newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat vhodné karty

 
Jak vybrat vhodné karty

Vybrat si Tarotové karty, které vám sednou, je docela náročné. Možná, že se vám to napoprvé nepovede. A protože karty nejsou tak úplně levná záležitost, zkusím vám trošku poradit.

 

Nejdůležitější a vlastně jediné, čím se musíte při výběru karet řídit je, že vám musí sednout. Pokud mezi vámi nebude fungovat určité pouto, vykládání vám nepůjde, nebo aspoň ne tak, jak by mohlo a mělo. Na internetu naštěstí najdete spoustu obrázků. Hledejte a prohlížejte. V knihkupectví vás totiž většinou nenechají si karty osahat a prohlédnout celou sadu, protože karty by si měl první otevřít a prohlédnout ten, kdo s nimi bude pracovat. Je to proto, aby se vytvořilo spojení a abyste kartám předali svou energii. Je tedy lepší koupit zabalené karty, ale pokud máte pocit, že jste našli ty pravé, a nemůžete je sehnat jinak, než z druhé ruky, vůbec se nerozpakujte. Kupte je a pracujte s nimi. Možná to bude trvat trochu déle, ale spojení určitě navážete.

Nejjednodušší pro začátečníky jsou Rider-Waite Tarot. Je to proto, že jsou nejrozšířenější a seženete k nim nejvíc literatury. Myslím si, že každý kartář se k nim dříve či později dostane. Mě se původně moc nelíbily, ale přišla jsem na krásu jejich symboliky a patří k mým oblíbeným.

Druhá velmi rozšířená sada je Thothův Tarot Aleistera Crowleyho. Jsou krásné, velmi náročné a upřímné. Mají svou vlastní magii a vzbuzují úctu, u někoho i strach. Zřejmě kvůli jejich tvůrci, který byl kontroverzním mágem. U mne mají čestné místo.

Od těchto dvou už se pak většinou odvíjí ostatní sady karet. Pozor na určité zvláštnosti. Například Tarot Svatého Grálu odkazuje na Templářské rytíře a hledání Grálu a má několik odchylek. Také Tarot Keltských draků je rozdílný. A takových sad je víc. Pokud si najdete tu jednu jedinou, nebude vám to dělat problémy, ale pokud budete chtít zkusit i nějakou jinou sadu, mohlo by vás to ze začátku mást.

Není zvláštností mít několik sad. Sama už mám slušnou sbírku. Některé jsem koupila jen proto, že se mi líbily, některé proto, že jsem měla pocit, že mi mohou dát nový pohled na vykládání. Když už karty znáte, je snazší poznat, které vám sednou. Budete vědět, co od nich chcete a jak by měly vypadat.

Na závěr jen připomenu tu základní podmínku, na kterou musíte při výběru pamatovat. Musíte si s kartami sednout. Řiďte se při výběru intuicí. O tom to celé je. 

 

Obrázek: Crowleyho Tarot z mé galerie

2014.02.22 | Jitka Rázková | přečteno: 30052x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Tarot vykládání budoucnosti výběr karet

 
archiv

Nejzajímavější články

 

NECHYTIL VÁS BĚH, JÓGA ANI PILATES? ZKUSTE VESLOVÁNÍ!

Máte rádi pohyb a chcete se udržovat ve formě, jenže většina tolik oblíbených sportů vám nevyhovuje? Možná vám sporty ja...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.04.14 | přečteno: 30167x

Tradiční velikonoční nádivka

Jaro je tu a s ním přichází Velikonoce. Mezi tradiční velikonoční jídla, která nechybí na svátečním stole v mnoha dom...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.30 | přečteno: 30206x

Bledá závist

Jste úspěšní? Začalo se vám po dlouhém úsilí v některé oblasti konečně dařit? Vedle lidí, co vás budou povzbuzovat a ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.06.08 | přečteno: 30087x

CHCETE ZLEPŠIT SVŮJ ŽIVOT? POŘIĎTE SI DOMÁCÍHO MAZLÍČKA!

Neustále kolem sebe slyšíme, jak je důležité myslet pozitivně, užívat si života a zbytečně se nestresovat. Psychika úzce...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.02.23 | přečteno: 30109x
 

Portál pro ženy