newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat tu pravou sedací soupravu do svého domova? Položte si těchto 5 zásadních otázek.

 
Jak vybrat tu pravou sedací soupravu do svého domova? Položte si těchto 5 zásadních otázek.

Sedací souprava bývá dominantou obývacího pokoje. A také místem, kde trávíme s rodinou a přáteli dost času. Při jejím výběru bychom se tedy neměli unáhlovat a raději si vše dobře promyslet. Jaké otázky při výběru sedačky byste si určitě měli položit?

 

Jaký zvolit tvar a velikost?

V první řadě si musíte promyslet, kde bude sedací souprava umístěna. Máte nejvíce místa v rohu pokoje? Tento prostor nejlépe využijí sedačky ve tvaru písmene L, ne nadarmo zvané právě rohové sedací soupravy. Potřebujete získat více odpočinkového prostoru pro početnější rodinu? Pokud to velikost a rozvržení obývacího pokoje dovolí, popřemýšlejte o sedací soupravě ve tvaru písmene U. Obě varianty nabízí výběr z různých rozměrů, od menších kusů vhodných do nepříliš prostorných bytů, až po opravdu velké sedačky, které budou dominantou každého obývacího pokoje.

K čemu bude sedací souprava sloužit?

Dalším podstatným bodem je účel sedací soupravy. Bude sloužit jen pro sezení u televize a relaxaci? Nebo se na ní bude i spát? Jestliže bude sedačka využívána jen pro odpolední či víkendový odpočinek, zvolte měkčí vlnové pružiny. Měkké sedáky a opěrky jsou pro sezení pohodlnější. K lepšímu pocitu relaxace přispějí také nastavitelné opěrky hlavy. Pokud ale bude sedací souprava sloužit i na spaní, vhodnější jsou pružiny typu Bonell, se kterými je matrace tvrdší a poskytuje lepší oporu těla při spánku.

Potřebujete úložný prostor?

Máte doma málo místa pro uložení lůžkovin nebo sezónního oblečení?  Tady by vám mohla pomoci sedací souprava s úložným prostorem. Díky takové sedačce můžete získat poměrně dost prostoru na své věci. Promyslete si, zda jej potřebujete a využijete.

 

Jaké čalounění bude nejlepší?

Jaký typ čalounění se vám nejvíce líbí? Můžete mít sametově jemné potahy, které jsou měkké a příjemné na dotek. Nebo odolnější copánkové látky, které vydrží hrubší zacházení, ale zase už nejsou tak jemné. Pečlivěji musíte vybírat, pokud s vámi sdílí domácnost zvířecí kamarádi a také malé děti. Tady se určitě hodí povrch, který se dobře čistí a udržuje.

Jaký design zvolit?

Sedací souprava bývá dominantním kusem nábytku v obývacím pokoji. Její design by měl ladit s interiérem. Záleží jen na vás a ostatních členech domácnosti, zda máte radši moderní jednoduchý styl, čisté linie a barvy, nebo dáváte přednost rustikální klasice či romantickému stylu. Důležité je, aby se sedačka dobře doplňovala s obývací stěnou a dalším vybavením pokoje. Myslete na to, že si ji pořizujete nejspíš na hodně let a nebudete ji jen tak měnit.

 

Článek byl vytvořen s podporou a inspirací v obchodě s nábytkem Nabytek-Bogart.pl.

Hlavní fotografie je uvedena na https://www.nabytek-bogart.cz/moderni-rohova-sedaci-souprava-annabelle-u-p-24587-36-31.36.html

 

2021.02.13 | Martina Limbergová | přečteno: 30394x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov interiér sedací soupravy sedačky rohová sedací souprava

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jaro ve znamení stylové a pohodlné módy

  Krásné jarní počasí přímo vybízí k dlouhým procházkám a rodinným výletům, stejně tak jako k pobytu v ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.04.02 | přečteno: 30127x

Jak mne chytlo GTD

Nikdy jsem neměla zvláštní potřebu organizovat si den. Všechno tak nějak vyplývalo jedno z druhého. Po třech letech m...
 
celý článek | Jitka Rázková | 2014.02.13 | přečteno: 30037x

I malá zahrádka může být permakulturní

Také na malém záhonku nebo v truhlíku si můžeme pěstovat zdravou zeleninu bez chemických postřiků. Pár jedlých keřů n...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30058x

Podzimní recepty, které zahřejí

Chladný a sychravý podzim je obdobím, kdy si rádi dopřejeme něco teplého, co nás zároveň pořádně zasytí. Ideálním nápade...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.11.14 | přečteno: 30081x
 

Portál pro ženy