newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak udržet stabilní vaginální prostředí

 
Jak udržet stabilní vaginální prostředí

 

Svědění, pálení a zarudnutí v oblasti intimních partií. Jak se těchto nepříjemností vyvarovat, případně jak s nimi bojovat?

 

 

Některé ženy trápí výtoky, neustálé svědění a pálení takřka celý život. Většina takto náchylných žen už také sama ví, že se v této situaci bez odborné lékařské pomoci neobejde. Těm šťastnějším stačí dodržovat několik jednoduchých zásad nebo včas zasáhnout při prvním náznaku obtíží.

Prevence je jednodušší než léčba

Mezi faktory, které nejčastěji vyvolávají výskyt vaginálních potíží, patří stres, kolísání hormonální hladiny, narušená imunita, nevhodná strava nebo nesprávná hygiena. Zarudnutí sliznice, pálení a výtok může ale také způsobit alergická reakce organismu na materiál, z kterého je vyrobeno spodní prádlo či dámské hygienické pomůcky. Ideální je proto nosit prodyšné, nejlépe bavlněné prádlo a neoblékat se často do příliš těsných kalhot.

Na škodu přirozenému prostředí může být i nadměrná konzumace sladkých jídel, která ničí kyselé prostředí a podporuje množení nežádoucích kvasinek. A poslední nešvar, který je mezi ženami rozšířen, je nesprávná nebo přehnaná hygiena. V rozumné míře se doporučuje používat pouze speciální intimní mýdla nebo gely a vyhýbat se barvenému či parfemovanému toaletnímu papíru.

Zdravé vnitřní prostředí je základ

Jako každé prostředí i to poševní má své zdravé hodnoty. V pochvě převažuje kyselejší pH, daří se tu lactobacilům a bakteriím, které  zajišťují přirozenou rovnováhu. Snadno ale může dojít k jejímu narušení, a to například v době, kdy podstupujete léčbu antibiotiky. Právě lactobacily jsou v tomto období vhodným doplňkem, kterým můžete předcházet nepříjemnostem v intimních partiích. Nejjednodušší je aplikace ve formě vaginálních tablet, které se do pochvy zavádějí na noc.

Co když se přece jen objeví

Pokud pociťujete jeden z již výše uvedených příznaků počínající vaginální infekce, na nic nečekejte a řešte problém ihned. Včasné nasazení vhodné léčby ve většině případů pomůže a uleví vám během několika dní. Pomoci vám mohou například vaginální tablety Vagilact, které podporují udržení přirozené mikroflóry a zabraňují pocitům dyskomfortu v intimních oblastech. Tento zdravotnický prostředek je také vhodný pro ženy v menopauze, které pociťují suchost, pálení či svědění v ženských partiích.

 

Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.Net

2015.12.18 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30187x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: svědění pochvy pálení pochvy vaginální mykóza výtok z pochvy zánět pochvy vaginální tablety

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž o detektivní romány spisovatelky Markéty Harasimové

Soutěž již byla ukončena, děkujeme za účast. Purpurové doteky vyhrává Tamara W. a Poháry touhy Alžběta T., gratulujeme a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.12.07 | přečteno: 30128x

Soutěžte a získejte víkendový kurz kreslení pravou mozkovou hemisférou

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výherci! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.28 | přečteno: 30197x

Jak o suchou pleť pečovat v zimě

  Je vaše pleť suchá celoročně? Pak se vám pravděpodobně s přicházející zimou začne na tváři objevovat ještě...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.12.20 | přečteno: 30052x

Zasoutěžte si o poutavé knihy spisovatelky Danky Šárkové

Soutěž již byla ukončena, děkujeme za účast. Kniha Horal(ka) putuje k Janě Z. a Ditě K., kniha Světlo a tma k Lucce P. a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.11.18 | přečteno: 30158x
 

Portál pro ženy