Potraviny podporující mozek a rozvoj kreativity

 
 

Kurkuma a skořice

Kurkuma a skořice patří mezi nejoblíbenější koření, které nejenže skvěle chutná, ale také pomůže dostat váš mozek do pohody. Jedná se totiž o velmi silné antioxidační prostředky s protizánětlivými vlastnostmi, které podporují paměť, regeneraci mozkových buněk, a kromě toho také pomáhají zmírňovat deprese.

                                                               

Bobulovité ovoce

Bobulovité ovoce je skvělým zdrojem antioxidantů, které pomáhá obnovovat mozkové buňky a zabraňovat rozvoji degenerativních onemocnění, včetně Alzheimerovy choroby. Do jídelníčku byste je však měly přidat také pro jejich jedinečnou chuť a přírodní vitamíny, které vám pomohou uspokojit jak chuťové buňky, tak i vaše nervy.

                                                                

Mořské ryby

Tučné mořské ryby, zejména divoký losos a sardinky, jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Ty přináší blahodárné účinky nejen pro váš kardiovaskulární systém, ale také pro mozek. Jsou totiž nezbytné pro tvorbu a obnovu mozkových buněk, rozvoj paměti a zachování koncentrace.

                                                                

Kvalitní káva

Kvalitní káva lahodně chutná a dodá vám po ránu spoustu energie, ale také obsahuje řadu důležitých antioxidantů, aminokyselin, vitamínů a minerálů. Její konzumace vám proto z dlouhodobého hlediska pomůže ochránit mozek před rozvojem neurologických onemocnění, jako je Parkinsonova choroba nebo Alzheimerova choroba. Dbejte však na to, aby byla káva kvalitní.

                                                                

Vlašské ořechy

Už pouhý vzhled vlašských ořechů tak trochu připomíná tvar lidského mozku. Tato potravina bohatá na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny je však skvělým zdrojem prospěšných tuků, bez kterých se mozek neobejde. Již mnoho studií potvrdilo, že mají velmi pozitivní vliv na mozek, podporují logické uvažování, koncentraci a chrání před rozvojem neurodegenerativních onemocnění.

                                                                

Brokolice a špenát

Brokolice patří mezi nejzdravější zeleninu, která posílí jak vaše tělo, tak i váš mozek. V medicíně je oblíbená zejména pro její obsah rostlinných sloučenin, včetně vitamínu K a cholinu, které podporují paměť a koncentraci. Stejně tak by ve vašem jídelníčku neměl chybět špenát, který díky svému obsahu vitamínu E, K a kyselině listové chrání mozek před demencí.

                                                               

| přečteno: 30096x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: mozek, strava, strava pro mozek, vitamíny, rozvoj mozku, kreativita

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Červenám se? No a co...?

Stydlivost, červenání, rudnutí. Řeknete si: boj s větrnými mlýny. Záležitost, která vás provází odmalinka. Vybavíte s...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.08.08 | přečteno: 30384x

Kouzelná slůvka Miluji tě

Jak často si se svým mužem vyznáváte lásku? Několikrát denně, párkrát do měsíce nebo jednou za uherský rok? Jistě, dů...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.03.06 | přečteno: 30170x

Valentýnské pečení

Blíží se 14. Února a s ním svátek sv. Valentýna       („Svátek svatéh...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.01.27 | přečteno: 30344x

3 nejhorší škodlivé vlivy pro náš zrak

Oko je oknem do duše, jak říká známé přísloví. Především nám ale oči umožňují vidět všechny krásy světa v těch n...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.08.10 | přečteno: 30117x
 

Portál pro ženy