reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Co na špatná játra

 
celý článek | Admin | přečteno: 30521x 2014.11.13

Cestování po východní Moravě – co stojí za vidění?

 
celý článek | Admin | přečteno: 30112x 2014.07.21

Vrátit tak čas

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30096x 2014.07.12

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Malinový dezert třikrát jinak

 
 

Lotusový malinový dezert do pohárku

Sušenky Lotus jsou vynikající sušenky s karamelouvou chutí, které se skvěle hodí pro přípravu velmi rychlého dezertu, když se ohlásí návštěva na poslední chvíli nebo zkrátka nestíháte. Ale časová tíseň není jediným důvodem k jeho přípravě, protože je velmi lahodný. Na lotusový malinový dezert budete potřebovat:

  • balení sušenek Lotus (nebo jiných karamelových sušenek)
  • zakysanou smetanu
  • mascarpone
  • cukr (není nutný)
  • maliny
  • pohárky nebo mističky na dezert

Samotný proces přípravy je opravdu rychlý. Jen rozmixujete nebo jinak nadrtíte sušenky (ty můžete mít nadrceny do zásoby a jen postupně odebírat drť, kdykoliv budete dezert připravovat). Dále smícháte mascarpone se zakysanou smetanou a s cukrem.

Do pohárku dáte nadrcené sušenky, na ně smetanu s mascarpone, dále maliny, ve vrstvení budete pokračovat stále dokola. Která vrstva bude poslední, záleží na vašem dekoračním vkusu. Můžete konzumovat ihned, nebo během dvou až čtyř dnů. Sušenky příjemně natáhnou vlhkost a chuť tvarohu s malinami.

Dezert je velmi návykový, takže až bude v Albert letáku cenová akce na sušenky Lotus, nakupte si je raději do zásoby, nadrťte, dejte do uzavíratelné nádoby a skladujte v temnu, nejlépe ve špajzu. Do lednice sušenky po nadrcení nemusejí.

Rychlý malinový dezert

Příprava dalšího malinového dezertu může zabrat ani ne deset minut, stačí totiž smíchat smetanu, tvaroh a trochu želatiny, přidat maliny. Na rychlý malinový dezert budete proto potřebovat:

  • krabičku malin
  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 měkký tvaroh (tučnost dle chuti)
  • 100 g cukru (resp. dle chuti), lze nahradit umělým sladidlem, stévií
  • 1 dl vody
  • 3 lžičky želatiny v prášku
  • nádobu na dezert, může být forma na bábovku, na srnčí hřbet, stačí však i větší miska nebo menší formičky na muffiny

Postup je velmi snadný. Do rychlovarné konvice dáte uvařit vodu. Pak smícháte zakysanou smetanu s cukrem a s tvarohem. Spařenou a rozmíchanou želatinu přimícháte ke směsi smetany a tvarohu, vznikne řidší konzistence. Ta ale ničemu nevadí, želatina v lednici později ztuhne. Nakonec přimícháte maliny a dáte do lednice na minimálně dvě hodiny vychladit.

Nepečený malinový cheesecake

Na podobném principu jako lotusové pohárky je i nepečený malinový cheesecake. Jen se naskládá do velké formy na dort, po vychladnutí jej lze krájet na klasické dortové klínky. Základ dortu tvoří drť ze sušenek typu Oreo, Bebe nebo jiné biscuit sušenky, pak dáváme tvarohovou vrstvu a nakonec malinový přeliv. Ingredience jsou následující:

  • na korpus:
    • 1 balení tmavých biscuits typu Oreo
    • 1 balení biscuits typu Bebe
    • 100 g hořké čokolády
    • 125 g másla
  • na náplň
    • 3 balení mascarpone
    • 1 balení měkkého tvarohu
    • 1 kelímek smetany ke šlehání
    • 2 ks ztužovač (není nutné)
    • 2 balení vanilkového cukru
  • přeliv
    • 300 g malin
    • 1 balíček želatiny

Ingredience vypadají složitě, ale jde jen o to, že dort má tři samostatné vrstvy, ovšem ani korpus se nepeče. Jen se nadrtí obě balení sušenek a smíchají s rozpuštěným máslem čokoládou. Tu je vhodné rozpouštět ve vodní lázni spolu s máslem, případně v mikrovlnné troubě, ovšem na nízkém výkonu, aby se čokoláda nepřepálila.

Formu na dort vyložíte pečícím papírem či potravinovou folií a do ní dáte připravenou směs sušenek, másla a čokolády, vytvarujete tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Do vytvarovaného korpusu pak dáte náplň, kterou jste smíchali z uvedených ingrediencí, šlehačku samozřejmě vyšleháte zvlášť a do náplně přidáváte až jako poslední. Zda použijete ztužovač, je na vás, u kvalitních smetan ke šlehání to nutné není. Podívejte se, jak správně našlehat smetanu i bez ztužovače.

Nahoru na náplň přijdou samotné maliny se želatinou. A zda maliny naskládáte vcelku a zalijete želatinou, nebo je rozmixujete a se želatinou promícháte, nalijete na náplň, to je také čistě na vás. Můžete horní vrstvu udělat prostě pokaždé trochu jinou.

 

| přečteno: 30543x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: recepty, dezerty, maliny, šlehačka, rychlý dezert

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Medové pečení

Dnešní sladká tečka medově karamelové chuti. Se staletým slovanským původem…Ano, hádáte správně, upečeme si sp...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.04.02 | přečteno: 30360x

Někdo to rád syrové

Když je někdo špatný kuchař, je prostě lepší, když nevaří… což je v případě tepelných úprav lososa i můj ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.03 | přečteno: 30126x

Ideální sprchový gel existuje, tohle vás možná šokuje!

Odhalte se mnou ideální mycí přípravek.   ...
 
celý článek | Jana Burešová | 2017.07.23 | přečteno: 30084x

Mlsání je hřích? Se zdravými přírodními sladidly nikoli!

Taky občas rádi mlsáte? A míváte potom výčitky? Není proč! Existují i zdraví prospěšná sladidla s nízkým glykemi...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.03.22 | přečteno: 30033x
 

Portál pro ženy