Nepřehlédněte
Originální dárky k Vánocům? Letecké zážitky, na které se nezapomíná
Na co myslet při pořádání oslavy narozenin
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Jak chutná Mexiko v Čechách
Jak na TORTILLU po česku?
Suroviny:
Kuřecí nebo krůtí maso
Balení velkých tortill – tortilly od jisté doby kupujeme, ty domácí se pravým mexickým nevyrovnají… Vyzkoušeli jsme snad všechny druhy na českém trhu, ale nejvíce nám chutnají Santa Maria Tex Mex klasické, i všech příchutí)
Sáček koření Santa Maria Fajita Seasoning mix
Sklenička jemné omáčky Taco sauce mild (od stejné značky)
Zakysaná smetana krémová
Ledový salát
Rajčata
Eidam
Postup:
Den předem si naložíme maso. Kořenící směs smícháme s menším množstvím olivového oleje a nudličkami masa. Není třeba dosolovat. Přikryjeme a uložíme do chladu.
Příprava:
Dopředu si nachystáme ledový salát tak, že rozdělíme na volné listy velké asi jako dlaň. Rajčata pokrájíme na kostičky, eidam na proužky (můžeme i nahrubo nastrouhat). Zakysanku jen promícháme, nijak ji nedochucujeme. Až nečekaně zjemní celkovou chuť pokrmu.
Rozpálíme hlubší pánev a masovou směs v ní zprudka opečeme. Jakmile se začne barvit, přidáme skleničku s omáčkou a už jen podusíme. Směs by neměla plavat. Přebytečná tekutina by se měla vydusit.
Tortilly ohřejeme podle návodu na obalu (v pánvi nebo mikrovlnné troubě do vlažna), potřeme zakysanou smetanou, poklademe listem (listy) ledového salátu, navrstvíme masovou směs, rajčata a sýr. Zavineme a už si jen pochutnáváme.
Dobrou chuť!
Také holdujete některému pokrmu mezinárodní kuchyně? Upravili jste si ho podle své chuti?
Napište nám svůj tip pod článek.
Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: mexická tortillarecept na mexickou tortilluideální letní jídlo