newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Znáte top sexuální polohy pro ženský orgasmus a další inspiraci pro skvělé sexuální zážitky?

 
Znáte top sexuální polohy pro ženský orgasmus a další inspiraci pro skvělé sexuální zážitky?

Asi tušíte, že ženy dosahují během sexu vyvrcholení méně často než muži. Věděli jste, že dokonce každá 10. žena nezažije orgasmus nikdy a asi 70 % ho nedosáhne během samotného pohlavního styku? To však nemusí nutně znamenat, že si sex žena neužívá.

 

Zkuste společně s námi najít pozice, díky kterým se zvyšuje šance na ženský orgasmus a také se podívejte na další tipy, jak okořenit sex ve vztahu tak, aby z něj měl potěšení muž i žena.

Sex a potěšení z něj, touha po mazlení a přitulení, i to jsou důvody, pro které člověk hledá partnerské vztahy. Pokud ve vztahu nefunguje správně intimní život, obvykle nemají takové vztahy příliš velkou šanci na spokojený průběh. Je tedy důležité snažit se neustále zdokonalovat svůj intimní život a snažit se přicházet na nové způsoby potěšení.

Tajemství ženského orgasmu

Ženy bývají někdy celé rozmrzelé z toho, že se jim nedaří vyvrcholit, i když se jim sex líbí a i někteří muži jsou nešťastní, když se jim nedaří partnerku uspokojit. Zatímco u mužů je vyvrcholení nezbytné pro plození dětí, u žen je tomu jinak.

Nedosáhnout vyvrcholení není nic neobvyklého - někdy může orgasmus přijít zcela náhle, jindy na něj žena musí čekat dlouhé minuty a někdy se nedostaví vůbec. Navíc neexistuje ani nic jako typický ženský orgasmus. Jak je to vůbec možné? Podle výzkumů hraje v celé záležitosti velkou roli ženská psychika.

K čemu ženský orgasmus slouží?

Zatímco mužský orgasmus je velmi důležitý pro početí dítěte, ženský orgasmus tuto funkci nemá. I proto byl v historii dlouho opomíjen. Ženy jsou ale schopné dosahovat orgasmu, tak k čemu jejich orgasmus slouží?

Na tuto otázku se snažilo najít odpověď spousty vědeckých skupin. Dnes se zdá, že ženský orgasmus je pozůstatkem evoluce. Během ženského orgasmu dochází totiž k vyplavení hormonů jako je oxytocin a prolaktin. Právě tyto hormony spouští u jiných samic savců ovulaci.

Dnes samozřejmě ovulují ženy, aniž by muselo docházet k pravidelnému vyvrcholení. Vyvinula se u nich totiž pravděpodobně nezávislost na tomto způsobu spouštění evoluce a tak orgasmus zůstává v životě ženy spíše příjemným bonusem, který zajišťuje potěšení ze sexu.

Vyvrcholení většina žen dosahuje mimo pohlavní styk

O ženském orgasmu je také dobré vědět to, že existuje hned několik druhů vyvrcholení. Existuje orgasmus:

  • klitorální

  • vaginální

  • anální

Nejčastěji u žen dochází ke klitorálnímu orgasmu a logicky ho tak dosáhnout lze i mimo pohlavní styk. Většího prokrvení klitorisu a následného vyvrcholení tak žena může dosáhnout při stimulaci prsty, jazykem nebo třeba pomocí sexuálních pomůcek.

Vaginální a anální orgasmus jsou méně časté typy orgasmu. Pokud žena dosahuje vyvrcholení během pohlavního styku, často je to opět zásluha stimulace klitorisu přímo při pohlavním styku.

Mluvte o tom, co se vám líbí

V sexu je velmi důležitá komunikace! Každá žena by měla vědět, co se jí líbí, co ji vzrušuje a o tom také mluvit. Často ženy však končí u toho, že s partnerem řeší například pouze druh sexu nebo mluví o svých sexuálních fantaziích.

TIP: Pro mnoho žen hraje v intimním životě velkou roli také estetično. Pro lepší pocit ze sebe sama můžete vyzkoušet například krásnou a elegantní krajku, která nezkazí žádný romantický večer.

Důležité však je mluvit i během samotného sexu. Není nic špatného na tom určit tempo, říct si, jakou polohu chcete nebo poprosit muže, aby byl jemnější či ještě pokračoval v tom, co dělal před pár minutami. Bývají to častěji muži, kteří určují průběh sexu, ale mnoho žen jen díky vlastní iniciativě může dosáhnout uspokojení.

Ženy, nezapomínejte se při sexu hýbat

Pokud chcete dosáhnout vyvrcholení, nespoléhejte na to, že si stačí lehnout a muže nechat vykonat veškerou práci za vás. I když žena leží, je často třeba, aby si k orgasmu dopomohla. Někdy stačí opravdu málo - pokrčit nohu, otočit se, pohnout rukou, stáhnout pánevní dno, a hned dochází k intenzivnějšímu proudění krve na ta správná místa.

Sexuální polohou k ženskému orgasmu?

Může být některá sexuální poloha pro ženský orgasmus lepší než jiná? Opět se dostává k tomu, že každý člověk je jiný, líbí se mu jiný styl a také jiné sexuální polohy. Ta, která vás vzrušuje nejvíc bývá obvykle tou pravou.

Poloha na koníčka

Poloha na koníčka je poměrně oblíbenou sexuální polohou u žen i mužů. Díky této poloze může také mnoho žen dosáhnout uspokojení - žena v této poloze kontroluje totiž průnik penisu a může si sama rozhodovat o rychlosti, zároveň je to poloha, při které si žena může sama stimulovat klitoris

Pozor! Věděli jste, že poloha na koníčka je jednou z poloh, při které vzniká nejčastěji poranění pohlavních orgánů?

Misionář - klasika, která nezklame

Misionář je podle výzkumů nejoblíbenější sexuální polohou v českých ložnicích. Jedná se o naprostou klasiku a i při té může žena dosáhnout vyvrcholení.

U žen je oblíbená hlavně kvůli romantickým pohledům z očí do očí. Zároveň zůstávají ženám často volné ruce, kterými mohou tisknout partnera k sobě nebo se také sami hladit tak, jak je jim to příjemné.

Tip: Podle nejnovějších výzkumů mnohým ženám pomáhá umístit si při této poloze pod bedra polštářek - dostanou se tak do polohy, při které je možný hlubší průnik. Podobného efektu můžete docílit také ve chvíli, kdy si žena přitáhne kolena k bradě.

Zezadu

Poloha zezadu nebo-li také na pejska, je další z oblíbených poloh. Žena v této poloze klečí na všech čtyřech a muž do ní proniká zezadu. Tuto polohu více zbožňují muži, ale ani ženy nad ní nemusí lámat hůl, zvlášť pokud mají spíše submisivní sklony.

Obecně lze ale říci, že žena dosahuje vyvrcholení nejčastěji při stimulaci klitorisu a jeho aktivním prokrvením - to je alespoň nejčastější způsob, jak žena vyvrcholení dosáhne. Stimulovat klitoris můžete s trochou šikovnosti i v této sexuální poloze.

TIP: Věděli jste, že při milování vestoje můžete zhubnout podle výzkumů nejvíce kalorií ze všech sexuálních poloh? Zapojíte více svalů a spálíte více kalorií. Hubnutí do plavek už nestojí nic v cestě.

Další sexuální polohy

Existuje samozřejmě celá řada sexuálních poloh, na některé jistě přijdete sami, k jiným vás může inspirovat například kamasutra. Mezi další sexuální polohy patří například:

  • 69

  • lotosový květ

  • lžičky ve stoje i vleže

  • nůžky

  • orel

  • planina

a další

Pamatujte, že pokud chcete okořenit váš sexuální život, není od věci čas od času vyzkoušet něco nového. U některých poloh zjistíte, že třeba nejsou tak pohodlné, ale jiné si třeba zamilujete a přidají se mezi vaše oblíbené.

Jak na skvělé sexuální zážitky?

Sexuálních zážitků není nikdy dost, pokud jste se rozhodli strávit zbytek života po boku jen jednoho jediného člověka, je třeba pracovat na společném sexu a snažit se do něj stále přinášet nové a nové prvky, zkoušet nové věci.

Přinášíme pro vás proto další inspiraci, která může pomoci nejen ozvláštnit váš sexuální život, ale také vytvořit intimní atmosféru a kdo ví? Možná objevit i nové touhy a vzrušení, díky kterým zažijete i vytoužený orgasmus.

Delší předehry

I když mnoho mužů by předehru nejradši přeskočilo a šlo rovnou na věc, pro většinu žen je ve většině situací předehra velmi důležitá. A abychom neházeli všechny muže do jednoho pytle, i někteří muži si na perfektní předehře zakládají.

Delší předehra může naladit oba partnery na stejnou vlnu, dostatečně je vzrušit a vzbudit v nich touhu k sexuálním aktivitám, které si pak oba dokáží užít více. Podle výzkumů by měla předehra trvat alespoň 6 minut. Ale jakou by měla být podobu?

To záleží čistě na vás, ideálně pokaždé trochu jinou a věřte, že nemusí spočívat pouze v přímočarých dotecích.

Příjemná romantická atmosféra

Romantická atmosféra přímo vybízí k dokonalé a dlouhé předehře. Pořiďte si do ložnice příjemné dekorace pro intimní atmosféru a vykouzlete tak prostředí, díky kterému se bude chtít do sexu oběma partnerům.

Pomoci vám ve vytváření atmosféry mohou svíčky, hudba, osvětlení, láhev vína, květiny a další prvky.

Společná sprcha nebo vana

Společná sprcha nebo vana může být ideální možností pro předehru. Fascinujícím prvkem takové předehry je, že jsou partneři už od počátku nazí. Společně si nachystají vanu plnou pěny nebo okamžitě vlezou do sprchy.

Horká voda, dvě nahá těla, pěna, příjemná vůně a komunikace udělají svoje. Doteky při společném koupání by však měly být spíše jemné a letmé. Zaměřte se na líbání, vzájemné mytí a kdo ví, co se bude dít na konci vašeho sprchování nebo těsně po něm?

Svlékací hry

Dobrou formou předehry mohou být také svlékací hry. Nemusíte za každou cenu hrát deskové hry s erotickou tématikou. Někdy stačí vytáhnout i obyčejné karty nebo člověče nezlob se a pravidla si upravit tak, aby se člověk musel po každé prohře nebo určité situaci ve hře vysvléknout z jednoho kousku oblečení.

TIP: Pohrajte si s fantazií vašeho muže díky provokujícímu erotickému prádlu.

K takovým aktivitám však musí být oba partneři ochotní, naladění a potom mohou takové předehry velmi dobře fungovat. Jen to netlačte na sílu!

Vyzkoušejte sexting

Sexting označuje posílání zpráv nebo fotografií se sexuálním obsahem. Takové zprávy nepatří do rukou jen tak někomu. Pokud mezi partnery panuje důvěra není ale důvod, proč někdy svůj vztah neokořenit lechtivými zprávami a dopisováním.

Dali bychom ruku do ohně za to, že pokud bude komunikace plynout hladce, po návratu z práce zažijete nádherné společné chvilky. Záleží jen na vás, co všechno bude obsahem takových zpráv a v jakém duchu celou komunikaci povedete.

Sex mimo ložnici

Existuje tolik krásných míst - tak proč se v sexu omezovat pouze na prostředí ložnice? Možná, že mnozí z vás zažili nejlepší sex svého života právě na nějakém zvláštním místě. K sexu na jiných místech dochází totiž většinou spontánně, pod náporem obrovské touhy jednoho po druhém.

Nebraňte se takovému sexu. Samozřejmě je i možnost si takový sex naplánovat a partnerovi o svých úmyslech neříct. Můžete vyzkoušet sex v různých místnostech vašeho domu. Vyzkoušet ale můžete také sex v autě nebo třeba na procházce v lese.

Kostýmy a hra rolí

Hra rolí je další aktivitou, která může zpestřit váš intimní život. Fantazii se meze nekladou a záleží jen na vás a vašem partnerovi, které fantazie, uniformy a představy vás rozpalují. Pořídit si můžete kostým letušky, učitelky nebo třeba zlobivé žačky. Někteří lidé mají rádi decentní kostýmky pouze k příležitosti například Vánoc nebo Velikonoc.

Je také možné, že vy nebo váš partner nepatříte do cílovky kostýmků a převleky tak pro vás nejsou to pravé.

Nikdy ale nemůžete nic zkazit hezky vypadajícím erotickým prádlem. Díky takovému prádlu si můžete pohrát s mužovou fantazií.

TIP: Co byste měli vědět o spodním a erotickém prádle než jej pořídíte a začnete se o něj starat?

Tantrická masáž a jiné

Jak už jsme zmiňovali, dosáhnout orgasmu se dá i jinak než obyčejným pohlavním stykem, zvlášť u žen. Jedním ze způsobů, jak rozkoše dosáhnout, je tantrická masáž. Na tantrickou masáž můžete vyrazit sami nebo jako pár.

Chtěli bychom zdůraznit, že není hlavním cílem tantrické masáže vyvrcholení, i když k němu může dojít a neměli byste tak od masérů tyto služby vyžadovat - nejedná se o poskytovanou sexuální službu.

Ostatně pokud máte vy nebo váš partner šikovné a jemné ruce, můžete si vyzkoušet masáže i doma. I bez kurzu tantrických či jiných masáží jistě dokáže pod rukama své lásky uvolnit své tělo i mysl a třeba se následně oddat uspokojování, ke kterému bude váš partner postupně směřovat.

Sexuální pomůcky do každé ložnice?

Dnes už přestává být tabu hovořit o sexuálních pomůckách, které si lidé pořizují do svých ložnic. Erotické hračky a pomůcky může využívat každý muž i žena při masturbaci, velkým pomocníkem se však mohou stát i pro pár.

Nejen, že díky sexuálním pomůckám okořeníte svůj sex, ale jde také o způsob, jak může žena snadněji dosáhnout orgasmu. Mezi nejoblíbenější sexuální hračky pro ženy patří:

  • Vibrátory

  • Dilda

  • Venušiny kuličky

  • Vibrační vajíčka a hračky určené ke stimulaci klitorisu

  • Anální kolíky

a další

Pro společné chvíle můžete vybírat i ze spousty dalších pomůcek pro páry, mezi které patří například:

  • Vibrátory pro páry

  • Lubrikační gely

  • Pouta a bdsm pomůcky

A co takhle striptýz?

Striptýz bychom mohli zařadit jako další vhodnou aktivitu pro erotickou předehru, rozhodli jsme se mu však věnovat zvláštní pozornost. Striptýz je zábava, s kterou se můžete setkat na ne jedné rozlučce se svobodou. Zároveň je to také aktivita, která v mnoha lidech vzbuzuje žárlivost. Proč by se můj partner či partnerka měl dívat na někoho jiného, kdo se před ním svíjí?

Máte pravdu. Striptýz není pro každého. Pokud pro vás ano, můžete na striptýzovou show vyrazit společně nebo každý sám, rozhodně se jedná o způsob, jak si nechat hlavou prohnat vzrušující představy, které pak můžete doma s partnerem proměnit ve skutečnost.

Pokud jste něco mezi - striptýz venku vás příliš neláká, ale ani nemáte nic úplně proti, vyzkoušet můžete také striptýz v domácím prostředím. Ne, domů vám opravdu nepřijde žádná tanečnice, která to před vámi rozbalí uprostřed vaší domácnosti. Tou tanečnicí se můžete stát i vy, stačí jen vědět, jak na to.

Pozor! Někteří lidé mohou vnímat striptýz jako formu nevěry!

Afrodiziaka

Zpestřit intimní život vám mohou pomoci také afrodiziaka. Ta dostala svůj název podle řecké bohyně lásky Afrodity a jsou vyhledávány pro zpestření intimního života už po stovky až tisíce let. Jedná se o látky, které zvyšují touhu po sexuálním prožitku a zlepšují prokrvování orgánů v malé pánvi.

Afrodiziaka můžete užívat ve formě tablet nebo různých vůní, není ale od věci vyzkoušet také například společnou přípravu pokrmů z potravin, které afrodiziakum obsahují.

Nejlepší přírodní afrodiziaka pro ženy

Pro ženy patří mezi nejlepší přírodní afrodiziaka:

  • Maca peruánská

  • Kotvičník zemní

  • Ženšen pravý

Nejlepší přírodní afrodiziaka pro muže

Mezi nejlepší přírodní afrodiziaka pro muže řadíme:

  • Mandle

  • Med

  • Artyčoky

Věděli jste, že mandle mají kromě afrodiziakálních účinků také pozitivní vliv na počet spermií?

Existuje ale i spousty dalších afrodiziak, která by měla působit na obě pohlaví. Mezi ty patří například různé druhy koření jako chilli, máta, vanilka nebo skořice. Sáhnout při přípravě pokrmů s cílem nabudit chuť na sex můžete také po hořké čokoládě, granátovém jablku, ústřicích nebo chřestu.

Zaměřte se na nové praktiky

V neposlední řadě - vyzkoušejte něco nového. Tak trochu jsme tento bod zmínili už u výčtu sexuálních poloh. Stereotyp je to nejhorší, co může váš intimní život potkat. Pokud se tedy chcete s partnerem pořád někam posouvat, je na čase vyzkoušet něco nového.

Můžete se například ponořit do tajů análního sexu nebo vyzkoušet nové erotické polohy či místa. Od věci ale není také zaměřit se na úplné maličkosti. Stačí třeba zavázat partnerovi oči během sexu, nechat si svázat ruce nebo se společně podívat na film pro dospělé.

Závěrem

Intimní život každého páru by měl být co nejvíce vášnivý a plný lásky. Po několika letém vztahu však obvykle touha vyprchává. Snažte se nezůstávat stereotypní, poznávejte společně nové věci a ponořte se společně do tajů erotiky.

Doufáme, že některé z našich tipů vám pomohou připravit se na nezapomenutelnou společnou noc. A ne jednu!

Zároveň jsme v tomto článku otevřeli téma ženského orgasmu. Toho rozhodně nedosahuje každá žena a ta, která ano, určitě ne vždycky. Ženský orgasmus je na rozdíl od toho mužského celkem nevyzpitatelnou záležitostí. Roli hraje z velké části psychika, ale i další faktory.

Spousta z nich zůstává stále neprobádaných, a tak nezbývá než se jen snažit o to, aby si všechny ženy během sexu přišly na své. K tomu je důležitá především komunikace ve vztahu. I k orgasmu vám může pomoci zkoušet stále nové a nové věci.

 

2022.10.27 | Nina Albertová | přečteno: 30986x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sex milování partneři

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak léčit rychle a účinně chřipku?

Léto nám dalo neúprosně sbohem a je tu opět podzim. Pro někoho tím nastává krásné barevné roční období, jiný se zamra...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.09.29 | přečteno: 30183x

SOUTĚŽ o poukaz na proceduru v salonu estetické péče

Soutěž byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2014.12.05 | přečteno: 30067x

Smoothie jako nejlepší volba zas a znovu. Pitný režim i vitamíny v jednom

Také máte problém vzpomenout si pravidelně se napít nebo do sebe dostat vitaminy? Smoothie je ideálním řešením. V součas...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.07.21 | přečteno: 30176x

Vtipná trička s potiskem jsou v kurzu!

Trička všech druhů a barev jsou základem prakticky každého šatníku. Nosíme je každý den, protože jsou praktická a poh...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.29 | přečteno: 30152x
 

Portál pro ženy