newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ženy versus muži ve světě hazardních her

 
Ženy versus muži ve světě hazardních her

Svět hazardních her a sázek je spojený především s mužskou částí populace. Rozhodně to ale neznamená, že by ženy tato forma adrenalinové zábavy nepřitahovala. I mezi ženami existují sázkařky, hráčky pokeru, rulety nebo hracích automatů. Jen je jejich procento o dost nižší než u mužů. A liší se také jejich herní chování. Jaké jsou rozdíly ve stylu hry mezi muži a ženami?

 

50 % dospělých zkusilo hazard

Chuť riskovat a zažívat přílivy adrenalinu vzbuzuje především hormon testosteron a toho mají přirozeně více muži. Proto jsou to také oni, které nejčastěji potkáte v sázkových kancelářích nebo kasinech. Ale samozřejmě nehrají jen muži, i mezi ženami se najdou hráčky. Až 50 % dopělých si zahrálo hazardní hry a podle národního výzkumu z roku 2020 pravidelně hraje zhruba 25 % mužů a 15 % žen. Když z toho vyjmeme loterie (stírací losy, Sportka a podobně), zbude poměr 15 % mužů a něco málo přes 1 % žen. A podle jiné studie z roku 2022 tato procenta za poslední roky ještě výrazně stoupla, aktuální čísla si můžete přečíst ve zprávě o hazardním hraní v České republice 2023.

Pro muže touha po výhře, pro ženy zábava

Ženy a muži k hazardním hrám přistupují rozdílně. Obvykle se liší motivace, se kterou se do hry ženy pouští. Samozřejmě každý by rád vyhrál, o tom asi není pochyb. U mužů to ale obvykle bývá ta primární motivace, zatímco u žen je výhra přidanou hodnotou samotného hraní. Hraní hazardních her je pro ženy totiž způsobem odreagování a zábavy. Bývá pro ně proto i snazší stanovit si finanční limit a ten dodržet v případě, že se jim hra nedaří. Muži více riskují, jsou ochotnější hazardovat s penězi a vsázet i částky, které původně vůbec neměli v úmyslu.

Hrací automaty i pokerové turnaje

A jaké hry mají ženy nejraději? Když přijde žena do kasina, nejčastěji zamíří k hracímu automatu. Ten představuje adrenalinové vzrušení, ale zároveň nekomplikovanou zábavu, u které se dá odreagovat. Existují ale i ženy, které našly zalíbení v ruletě nebo karetních hrách. Například roste počet hráček pokeru a některé se tomu věnují úspěšně i na profesionální úrovni. I v pokeru jsou přitom rozdíly mezi hraním žen a mužů. Zatímco muži se soustředí především na technickou stránku hry a mívají ji dobře zvládnutou, ženy dají více na svou intuici a cit pro hru. A do karet jim hraje také jejich přirozená větší trpělivost a psychická odolnost, která se při pokerových turnajích opravdu hodí.

Ženy hráčky už nejsou nic neobvyklého. A obzvlášť v dnešní době, kdy ani stydlivější typy nemají problém se ke hraní dostat. Stačí zapnout počítač nebo telefon a hned je k dispozici lákavý svět online her. Hazardní hry, ať už naživo nebo online, můžou být příjemným způsobem, jak se odreagovat a zažít trochu vzrušení. Je ale potřeba dát si velký pozor, aby se udržely jen ve formě zábavy a nestaly se smyslem života. To pak vede k velkým problémům, o které jistě nikdo nestojí.

 

2024.01.25 | Nina Albertová | přečteno: 354x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: hazardní hry ženy finance průzkum

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Svatý Valentýn je patronem nejen lásky, ale i epilepsie. A proč slavíme lásku právě 14. února?

Oslavu svatého Valentýna jsme převzali jako součást celosvětové tradice. Víte ale, kdo to svatý Valentýn byl? A pro...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.02.09 | přečteno: 30236x

Jak hubnout bez hladovění a chemických přípravků?

  Možná se vám to nezdá, ale opravdu lze hubnout bez zbytečného hladovění a bez nepřírodních preparátů, kter...
 
celý článek | Admin | 2014.07.11 | přečteno: 30156x

Vracíte nalezené?

Včera se na facebooku objevila zoufalá prosba rodičů malé Nikolky, která při procházce ztratila svůj řečový procesor ...
 
celý článek | Meridene | 2014.05.12 | přečteno: 30118x

Co možná nevíte o pivu

Máte ráda pivo? Přečtěte si pár zajímavých faktů o tomto u nás nejoblíbenějším nápoji. ...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2015.02.13 | přečteno: 30162x
 

Portál pro ženy