reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Muž na józe: procitnutí

 
celý článek | Jan Kodl | přečteno: 14700x 2013.02.12

Odlétáte?

 
celý článek | Kateřina Pořízová | přečteno: 14471x 2014.04.29

Dámské šaty, které by neměly žádné ženě chybět

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 12903x 2015.10.09

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zasněžený koláč s rybízem

 
Zasněžený koláč s rybízem

Také vás jarní počasí láká ven? Nechce se vám tvrdnout doma, vlastně ani trávit tolik času u sporáku, natož se zdržovat hledáním receptů a pečením složitých moučníků. Na něco dobrého ke kafíčku máte ale chuť vždycky. Dejte proto na náš tip! Prohledejte zmrazené zásoby ovoce a narazíte-li na rybíz, máte vyhráno! A navíc si po zimě bezvadně uklidíte mrazák.

 

 

Zasněžený koláč s rybízem je lehký, vláčný a velmi jedlý dezert, který patří mezi naše oblíbené v sezóně i mimo ni. Kombinace kyselého rybízu a sladkého sněhu z vaječných bílků dodává tomuto moučníku výraznou a naprosto nezaměnitelnou chuť. Recept je hrníčkový, díky tomu je příprava velmi snadná a také rychlá. Vyzkoušejte ho!

 

Zasněžený koláč s rybízem

Potřebujeme:

  • 4 vejce (do těsta pouze žloutky)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 3/4 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěného tuku
  • 2 a půl hrnku polohrubé mouky (část můžete nahradit špaldovou moukou – chutná skvěle)
  • 1 kypřící prášek do pečiva


Navrch:

  • sníh ze 4 bílků
  • 3/4 hrnku cukru
  • menší miska rybízu (asi ½ litru)

 

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přidáme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vznikne nám hustší vláčné těsto, které rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný moukou, strouhankou, kokosem – jak kdo je zvyklý). Navrch natřeme tuhý ušlehaný sníh, do kterého jsme nejdříve přimíchali cukr a potom jen zlehka kuličky červeného rybízu. Pečeme v předehřáté troubě na 160 -170 °C asi 30 minut, dokud sníh nezačne lehce růžovět. Dostatečné propečení můžeme pro jistotu vyzkoušet metodou „špejle“. Necháme vychladnout.

TIP: Používáme-li mražený rybíz, ničemu to nevadí, nikdy ho ale nenecháváme předem rozmrznout (pustil by zbytečně moc šťávy). Do sněhové směsi ho vmícháme lžící jen velmi opatrně a ihned vrstvíme na těsto. Rybíz můžeme vložit také přímo na těsto, nechat v troubě asi 20 minut zapéct, potom teprve navrstvit sněhovou peřinu a dopéct. Mně se ale více osvědčil klasický postup.

 

      

 

Dobrou chuť!

 

Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.Net

 

 

 

2016.03.18 | Kateřina Pořízová | přečteno: 13550x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zasněžený koláč s rybízem recept rybízová buchta

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jan Onder – život v tanečním rytmu

Jméno Jan Onder je na poli sportovního tance pojmem, ale tvář tohoto charismatického tanečníka zná i mnoho televizníc...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.17 | přečteno: 12744x

Sluneční záření a vitamín D

  Dnešní svět není příliš zdravé místo na žití. To všichni moc dobře víme.  Svět je plný znečištění, kt...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.01.31 | přečteno: 12191x

Neviditelná výstava Olomouc, aneb svět zavřenýma očima

Prý člověk nemá soudit člověka, dokud se neprojde v jeho botách. Že je to jen fráze? A co když vám někdo takovou...
 
celý článek | Kateřina Poláchová | 2014.05.15 | přečteno: 11394x

Autem z půjčovny z Prahy do Vídně a zpět

Chcete udělat manželce radost, protože pořád žadoní, abyste si udělali zajímavý výlet? Jste sice v jednom kole, ale j...
 
celý článek | Admin | 2014.06.20 | přečteno: 11676x
 

Portál pro ženy