newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tipy, jak stylizovat ložnici na sklonku léta a přivítat v ní krátké podzimní dny

 
Tipy, jak stylizovat ložnici na sklonku léta a přivítat v ní krátké podzimní dny

Končící léto má jednu výhodu. Konečně se totiž budete moci nerušeně vyspat po celou noc a nebudete se budit horkem. Protože podzim s sebou přináší krátké dny a nižší teploty, je nutné přizpůsobit tomu také svou ložnici. Jak připravit místnost, ve které usínáte, spíte a každé ráno se probouzíte, na chladné podzimní dny a noci?

 

Útulná postel a měkké přikrývky? Ano, prosím

Při přípravě ložnice na nadcházející chladné měsíce začněte u té hlavní části – tedy u manželské postele. Letní povlečení vyměňte za podzimní a nezapomeňte přidat chlupaté polštáře, teplé deky a přehozy. Čím lákavěji a útulněji bude postel vypadat, tím lépe. Na první pohled totiž bude patrné, že hlavní úlohou ložnice je kvalitní a ničím nerušený spánek v pohodlí. Volbu barevné palety přizpůsobte svému vkusu a barvám v ložnici.

                                                                    Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Nezbytná péče o matraci pro lepší spánek

Kromě povlečení ale bude nutné věnovat péči také tomu, na čem spíte. Zaměřte se tedy na to, v jakém stavu je vaše matrace. Kdy jste ji naposledy čistili a převraceli? Pokud je to již nějakou dobu, vrhněte se na úklid matrace okamžitě při převlékání povlečení. Její vysávání a převracení vám nezabere mnoho času a výsledek pocítíte hned, jakmile večer ulehnete do postele. Právě vaše matrace má totiž největší vliv na to, jak se vám v noci spí, zda se budíte celí rozlámání nebo vás trápí bolesti krční páteře a zad hned po probuzení.

Moderní dekorace do ložnice patří

Abychom se nezaměřovali pouze na postel, musíme zmínit i další předměty, které by v podzimním dekoru ložnice neměly chybět. V prvé řadě na vašem nočním stolku, skříňkách a stěnách určitě mají své místo moderní dekorace. Vsaďte na takové, co budou souviset s podzimem a zároveň nenaruší vzhled a styl ložnice.

                                                                   Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Příjemné osvětlení navodí tu správnou atmosféru

Kromě dekorací nezapomeňte ani na příjemné osvětlení, kterého docílíte stolními lampičkami a případně i vkusně použitými LED pásky okolo šatní skříně. V ložnici není nutné mít ohromný zdobený lustr. Dávejte přednost spíše tlumenějším světlům a žárovkám se žlutým světlem. Příliš mnoho světla v ložnici těsně před usnutím by totiž mohlo narušit tvorbu melatoninu a vás by čekala neklidná noc, během níž byste se neustále budili.

Proměňte svou ložnici v útulnou místnost plnou chlupatých polštářů, měkkých dek a nerušivého tlumeného osvětlení. Nezapomeňte na péči o matraci a převlečení povlečení na vaší manželské posteli. Od věci není ani zaměřit se na pořízení, a následné rozmístění, moderních dekorací, které pomohou vaši ložnici proměnit v tu pravou oázu klidu a odpočinku. Čím dříve ložnici proměníte do podzimního stylu, tím dříve si budete užívat nerušeného odpočinku.

 

2022.08.23 | Lea Kubová | přečteno: 30117x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov domácnost ložnice nábytek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Voňavý svatý Valentýn

Pravděpodobně málokomu se podaří v dnešní době nevšimnout si skutečnosti, že se blíží svátek svatého Valentýna. Toto ...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30033x

Kuchyně v sezóně, aneb jablkový závin na dva způsoby

Touto dobou už bývají jabloně obtěžkané zralými plody a přišel čas úrodu sklidit. Miluju plné bedny vonících jablek, ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.09.29 | přečteno: 30057x

Chcete si užít opravdu rodinnou dovolenou? Zvolte penzion

Užili jste si léto u moře? Bydleli jste v pěkném hotýlku? Tak nyní si užijte poctivý český relax jako ve vlastním. Nebud...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.09.13 | přečteno: 640x

Aplikace na mobil, které vám usnadní život!

Moderní technologie jdou stále dopředu a my jsme svědky jejich rychlého vývoje. Pokud jste zastánci těchto technologií, ...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.04.25 | přečteno: 30102x
 

Portál pro ženy