newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tajemství krásné a mladé pleti odhaluje finská sauna

 
Tajemství krásné a mladé pleti odhaluje finská sauna

Mladistvě vypadající pleť bez vrásek je snem každé ženy. Málokterá však tuší, že kromě různých kosmetických přípravků, sér a krémů k ní může dopomoct i finská sauna. Pravidelné saunování pleť nejen detoxikuje, ale i zamezuje jejímu předčasnému stárnutí. Když si k tomu přidáte další zdravotní benefity a také vliv na psychiku, máte spoustu důvodů, proč si koupit permanentku do sauny, nebo proč si ji pořídit domů. Sauna se dá postavit na zahradě i ve sklepě a už dávno není finančně nedostupnou záležitostí.

 

Užijte si jemnou a čistou pleť

Pocení je pro tělo velmi pozitivní proces. Pokud vám nevyhovuje se chodit pravidelně potit do fitness centra nebo do parku, posaďte se raději do sauny. I tam se tělo velmi zahřívá a při pocení uvolňuje škodlivé látky. Bakterie a nečistoty zanášející póry jsou uvolňovány z pokožky, takže sauna má ve finále podobné blahodárné účinky jako ženšen, olivový olej či aloe vera. Vlivem horka se pleť navíc krásně rozzáří, takže ani v zimě nebudete chodit jako bledule s bílou kůží.

Finská sauna z kůže odpaří neduhy jako mávnutím kouzelného proutku

Trápí vás zašedlá pleť bez lesku, barvy a života? Obvykle za to může stres, hektický životní styl, starosti či nedostatek spánku. S tímto vším vám finská sauna pomůže. Má výborné účinky na psychické zdraví, lidé navštěvující pravidelně saunu mají mnohem nižší riziko vzniku depresí, jsou v životě spokojenější a šťastnější. Jak je to možné? Svůj podíl na tom určitě mají endorfiny, hormony štěstí, jež se při saunování uvolňují. Na vině je každopádně i spánek. Pobyt v sauně vás zbaví nespavosti a zajistí vám klidné spaní. To se samozřejmě projeví i na pokožce, která nebude tolik unavená, nebudou ji zdobit kruhy pod očima apod.

Prodej finských saun

Recept na dlouhověkost? Finská sauna!

Pravidelné návštěvy sauny zabraňují rovněž stárnutí pleti. V těle se totiž reguluje pH, pokožka je krásně hydratovaná, a tím se minimalizují dva velké problémy – vnik infekce a dehydratace podkladové tkáně. Hydratovaná pleť je elastičtější a méně náchylná na vznik vrásek. S hydratací se ovšem v sauně mějte na pozoru, před i po saunování je dobré dbát na pitný režim, protože velké množství vody z těla vypotíte. Přesně kvůli tomuto důvodu není dobré ani překračovat doporučenou dobu saunování. Nezůstávejte v sauně déle než 10 až 15 minut na jedno sezení.

Jak často se saunovat pro dosažení výsledků?

Důležitá je pravidelnost. Finská sauna neumí zázraky po třech pobytech, je třeba vydržet. Doporučuje se navštěvovat ji čtyři až sedmkrát týdně na doporučených 5-15 minut. Do sauny ale rozhodně nechoďte, jestliže vás trápí nachlazení, rýma či teplota. Saunování posiluje obranyschopnost, nicméně ve chvíli, kdy už nemocní jste, dokáže nemoc tak akorát zhoršit. Jinak je vhodná celoročně. Můžete sem chodit relaxovat o samotě, s přáteli i s rodinou. Do sauny mohou i děti už od tří měsíců, ovšem na kratší čas.

 

2020.09.08 | Lea Kubová | přečteno: 30136x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása tajemství krásy mladistvá pleť finská sauna zdraví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyberte vhodné obalové materiály pro vaše zboží i zásilky

V naší nabídce najdete obalové materiály jako jsou kartony a krabice a tisíce různých obalových materiálů, palety, různá...
 
celý článek | Admin | 2020.11.17 | přečteno: 30073x

Silikonová prsa ve 21. století: Informovanost nade vše

Silikonová prsa a jejich pořízení se s měnící se dobou stávají tématem stále více vhodným rozebrání a otevření ve s...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.07 | přečteno: 30291x

Křečové žíly – příčiny vzniku a léčba

Křečové žíly jsou trápením, které mnoho žen řeší skrýváním nohou pod kalhotami a dlouhými sukněmi. To ovšem není sprá...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.06.29 | přečteno: 30183x

S byty jako s módou. Co je nadčasová klasika a co módní trend?

Každá dáma jistě zná pojem “malé černé”. Jsou to krátké černé šaty, které se hodí pro jakoukoli příležito...
 
celý článek | Admin | 2016.02.01 | přečteno: 30106x
 

Portál pro ženy