newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Soutěž o knihu Bez odpadu od nakladatelství Mladá fronta

 
Soutěž o knihu Bez odpadu od nakladatelství Mladá fronta

Soutěž už skončila, děkujeme za zájem. Kniha je na cestě k výhercům Markétě S., Květě T. a Evě Ch., gratulujeme!

 

Každý z nás produkuje určité množství odpadu. Je to tak, ať chceme, nebo ne. Pro nás vše možná končí zavřením víka popelnice, ale pro životní prostředí rozhodně ne. Obzvlášť plasty jsou v poslední době problémem, o kterém se začíná hodně přemýšlet a mluvit. Sice nám ve velké míře pomáhají, ale také postupně zanáší naši planetu, škodí jí, zvířatům i nám samotným. Není na čase s tím něco udělat? Inspirací ke změně vám může být kniha Bez odpadu, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Vyřešit znečišťování planety nelze bez toho, aniž bychom k tomu přistupovali zodpovědně jako jednotlivci. Právě na to bychom se měli zaměřit. Je toho spousta, co můžete změnit sami u sebe. Můžeme nakupovat a jíst tak, abychom nevytvářeli zbytečný odpad. Můžeme se oblékat uvědoměle, používat ekologické přípravky k péči o sebe a domácnost. A tak dále a dále. Zdá se to složité? Pokud se rozhodnete pro změnu, určitě pomůže trocha inspirace a osvědčených rad.

Zero waste život krůček po krůčku

Obrátit svůj život vzhůru nohama a začít ze dne na den žít „zero waste“ není úplně jednoduché. Určitě narazíte na mnoho situací, kdy se od svého úmyslu budete muset trochu odklonit. Byla by ale škoda hodit flintu do žita. Nejste v tom sami, jak vás přesvědčí bloggerka Camille Ratia ve své knize Bez odpadu: Rady šité na míru vašemu rozpočtu, času i cíli! Popisuje v ní svoje bezodpadové začátky, překážky, na které narazila, i způsoby, jak je vyřešila a krůček po krůčku se dostala na správnou cestu k omezení svého odpadu. Autorka udává příklady problematických situací ze svého vlastního života a také radí, jak se jim vyhnout. Pomáhá nahlédnout na změnu životního stylu realisticky, aby byla tato cesta schůdná opravdu pro každého.

Soutěž o knihu Bez odpadu

Máte v úmyslu omezit množství odpadu ve své domácnosti? Pak bude kniha Bez odpadu dobrou inspirací. Tři z vás ji mohou vyhrát v naší soutěži. Stačí odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

Soutěžní otázka:

V jakém roce vyšla kniha Bez odpadu?

a) 2018

b) 2019

 

Nápovědu najdete zde.

 

Své odpovědi posílejte e-mailem na adresu soutez@portalprozeny.cz a to nejpozději do pátku 23.8.2019.

 

2019.08.09 | Martina Limbergová | přečteno: 30103x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: soutěž Bez odpadu kniha inspirace

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Naučte se správně pečovat o vlasy

Skvěle vypadající vlasy patří mezi základ dobrého vzhledu., tak se naučte se správně pečovat o svoje vlasy.  ...
 
celý článek | Kamila Kovářová | 2013.03.12 | přečteno: 30163x

Proč je důležité vybrat si vhodné spodní prádlo?

Spodní prádlo je nenahraditelnou součástí šatníku každé ženy a je třeba ho mít v dostatečném množství. Jeho výběrem a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.11 | přečteno: 30078x

Pozvánka na Velikonoční sobotu

Velikonoce, nádherné svátky jara, se nám nezadržitelně blíží. Přijeďte je v sobotu 19. dubna oslavit na zámek Lo...
 
celý článek | Admin | 2014.04.16 | přečteno: 30106x

Okořeňte a vyšperkujte svá hobby

Možná už jste prošly fází zkoušení všeho možného, a nic vás neuchvátilo dostatečně. Ruční práce, sport a mnohé další. Tř...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.05.18 | přečteno: 30141x
 

Portál pro ženy