newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Přátelství mezi mužem a ženou

 
Přátelství mezi mužem a ženou

Existuje přátelství mezi mužem a ženou? Myslím to opravdové a čisté, do kterého se nemíchají city a sex? Názory na toto téma se rozdělují na dva tábory. Jsou zastánci, kteří tvrdí, že to možné je, a pak skeptici, kteří za tím vždycky vidí něco více. Sama nevím, ke komu se přiklonit. Ale popravdě patřím spíše k těm skeptikům. Vždyť sexuální napětí mezi ženami a muži je tak přirozené.

 

 

Nejdřív bych asi měla vysvětlit, co myslím slovem přátelství. Není to „jen“ kamarádství, kdy se potkáme s druhým v práci, v partii dalších lidí nebo podobně a prostě si pokecáme. S kamarádem se pobavíme, zasmějeme, ale nejspíš se mu jen tak nesvěříme. Přítel, stejně jako nejlepší kamarádka, je podle mě ten, komu se vypláčeme na rameni, komu se svěříme s nejniternějšími pocity, s kým nás pojí porozumění a víme, že jsme tu jeden pro druhého. Kamarádů mezi oběma pohlavími znám dost, ale opravdových přátel...? Myslím, že tady už to moc často nefunguje. Znám ze svého okolí dvě varianty, které se týkají přátelství mezi mužem a ženou, v obou se ale citová a tělesná stránka projeví.

 

Na začátku se z kamarádství stane přátelství, z občasného pokecu se vyvine docela silné pouto. Jenže pokud si s nějakým mužem velmi rozumíme, je nám s ním dobře a máme si pořád co říci, myslím, že dřív nebo později přeskočí i ona pověstná jiskra. Možná by nás to ze začátku ani nenapadlo, protože to nebyl náš typ, ale najednou se z přátelství stane láska. V tom lepším případě jsou city oboustranné a takový vztah má podle mě skvělé základy. Začínal pomalu a oba nyní už partneři se nejdříve dobře znali a věděli tak hned, co jeden od druhého může očekávat. Horší varianta nastane, pokud jiskra přeskočí jen u jednoho z dvojice. Pak záleží na tom, jestli je dost silný na to, aby své city zvládl překonat a přátelství vydrželo dále. Nejspíš ale už nebude nikdy tak upřímné a silné jako dříve.

 

Dobře může fungovat přátelství, které se vyvinulo z předchozího vztahu. Jistě ale základní podmínkou je, že rozchod musel proběhnout v poklidu a z popudu obou partnerů. Možná po opadnutí prvotního návalu hormonů a sundání růžových brýlí dvojice zjistila, že si sice má co říct, ale představy o partnerství jsou u nich naprosto odlišné. Proč by tedy neměli zůstat alespoň přáteli? Sexuální stránku a citové bouře už mají za sebou a pravděpodobně se k nim nebudou chtít vracet. Ovšem zase nebudou mít zrovna jednoduché obhájit takové přátelství před svými novými partnery. Ne každý totiž bude nadšený, že se jeho drahá polovička schází se svým bývalým partnerem, ať už jsou jejich úmysly sebevíc nevinné.

 

Možná křivdím dvojicím přátel opačného pohlaví, které pojí opravdu jen čisté pouto bez náznaků sexuality. Pokud tomu tak je, ráda svůj omyl uznám. A co vy, věříte na přátelství mezi opačným pohlavím? Nebo takového přítele dokonce máte? Podělte se o svůj názor.

 

Foto: http://www.freedigitalphotos.net

 

2014.04.04 | Martina Limbergová | přečteno: 30136x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: přátelství; vztahy; opačné pohlaví; city

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Netradiční Vánoce v exotice

Chcete zažít netradiční Vánoce v zahraničí? Chcete strávit vánoční svátky na pláži u moře?  Pokud i vy pa...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.10.26 | přečteno: 30260x

Zajímavé tipy na dárky pro muže

Když člověk shání dárek pro ženu, může se klidně poohlédnout po některých zajímavých špercích anebo po kosmetice. U p...
 
celý článek | Admin | 2016.04.28 | přečteno: 30129x

4 tipy, jak se vypořádat s vráskami na čele a kolem očí

Snažíte se bojovat s vráskami, které vás dělají starší, ale krémy ani séra nezabírají? Neplýtvejte svým časem ani penězi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2019.10.31 | přečteno: 30209x

Dejte si naklíčit vitamíny

Zimní období představuje pro organismus velkou zátěž. Ze všech stran na nás útočí viry a bacily, imunita je vlivem ní...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.01.17 | přečteno: 30045x
 

Portál pro ženy