newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

O bazénech s pozinkovanou konstrukcí s vnitřní fólií

 
O bazénech s pozinkovanou konstrukcí s vnitřní fólií

Hledáte nejlepší bazén a stále nevíte, jaký vybrat? Chcete dobrý poměr cena / výkon? Zkuste se podívat na nadzemní nebo zapuštěné bazény z pozinkované konstrukce s vnitřní fólií v základu.

 

Ať už se jedná o nadzemní nebo zapuštěný bazén, vždy je doporučeno udělat betonovou desku jako podkladovou plochu. Bazény se přes zimu neskládají a životnost konstrukce je kolem 20 až 25 let. Proč si tedy kazit dno pískovým nebo hliněným podkladem, který je nestabilní, když můžete mít perfektně hladké a rovné dno díky betonové desce. Bazén navíc na nezpevněných plochách pracuje a může dojít k vadě na konstrukci a fólii. To se pak může projevit šikmou hladinou vody, boulemi na fólii, nerovným dnem a horšími podmínkami pro luxování nečistot z bazénu.

Nadzemní bazény mají hloubku 1,2 m a kruhový tvar. Kruhové bazény s hloubkou 1,2 m nepotřebují žádnou opěrnou konstrukci, nicméně si můžete bazén obezdít ztraceným bedněním nebo dřevem pro lepší design. Bazén se dá i polepit fólií, ne každému se totiž líbí koukat na bílou konstrukci.

U zapuštěných bazénů s hloubkou 1,5m už se dělá obezdění vždy. Když jde o kruhový bazén, dělá se polystyrénové obezdění (síla polystyrénu 2-3 cm) kolem dokola a pokud je to oválný bazén, tak se staví boční stěny ze ztraceného bednění a zbytek se obezdí polystyrénem a suchým betonem.

Bazén s hloubkou 1,2 m se dá i částečně zapustit z 1/3, aniž by se muselo dělat nějaké obezdění. Nicméně je vždy lepší zakopanou část izolovat polystyrénem a za něj nasypat beton, aby bazén držel tvar, když se bude vypouštět. Bazén s hloubkou 1,5 m musí být minimálně ze 2/3 zapuštěný v zemi.

Součástí bazénu je bazénová fólie 0,6 mm silná. Samozřejmě se dá za příplatek pořídit i silnější s 0,8 mm. Na výběr je i několik dekórů fólie, z nichž si většina zákazníků jistě vybere. Životnost fólie 0,6 mm je kolem 10-11 let. U fólie 0,8 mm je to 12-13 let. Komu se koupou v bazénu domácí mazlíčci, pro toho je určitě lepší fólie 0,8 mm.

Životnost konstrukce a fólie je jistě zajímavá. Další výhoda? Stavba bazénu svépomocí. Bazény se dají postavit svépomocí, pokud je člověk trochu řemeslně zdatný. Na ukázku můžete zkouknout i manuál jak se staví bazén svépomocí s manuálem o stavební připravenosti pro zapuštěné i nadzemní bazény.

Technologie jsou individuální záležitostí a vždy se sestavují k velikosti bazénu a k požadavku zákazníka. Někdo chce bazén co nejjednodušší a někdo zase bazén se světly, topením, zastřešením, protiproudem… Technologii je možné dodat i vlastní.

Ceny nadzemních bazénů startují již od 15 tisíc s vnitřní bazénovou modrou fólií 0,6 mm silnou. Pro cenově dostupné a velmi příjemné letní osvěžení na dlouhá léta je tak tento bazén ideální volbou.

 

2016.02.03 | Admin | přečteno: 30366x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bazény výběr nadzemní bazén zapuštěný bazén

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jaké barvy teplákových souprav budou letět tohle léto?

Tepláková souprava je nestárnoucí klasika, která je vhodná na všechny příležitosti. Nemusí být jenom na sportovní a...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.05.24 | přečteno: 30124x

Seznamte se - Flowin

  Zajímají vás trendy v oblasti fitness? Chcete zhubnout a zpevnit si postavu? Vydejte se cestou unikát...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.21 | přečteno: 30186x

ROUŠKA A MAKE-UP

Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že jde o dva nespojitelné vesmíry, opak je pravdou. Možná budete namítat, že l...
 
celý článek | Admin | 2020.10.18 | přečteno: 30082x

5 nejčastějších problémů s pletí u žen do 30 let

Problémy s pletí máme spojené především s obdobím puberty a poté se stárnutím. Jenže i pokožka, která by měla zářit zdra...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.10.26 | přečteno: 30254x
 

Portál pro ženy