newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Nestárnoucí české stavebnice, které budou bavit i vaše děti

 
Nestárnoucí české stavebnice, které budou bavit i vaše děti

Jsou hračky, které prostě nestárnou. Bavily nás, někdy už i naše rodiče a budou bavit i naše potomky. Právě mezi ně patří i stavebnice od firmy Vista. Název vám možná příliš nenapoví, stačí však jeden pohled na jejich nezaměnitelné dílky a jistě si vy, nebo někdo ve vaše okolí, hned vybavíte hodiny a hodiny zábavy s nimi. Alespoň ve mně tuto vzpomínku vyvolávají, především pak stavebnice Seva. A i proto letos nebude chybět pod naším vánočním stromečkem. Už teď se těším na nadšení svého synka, až zjistí, co vše se dá s touto stavebnicí vyrobit.

 

Trocha historie

Stavebnice značky Vista se prodávají už od 80. let minulého století. Od začátku šlo o ryze českou společnost a je tomu tak dodnes, i když už je majitelem jiná firma. Původního výrobce Kovozávody Semily nahradila společnost Beneš a Lát a.s., se kterou se firma sloučila v roce 2005. Tradice a dobrá pověst stavebnic je založena na jejich špičkové kvalitě, vynikajícím zpracováním a samozřejmě zdravotní nezávadnosti. Tyto zásadní kritéria si výrobky drží po celou dobu své existence. Příjemným bonusem je pak jejich výborná cena v porovnání se stavebnicemi různých zahraničních značek.

Stavebnice Seva

Modré, různě dlouhé kostičky, bílé spojovací křížky a žluté a červené výplně – přesně to jsou základní stavební prvky této polytechnické stavebnice, která je na trhu od roku 1979. Jako malá holka jsem si s těmito dílky dokázala opravdu vyhrát. Někdy jsem z nich vytvořila pokojík s nábytkem pro panenku, jindy rovnou pořádný dům, možnosti byly nekonečné. Sady obsahující i kolečka byly zase tím pravým pro kluky, kteří z nich mohli vytvářet auta všeho druhu. A stejně je tomu i dnes, původní modelové řady jsou stále základem sortimentu stavebnic Seva. Doplňují je však i další varianty, třeba Seva pro dívky v růžových a fialových barvách, Seva Army ve vojenských barvách, Seva City pro stavbu moderních velkoměst, Seva Technik pro stavbu funkčních modelů a strojů či Seva Electro, kde tyto funkční modely navíc pohání motorek na baterky. Vše se dá samozřejmě vzájemně kombinovat, takže se vaše stavby mohou postupně rozrůstat. Fantazii se tu prostě meze nekladou. Stavebnice jsou vhodné pro děti od 4 let, u technických řad pak od 6 nebo 8 let. Pěkným doplňkem pro oživení hry je panáček Seváček.

 

Stavebnice Seko

I tuto stavebnici si pamatuji ze svých dětských let. Z různě tvarovaných malých dílků se dalo vytvořit prakticky cokoliv. Nosila jsem na krku a rukách šperky z nich, tvořila z nich domky, nábytek, nádobí i lodě a vesmírné rakety. Lze z nich postavit 2D i 3D modely a to všech tvarů, hranaté, oblé i kulaté. Seko je stavebnice vhodná pro děti od 5 let, ale s vaší pomocí by ji zvládli i děti o něco mladší. Kromě zábavy jde i o výborné cvičení jemné motoriky.

Stavebnice Disco

Disko je stavebnicí určenou nejmladším dětem od 1 roku. Hru s touto stavebnicí si sice nepamatuji, ale přesto vím, že jsem ji také měla. Pár dílků se mi totiž zatoulalo i mezi hračky ve starším věku. Opět ji tedy mohu doporučit z vlastní zkušenosti :-). Dílky se snadno spojují a rozpojují, takže děti bude hra s nimi bavit. Mimo to je i nenásilnou formou naučí základní barvy.

 

Pokud ještě nevíte, co letos nadělit svým ratolestem pod stromeček, mohu stavebnice Vista vřele doporučit. Věřím, že si s nimi užijí legraci i další generace dětí.

 

2015.11.20 | Martina Limbergová | přečteno: 30406x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: stavebnice Vista Seko Seva Disco

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Piloxing

Ptáte se, co můžete očekávat od jedné z fitness novinek jménem piloxing? Skákání, tanec, boxování bez soupeřů a bez z...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.01.26 | přečteno: 30154x

Kdo jsem já a kdo jsi Ty?

Je to jednoduché. Stačí si najít chvilku pro sebe a zamyslet se, kolik různých rolí ve svém životě máme. A pochválit ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.03.12 | přečteno: 30117x

Dokonalé kojení, i když miminko zrovna spinká

Mnoho maminek se v době kojení setkává s problémem, kdy mají přebytek mléka nebo naopak jeho nedostatek. Problém může sn...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.05.07 | přečteno: 30098x

Očistná kúra

Detox nebo očista. Je třeba s tím letos začínat? Nebo přejdeme ze zimy do podzimu a pak zase hurá do zimního spánku? ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.01 | přečteno: 30168x
 

Portál pro ženy