Lehká strakatá mlska nejen na víkend
Také milujete lehké dezerty? Takové, které vás po jejich konzumaci nevyřadí ze hry na celé odpoledne, ale udělají pouze potřebnou tečku za obědovým menu? Pochutnejte si třeba na nadýchaném řezu z piškotového těsta, pudinku a zakysané smetany. Zaručeně se po něm zapráší!
Piškotové těsto patří pro svou lehkost, nadýchanost a přitom nepříliš náročnou přípravu mezi nejoblíbenější. V tomto receptu se snoubí dvoubarevný piškotový základ, pečený spolu s ještě horkým vanilkovým pudinkem, s jemností zakysané smetany. Výsledkem je chuť, které není možné odolat.
Strakatá víkendová mlska
Co budeme potřebovat?
Na těsto:
- 5 žloutků
- 25 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl vlažné vody
- 1 dcl oleje
- půlku prášku do pečiva
- 25 dkg polohrubé mouky
- sníh z 5 bílků
Na náplň:
- 2 vanilkové pudinky
- 1 litr mléka
- 2 lžíce cukru
Navrch:
- 2 -3 zakysané smetany
- granko nebo čokoládové hoblinky
Příprava:
Nejprve si uvaříme vanilkový pudink, a to klasicky z litru mléka, 2 pudinkových prášků a cukru podle chuti. Mezitím se můžeme pustit do přípravy těsta. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Pak už jen opatrně vmícháme sníh z bílků.
Půlku takto připraveného těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do zbylé poloviny přimícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Teď přichází na řadu horký pudink – stačí ho po lžících navrstvit na syrové těsto a takto dát upéct. Části těsta v troubě hezky povyskočí a vytvoří překrásnou mozaiku kopečků a údolíček z pudinku. Na ještě horký dezert rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Doporučuji mlsku velmi dobře ukrýt. Jakmile ji totiž někdo objeví a ochutná dřív než vy, je jisté, že na vás už z ní nic nezbude! Tak dobrou chuť!
Image courtesy of Master isolated images at FreeDigitalPhotos.net
Poslat článek
Tisk
Štítky: recept na lehký dezert piškotové těsto strakatá víkendová mlska