reklama 1 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Srpen očima pranostik

 
celý článek | Katka Mikulášková | přečteno: 11189x 2015.08.05

Nic není nemožné

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 10846x 2013.06.21

Nespoléhejte na auto! Alternativy jsou lepší volbou!

 
celý článek | Admin | přečteno: 12361x 2014.07.28

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Lehká strakatá mlska nejen na víkend

 
Lehká strakatá mlska nejen na víkend

Také milujete lehké dezerty? Takové, které vás po jejich konzumaci nevyřadí ze hry na celé odpoledne, ale udělají pouze potřebnou tečku za obědovým menu? Pochutnejte si třeba na nadýchaném řezu z piškotového těsta, pudinku a zakysané smetany. Zaručeně se po něm zapráší!

 

 

 

Piškotové těsto patří pro svou lehkost, nadýchanost a přitom nepříliš náročnou přípravu mezi nejoblíbenější. V tomto receptu se snoubí dvoubarevný piškotový základ, pečený spolu s ještě horkým vanilkovým pudinkem, s jemností zakysané smetany. Výsledkem je chuť, které není možné odolat.

 

Strakatá víkendová mlska

Co budeme potřebovat?

Na těsto:

  • 5 žloutků
  • 25 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • půlku prášku do pečiva
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • sníh z 5 bílků

 

Na náplň:

  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 litr mléka
  • 2 lžíce cukru

 

Navrch:

  • 2 -3 zakysané smetany
  • granko nebo čokoládové hoblinky

 

Příprava:

Nejprve si uvaříme vanilkový pudink, a to klasicky z litru mléka, 2 pudinkových prášků a cukru podle chuti. Mezitím se můžeme pustit do přípravy těsta. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Pak už jen opatrně vmícháme sníh z bílků.

Půlku takto připraveného těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do zbylé poloviny přimícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Teď přichází na řadu horký pudink – stačí ho po lžících navrstvit na syrové těsto a takto dát upéct. Části těsta v troubě hezky povyskočí a vytvoří překrásnou mozaiku kopečků a údolíček z pudinku. Na ještě horký dezert rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme vychladit.

 

Doporučuji mlsku velmi dobře ukrýt. Jakmile ji totiž někdo objeví a ochutná dřív než vy, je jisté, že na vás už z ní nic nezbude! Tak dobrou chuť!

 

 

Image courtesy of Master isolated images at FreeDigitalPhotos.net

 

2015.05.30 | Kateřina Pořízová | přečteno: 10981x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: recept na lehký dezert piškotové těsto strakatá víkendová mlska

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jen tak si být nevěstou

Každá z nás touží být jednou nekrásnější nevěstou. Tou, která ráno vstane, kadeřnice ji načeše krásný účas a kosmetič...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.06.18 | přečteno: 10781x

Stává se z vás šedá myška? Únava, stres a spousta práce…

Jste samá práce a žádná zábava? Okolí vám neustále opakuje, jak vypadáte bledě, unaveně a celkově ve stresu? Přestává...
 
celý článek | Monika Holemá | 2013.05.07 | přečteno: 10712x

Koženým kabelkám neodzvonilo! Dopřejte si italský luxus

Vášeň pro módu je součástí života nejedné z nás. Není to jen záliba v trendových značkách, ale zejména v kvalitních mate...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.21 | přečteno: 1012x

Barvení vajíček v cibulových slupkách - klasika, která se nikdy neomrzí

Velikonoce nejsou jen svátky jara, ale také obdobím krásných tradic a obyčejů. Jedním z těch nejznámějších je barvení...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.03.25 | přečteno: 16947x
 

Portál pro ženy