reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Seznamte se, Stévie

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30458x 2013.07.12

Cestování v autobuse tenkrát a dnes

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30490x 2014.04.01

Zahradní párty stany pro každé období

 
celý článek | Admin | přečteno: 30426x 2016.11.21

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Lehká strakatá mlska nejen na víkend

 
Lehká strakatá mlska nejen na víkend

Také milujete lehké dezerty? Takové, které vás po jejich konzumaci nevyřadí ze hry na celé odpoledne, ale udělají pouze potřebnou tečku za obědovým menu? Pochutnejte si třeba na nadýchaném řezu z piškotového těsta, pudinku a zakysané smetany. Zaručeně se po něm zapráší!

 

 

 

Piškotové těsto patří pro svou lehkost, nadýchanost a přitom nepříliš náročnou přípravu mezi nejoblíbenější. V tomto receptu se snoubí dvoubarevný piškotový základ, pečený spolu s ještě horkým vanilkovým pudinkem, s jemností zakysané smetany. Výsledkem je chuť, které není možné odolat.

 

Strakatá víkendová mlska

Co budeme potřebovat?

Na těsto:

  • 5 žloutků
  • 25 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • půlku prášku do pečiva
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • sníh z 5 bílků

 

Na náplň:

  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 litr mléka
  • 2 lžíce cukru

 

Navrch:

  • 2 -3 zakysané smetany
  • granko nebo čokoládové hoblinky

 

Příprava:

Nejprve si uvaříme vanilkový pudink, a to klasicky z litru mléka, 2 pudinkových prášků a cukru podle chuti. Mezitím se můžeme pustit do přípravy těsta. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Pak už jen opatrně vmícháme sníh z bílků.

Půlku takto připraveného těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do zbylé poloviny přimícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Teď přichází na řadu horký pudink – stačí ho po lžících navrstvit na syrové těsto a takto dát upéct. Části těsta v troubě hezky povyskočí a vytvoří překrásnou mozaiku kopečků a údolíček z pudinku. Na ještě horký dezert rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme vychladit.

 

Doporučuji mlsku velmi dobře ukrýt. Jakmile ji totiž někdo objeví a ochutná dřív než vy, je jisté, že na vás už z ní nic nezbude! Tak dobrou chuť!

 

 

Image courtesy of Master isolated images at FreeDigitalPhotos.net

 

2015.05.30 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30519x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: recept na lehký dezert piškotové těsto strakatá víkendová mlska

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Emancipace,naprosto skvělá věc.

Tak nevím dámy kdy nám ta emancipace přerostla přes hlavu,ale stalo se. Muži již dávno nejsou muži s velkým M,nenápad...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2013.03.16 | přečteno: 30486x

Jogurtový dort s ovocem

Chladných dní stále přibývá, ale letní bezstarostnou atmosféru si můžete připomenout alespoň na talíři. Vyzkoušejte l...
 
celý článek | Adela Rychtáriková | 2015.09.14 | přečteno: 30629x

Jak se zbavit octomilek?

V domácnosti se občas potýkáme s nevítanými hosty, po kterých rozhodně netoužíme. V kuchyni to obvykle bývají malé mušky...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.10.22 | přečteno: 30485x

Vyhrajte knihu Jak zhubnout břicho a vydejte se na cestu za hezčím a zdravějším tělem

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Haně M., Bohuslavu T. a Lence P.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2024.03.26 | přečteno: 1456x
 

Portál pro ženy