newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kvalitní dětská postel je nezbytná pro zdravé spaní a sladké sny. Jaké jsou trendy pro rok 2015?

 
Kvalitní dětská postel je nezbytná pro zdravé spaní a sladké sny. Jaké jsou trendy pro rok 2015?

Zařizujete dětský pokoj a nemáte do něj zatím vybranou postel? Přemýšlíte, jaká bude nejvhodnější? Na trhu je jich taková spousta, že je těžké zvolit jednu konkrétní. Pojďme se tedy podívat na to, co je při koupi vždy nejdůležitější a jaké jsou trendy pro rok 2015. Načerpejte s námi inspiraci a vytvořte svým dětem pokojík snů.

 

 

Moderním trendům vévodí barevnost

Módní trendy ovlivňují téměř vše a tak není divu, že i u postelí se jimi necháváme rádi okouzlit. Co je pro letošní rok nejvíce IN při zařizování dětkého pokojíku? Jednoznačně jsou to veselé barvy, které do takového pokoje prostě patří. Barevný dětský nábytek projasní každou místnost a vytvoří útulné prostředí. Můžete na to jít ale i opačně. Velkým hitem posledních let je bílý nábytek a bílá dětská postel, letošní rok v tomto trendu není výjimkou. Bílá postel je vhodná do pokojíku pro holky i kluky a dá se skvěle doplňovat barvami na zdech a textilních doplňcích, stejně jako dekorovat různými samolepkami.

Bezpečnost a kvalita

Právě tato dvě slůvka by měla být u dětských postelí hlavními parametry. Ať už si vyberete jakýkoliv vzhled postele, zásadní je, aby vždy splňovala tyto dva požadavky. U bezpečnosti je důležité použití zdravotně nezávadných materiálů, především se to týká laků a barev použitých pro povrchové úpravy postele. Samotné zpracování je z hlediska bezpečnosti také důležité, samozřejmostí by mělo být důkladné zapracování všech ostrých hran, šroubů a rizikových míst, kde by mohlo dojít například ke skřípnutí malých dětských prstíků.

Nejlepším materiálem pro výrobu dětského nábytku a dětských postelí především je dřevo. Dřevěné dětské postele jsou kvalitní, pevné a odolné proti mechanickému poškození, což je také velmi důležité. Uhlídat totiž děti, aby po postelích neskákaly a nedělaly v nich neplechu, je někdy prostě nemožné. I dřevěné postele se dají pořídit v různých designech a barvách, které jsou módní a krásné.

Dejte si záležet také na výběru kvalitní matrace. Na té závisí nejen pohodlí vašeho dítěte při spánku, ale i zdravý vývoj jeho páteře a s tím celého těla. Matrace pro děti by měla být tvrdší, prodyšná a nejlépe hypoalergenní.

Ideální postel pro pokojík snů

Výběr konkrétního typu dětské postele závisí na tom, kolik prostoru v dětském pokoji máte a kolik financí chcete do postele investovat. Klasické postele se hodí kamkoliv a poskytují pohodlné místo pro odpočinek a spánek dítěte. Vysokou kvalitu představuje dětský nábytek z masivu, tedy postele vyrobené z masivního dřeva borovice, smrku či buku. Mezi dětmi jsou velmi oblíbené zvýšené postele s domečkem a třeba i se skluzavkou. Ty jim poskytnou skvělý prostor pro hru a vytvoření vlastního soukromého království. Někdy je ale potřeba spíše šetřit místem, k tomu dobře poslouží dětské postele s úložným prostorem, kam se pohodlně vejdou lůžkoviny nebo třeba hračky. Stejně prostorově úsporné jsou i patrové postele, které řeší problém s místem v rodině s dvěma a více dětmi. Pokud necháte výběr na dětech, jistě nebudou moc váhat a zvolí si postel přímo pohádkovou. Pro holky jsou k dostání princeznovské postýlky s nebesy, pro kluky zase třeba formule. Právě takové postele jsou také velmi trendy. No řekněte, nespalo by se vám v nich přímo báječně, kdybyste mohli být znovu dítětem?

Kvalitní dětské postele všech typů a v mnoha provedeních nabízí INTENA - Dětské pokoje a to za ceny, které vás příjemně překvapí.

 

2015.03.04 | Martina Limbergová | přečteno: 30541x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Dětský pokoj dětská postel nábytek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Hoďte stydlivost za hlavu!

Muži neumějí číst myšlenky, to je fakt, se kterým se musíme my ženy smířit. A také se podle toho chovat. Ve vztahu i ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.02.10 | přečteno: 30074x

SEZÓNA JAHOD VRCHOLÍ – TIPY PRO NÁKUP I SKLADOVÁNÍ

Jahody patří mezi první ovoce, které dozrává začátkem června, a momentálně jejich sezóna vrcholí. Pro mnohé z nás jsou s...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.06.19 | přečteno: 30059x

Těhotenství po potratu

  Těhotenství je pro většinu žen nejkrásnějším obdobím. Někdy ale, bohužel, není dovršeno porodem, tělo plod...
 
celý článek | Lenka Mašlaňová | 2013.03.16 | přečteno: 30173x

Ženy samoživitelky a půjčky? Pozor na dluhovou past!

Ženy samoživitelky často nevystačí s penězi a uchylují se tak k nejrůznějším půjčkám. Dostat se tak mohou do dluhové pas...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.04.13 | přečteno: 30171x
 

Portál pro ženy