newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Koupání na vlastní zahradě? Proměňte letos sen ve skutečnost

 
Koupání na vlastní zahradě? Proměňte letos sen ve skutečnost

Je únor a studené počasí venku tedy láká spíše schovat se do tepla svého domova a uvařit si hrnek horkého čaje. Pojďme se ale alespoň v myšlenkách přenést do horkého léta a představit si žhavé slunce vysoko na obloze. Co vás v takové situaci nejčastěji napadne? Ano, určitě si mnoho z vás představilo chladivou vodu v bazénu. A co teprve, kdyby stál na vaší zahradě?

 

 

Kdo by netoužil po vlastním bazénu, kam se ponoří vždy, když horké letní paprsky umožní vodní radovánky? Pokud máte alespoň kousek vlastní zahrady, můžete si takové přání splnit. Hrozíte se, kolik by taková věc stála a co vše by stavba bazénu obnášela? Není třeba tento nápad hned zamítat. Nadzemní levné bazény jsou totiž možností, jak mít k dispozici vlastní koupání poměrně snadno a bez extra vysokých nákladů. Láká vás taková vyhlídka? Tak se pojďme podívat, jaké máte možnosti výběru.

 

Jak velký může bazén být?

Nejdříve je třeba zvážit prostorové možnosti, které váš pozemek skýtá. Například značka Marimex, která jsou velmi populární, nabízí nadzemní bazény o průměrech od 2,44 metrů do 4,57 metrů. A to už je velmi slušné koupání. Co se týče hloubky těchto bazénů, ta začíná na 0,76 metrech a končí na 1,22 metru. Tady je podstatné, zda budou bazén užívat i děti, aby byla jeho hloubka pro ně bezpečná.

 

Jaká konstrukce bude nejlepší?

Nadzemní bazény jsou nejčastěji k dostání buď s pevnou konstrukcí, s kovovým rámem nebo s nafukovacím horním límcem. Bazény s pevnou konstrukcí jsou trochu složitější na sestavení, zato jsou ale velmi stabilní a při jejich správném zazimování je můžete bez potíží nechat stát na svém místě v průběhu celého roku. Nafukovací bazény mají zase nižší pořizovací cenu a velmi jednoduchou instalaci i uklizení na konci sezóny. Výhodou bazénů s kovovým rámem je jejich poměrně snadné postavení a vysoká stabilita.

 

Jaké úpravy místa bazén vyžaduje?

Vybudovat klasický zapuštěný bazén znamená podstatné finanční náklady a také rozsáhlé stavební práce. Je potřeba vykopat dostatečně velikou díru, kam bude bazén instalován a upravit i jeho okolí. Při instalaci nadzemního bazénu se nemusíte obávat popojíždění bagru po vaší zahradě. V podstatě stačí jen upravit do roviny plochu, kde bude bazén stát. Rovný a pevný povrch je podmínkou, aby bazén mohl dobře sloužit. Pokud si chcete v létě užívat koupání a na zimu ho pak jednoduše složit a schovat, postačí vám jako podloží speciální bazénová podložka položená rovnou na rovný trávník bez drnů. Jestliže přemýšlíte o pořízení takového bazénu, který bude na svém místě stát celoročně, bylo by dobré plochu pod ním vybetonovat nebo vysypat alespoň dva centimetry vysokou vrstvou jemného písku. I tady byste ale bazénovou podložku měli pořídit, minimálně kvůli vašemu pohodlí při chůzi v bazénu.

 

Je třeba nějaké příslušenství?

Pro komfortní užívání bazénu by v něm určitě neměla chybět filtrace. Existují dva základní druhy a to kartušová a písková filtrace. Která bude vhodnější právě pro vás vám jistě rádi poradí při výběru konkrétního bazénu. Určitě je ale výhodné využít na bazény akce, kdy je toto příslušenství již zahrnuto v ceně.

 

Zimu brzy vystřídá jaro a po něm přijde letos snad konečně zase pořádně horké léto. Neodkládejte svůj sen o vlastním koupání na své zahradě a pořiďte si skvělý nadzemní bazén.

 

2015.02.15 | Martina Limbergová | přečteno: 30060x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nadzemní bazén zahrada koupání léto

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Semínka CHIA

Odjakživa jsem pro každou „špatnost“. Nová kosmetika, značka oblečení, cvičení, taneční styl…cokol...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.01.31 | přečteno: 30115x

Vyzkoušejte online seznamky a dejte vale single životu!

Být single má své výhody, dlouhodobě si takový život ale vybere málokdo. Většina z nás si přeje potkat toho pravého. Něk...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.06.26 | přečteno: 30049x

Zjistěte vše o nehormonální antikoncepci: Jaké jsou druhy, jak fungují…

Nad formou ochrany před nechtěným početím se alespoň jednou v dospívání zamyslela každá dívka. V dnešní době je k dispoz...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.07.27 | přečteno: 30118x

Jak na výkup automobilů za hotové: 5 kroků, kterými připravíte váš vůz k prodeji

Rozhodli jste se prodat své auto do autobazaru, ale nevíte přesně, jak na výkup automobilů za hotové? Nevadí! Tento člán...
 
celý článek | Admin | 2019.07.12 | přečteno: 30107x
 

Portál pro ženy