newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kde na to berou čas?

 
Kde na to berou čas?

Před časem mě překvapila sousedka s dotazem, co pořád dělám v protějším paneláku a jestli se mi sem tedy nenastěhovala nová kamarádka. Zaskočila mě natolik, že jsem jí odpověděla, že se mi na naše sídliště nastěhoval bratr se ženou a synovcem. Švagrová je fajn ženská a rozumíme si a kluci si spolu rádi hrají, takže spolu trávíme dost času. Pak zkonstatovala, že už je dost zima a špatně schne prádlo a tak ho asi suším doma na sušáku, což je při frekvenci našeho praní asi dost složité. To už jsem na ni vytřeštila oči a nevěřila vlastním uším. Kde bere čas, aby tohle všechno sledovala?

 

Netvrdím, že jsem člověk, jehož nezajímají různé pikantnosti a klepy. Asi jako každá ženská si ráda poslechnu dobrý drb, jsem prostě zvědavá, jako každý člověk, ale cíleně je nevyhledávám. V létě jsem chodila na dětské hřiště a nikdy jsem se moc do hovorů s ostatními maminkami nezapojovala. Vadilo mi to, že pokud tam jedna z nich nebyla, pak ty ostatní probíraly ji, její život a soukromí a to dosti nevybíravě. I tam mě dost zaráželo, co všechno ostatní stíhají sledovat a pamatovat si.

Jak moc chudý a nezajímavý život musí člověk mít, aby se takhle podrobně zajímal o životy těch druhých?  A proč ruku v ruce se zvědavostí jde i závist a zloba?

Dvakrát týdně chodím cvičit, vyhýbám se sladkému a upravila jsem si jídelníček. Tělo mi to vrací, ztrácí na váze a formuje se. Konečně si vybírám oblečení dle svého vkusu a ne dle toho, do čeho se vejdu. A víte, co jsem se dozvěděla? Že jsem byla na liposukci a že by to teda jako ještě trochu odsát chtělo. Na jednu stranu jsem se musela smát a na druhou mi to přišlo dost líto.

Ve výprodeji v jednom sportovním obchodě jsem si koupila žabky. Důvod nebyl, že bych po nich strašně toužila, ale byly ve výprodeji a já nutně potřebovala na nohu něco za pár korun, protože z původního kratičkého nákupu byl čtyřhodinový maraton a já měla lodičky na deseticentimetrovém podpatku.  Až podle závistivých pohledů a uštěpačných poznámek, že někdo neví, co by si na tu nohu už nazul, aby vzbudil pozornost, mě napadlo se podívat, kolik vlastně stály původně. No, dost mě to zarazilo, já bych za to ty peníze nedala. Koupila jsem je za čtvrtinu jejich původní ceny.

Poslední dobou se víc než často setkávám s tím, že lidé až příliš bedlivě sledují své okolí a následně výsledky svého sledování používají, aby někomu ublížili.  A v době plné sociálních sítí to není až tak složité. Já si ale jen pořád pokládám tu samou otázku. Kde na to berou čas? Netvrdím, že jsem plně zaměstnaný člověk a nemám čas vůbec na nic, ale tak nějak mě životy druhých nechávají v klidu. Ne teda vždy, samozřejmě si moc ráda prohlédnu na Facebooku fotky známé z plesu nebo fotky čerstvě narozeného miminka jiné známé. Už by mě ale nenapadlo zkoumat, jestli náhodou ta první známá do těch plesových šatů nedostala i nová prsa. A mezi námi děvčaty je opravdu dostala a já jí je moc přeju.

Jak jste na tom vy? Stíháte sledovat, kolik vaše sousedka vypere za den praček? Kolikrát byla tento týden nakoupit? V kolik hodin chodí sousedčin manžel domů a v kolik přišel ze svého sobotního jednoho? Že kolegyně v práci tento týden odešla už dvakrát o pět minut dříve?

 

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

2014.12.18 | Meridene | přečteno: 30038x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pomluvy intriky pozorování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kupujete novou postel svému dítěti? Vybírejte podle jeho věku

Kvalitní spánek je základem zdraví a vitality po celý náš život, to všichni dobře víme. Tou nejdůležitější věcí, kter...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.12 | přečteno: 30634x

Jak být krásná díky správné péči o pleť?

Používáte poctivě denní, noční i oční krém? Nebo si vystačíte jen s jedním univerzálním? Pokud je to tak, přečtěte si...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.10.11 | přečteno: 30081x

4 tipy, jak se vypořádat s vráskami na čele a kolem očí

Snažíte se bojovat s vráskami, které vás dělají starší, ale krémy ani séra nezabírají? Neplýtvejte svým časem ani penězi...
 
celý článek | Nina Albertová | 2019.10.31 | přečteno: 30214x

Terasové a balkónové dveře. Jaké si vyberete?

Terasové a balkónové dveře mohou mít mnoho podob. Od klasických balkónových dveří, které najdete v každém paneláku, až p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.02.19 | přečteno: 30194x
 

Portál pro ženy