newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak zajistit dětem dostatečný přísun vitamínů a minerálů?

 
Jak zajistit dětem dostatečný přísun vitamínů a minerálů?

Vitamíny a minerály jsou látky naprosto nezbytné pro správné fungování našeho těla. Chybí-li organizmu jakýkoliv potřebný prvek, dříve či později se to neblaze projeví na našem zdraví. Pokrýt potřebnou dávku vitamínů a minerálů je samozřejmě nejlepší pomocí pestré stravy, někdy to ale nestačí. Pak přichází na řadu vhodné vitamínové doplňky stravy. Kdy se vyplatí po nich sáhnout?

 

 

Zdravý a vyvážený jídelníček je základem k pokrytí všech potřeb našeho těla. Měl by obsahovat dostatek vlákniny, bílkovin, kvalitních tuků i složených sacharidů a samozřejmě také široké spektrum vitamínů a minerálů. Některé z nich jsou důležité pro správný růst kostí, jiné pro silnou imunitu nebo zdravou krev. Každý z prvků má prostě svůj význam. V některých obdobích života ale ani strava pestrá a bohatá na zdroje důležitých látek nemusí stačit. Týká se to především dětí, jejichž organizmus teprve roste a vyvíjí se.

V předškolním věku dostává imunita zabrat

Děti mají v různých obdobích růstu rozdílné nároky na výživu. Nejvíce zabrat přitom dostává imunitní systém, především v období, kdy se děti zařazují do kolektivů. Maminky drobotiny předškolního věku jistě dobře vědí, o čem mluvím. S nástupem do školky se u většiny dětí projeví zvýšená nemocnost. Infekce se v dětském kolektivu šíří snadno a rychle a záleží jen na odolnosti imunitního systému jedince, jak často jim podlehne. I přes snahu zajistit synovi či dcerce co nejvíce přírodních zdrojů vitamínů tak přichází v mnoha rodinách na řadu i doplňky stravy. Tyto přípravky jsou naštěstí většinou ve velmi chutných a lákavých formách, takže jejich užívání je pro děti příjemné. Kdo by neznal například oblíbené Vibovit želé (http://www.vibovit.cz/)? Můj syn se na svou porci zdraví, jak gumídkům doma říkáme, každé ráno velmi těší.

I školáci si zaslouží dávku zdraví navíc

Nejsou to ale jen předškolní děti, které mají zvláštní výživové nároky. I mladí školáci potřebují podpořit imunitu a celkově organizmus. Ten je sice už o něco odolnější proti útokům viróz, zato ale čelí dosud nepoznanému tlaku školních povinností a vyššímu energetickému výdeji, vzhledem k větší hmotnosti a aktivitě kluků a holek. Také pro děti školního věku se proto hodí vitamínové doplňky stravy, které jsou určené pro jejich věk.

 

Podpořit zdraví dětí, například pomocí chutných bonbónů s důležitými vitamíny a minerály, je snadné a pro potomky i zábavné. Proč to tedy nezkusit?

 

2017.09.29 | Martina Limbergová | přečteno: 30098x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví děti imunita vitamíny minerální látky doplňky stravy vibovit

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zasoutěžte si o lahodné rakytníkové ceny s e-shopem zdravyrakytnik.cz

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyním Monice P., Janě B. a Radce Z.! Ostatním děkujeme za účast a budeme drž...
 
celý článek | Admin | 2021.08.17 | přečteno: 30149x

Blízkost bez intimity

Otevřete zavřené dveře komunikace s partnerem, ať se k vám vrátí spokojený sexuální život a problémy odejdou. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.08.05 | přečteno: 30078x

Přemýšlíte o tom, jaký je rozdíl mezi přírodní a konvenční kosmetikou? Složení kontrolujte v každém případě

Snažíte se jíst zdravě a už jste si zvykla na to, že než koupíte nějaký výrobek, tak se podíváte na jeho složení? A jak ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.03.29 | přečteno: 30152x

Připravte si výborné cappuccino jako pravý barista

Jemné espresso a nadýchaná mléčná pěna. Tak vypadá pravé italské cappuccino. Připravte si ho v pohodlí domova. Poradíme ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.02.23 | přečteno: 30213x
 

Portál pro ženy