newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat kvalitní postel a správnou matraci?

 
Jak vybrat kvalitní postel a správnou matraci?

Všichni dobře víme, že zdravý spánek je nezbytnou součástí našich životů. Odráží se na naší momentální náladě, psychické pohodě i na našem celkovém zdravotním stavu. Málo z nás si je však ochotno připustit, jak důležitým aspektem je přitom výběr kvalitní postele a zdravotní matrace. 

 

 

Možná si řeknete, že člověk je tvor přizpůsobivý a zvykne si na všechno. Každý z nás se přece po dovolené nebo delším pobytu mimo domov stejně těší především na svou postel, ať už je jakákoliv. Opak je však pravdou. Místo, kam každodenně uleháte, se má podřídit vám, nikoliv vy jemu. Nepodceňujte proto výběr vaší postele a věnujte mu dostatek času. Váš organismus vám to vrátí přílivem nové energie a vy budete jako znovuzrození.

Nevíte-li si rady, vyzkoušejte praktického průvodce výběrem kvalitní postele, díky němuž budete postupovat krok po kroku a vyberete si přesně podle vašich požadavků.

 

Jedno bez druhého nejde

Většina lidí žije v domnění, že při pořizování nové postele je nejdůležitější součástí kvalitní zdravotní matrace. To ale není tak docela pravda. Jsou tu i jiné, stejně podstatné záležitosti, které je třeba brát v potaz.

Tou hlavní je materiál, ze kterého je lůžko vyrobeno. Ten nejprve vybíráme očima, protože postel bývá dominantou ložnic i dětských pokojů a se zbytkem interiéru zkrátka musí dokonale ladit. Existují dřevěné rámy z masivu či lamina, postele čalouněné nebo kožené, celokovové či v kombinaci dřeva a kovu. Každý z těchto materiálů má své specifické vlastnosti, na které je potřeba brát zřetel. Výhodou postelových rámů z laminovaných desek je například přijatelná cena, jejich životnost však není tak vysoká jako u pravého dřeva. Chcete-li ale vybavit vaši novou ložnici postelí z masivu, musíte samozřejmě dopředu počítat s vyšší investicí. Je už jen na vás, která varianta pro vás bude schůdnější.

Vedle použitého materiálu byste měli zvážit také výšku rámu, tvar a velikost čel a v neposlední řadě velmi praktickou součást mnoha postelí – úložný prostor. Nevěřili byste, kolik nejrůznějších věcí se vejde do jindy nevyužitého místa pod vaší postelí.

  

 

Správná zdravotní matrace pro každého

Postel bychom měli, teď ještě vyznat se v matracích. Rovněž ty se totiž vyrábějí v mnoha různých variantách a složeních – od latexových, přes pružinové, gelové až po rozličné typy pěnových a jejich kombinací. Mějte na paměti, že druh matrace by se měl odvíjet nejen od typu vaší postele a roštu, ale také tvaru vaší postavy nebo například polohy, v které nejčastěji spíte. Chcete-li se rychle a jednoduše zorientovat, pomůže vám průvodce výběrem ideální matrace, který zohlední vámi preferovanou tuhost matrace i požadované cenové rozpětí.  

 

  

 

Kde koupit kvalitu za slušnou cenu?

Koupě postele a matrace nebývá zrovna lacinou záležitostí, ale pravdou je, že obojí nekupujeme na pár měsíců. Jak již bylo řečeno, kvalita našeho spánku se promítá do celého našeho života, proto investice do pořádné postele s kvalitní matrací určitě stojí za to. Zárukou kvality a širokého výběru je nákup u specializovaných prodejců, mezi které patří i www.BezvaPostele.cz. V e-shopu, ale i kamenné prodejně máte nyní možnost nakoupit postele a matrace za velmi příjemné ceny, kupříkladu v akci 1+1 zdarma.

 

 

 

2015.09.04 | Kateřina Pořízová | přečteno: 30803x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Kvalitní postele zdravotní matrace jak vybrat matraci jak vybrat postel

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Černá díra

  Tak přesně v tu se poměrně často mění má kabelka. Nejčastěji pohltí platební kartu, nebo klíče od aut...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.15 | přečteno: 30094x

CHŮZE JE NEJLEPŠÍ LÉK PRO TĚLO I DUŠI. KOLIK KROKŮ ZMĚNÍ VÁŠ ŽIVOT?

Jedná se o nejpřirozenější pohyb, který nezatěžuje klouby jako běh, je maximálně šetrný. Z tohoto důvodu je tak chůze vh...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.02.12 | přečteno: 30293x

SEMÍNKOVNA ČILI GRENOTÉKA

Sdílení semínek zdarma pro vaši zahradu, terasu či balkon ve vaší knihovně? Iniciativa, která boří zažitý s...
 
celý článek | Klára Hrdá | 2015.05.01 | přečteno: 30060x

Vyhrajte krásný motivační náramek z minerálů

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Pavlovi T., Michaele U., Jitce K., Ivě B. a Kataríně Š.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.06.21 | přečteno: 30614x
 

Portál pro ženy