newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak bojovat s celulitidou domácími prostředky?

 
Jak bojovat s celulitidou domácími prostředky?

Nevzhledná kůže na zadečku a stehnech plná hrbolů a ďolíčků – to je noční můra všech žen. Některé měly dosud to štěstí o ní jenom slyšet, většina z nás se s ní však v menší či větší míře denně potýká. Také jste už vyzkoušely všechny možné krémy a tělová mléka bez větších úspěchů a přitom jste za ně vyhodily spoustu peněz? Vyzkoušejte teď tedy několik receptů a rad, které vás nebudou stát zdaleka tolik.

 

Celulitida není trápením jen silnějších žen, nevyhýbá se ani těm hodně štíhlým. Vzniká kvůli nedostatku pojivové tkáně a přemíře ukládání tukových buněk v podkoží. Ty se tam zvětšují a tlačí proti pokožce, která není dostatečně pevná, aby tomuto tlaku odolala. Kvůli tukovým buňkám je omezený krevní a také lymfatický oběh, což vede k ukládání odpadních látek v kůži. Stačí velmi málo a pomerančová kůže je na světě. Její vznik nejde vždy ovlivnit, mohou za něj ženské hormony i užívání antikoncepce, dědičnost, sedavé zaměstnání či dlouhé stání bez pohybu a další faktory. Ovlivnit však můžeme náš životní styl, který je také nemalým spouštěcím faktorem pro rozvoj celulitidy. Základem v boji s ní je především zařazení pravidelného pohybu do denního režimu, zdravější jídelníček, dostatečný pitný režim, omezení pití alkoholu a kávy a rozhodně vzdání se zlozvyku kouření. Snažíte se všechno z toho dodržet a výsledek pořád není moc vidět? Zkuste nejdříve rozproudit váš lymfatický systém a nabudit spalování tukových buněk.

 

Domácí lymfatická masáž

Klasickou lymfatickou masáž provádí maséři i kosmetická studia, ovšem je to poměrně nákladnější záležitost, kterou zdaleka nestačí absolvovat jednou. Proto mnoho žen zkouší provádět tyto masáže samy na sobě doma. Určitě to jde, ale je potřeba si dát pozor na správnou techniku. Masáž se provádí na vnitřní straně končetin (i rukou, pokud se tam vyskytla celulitida) a to přiložením měkké části dlaně a jemnými krouživými pohyby po směru hodinových ručiček vždy odspodu nahoru. Důležité je příliš netlačit a začínat opravdu jemně a pozvolna, aby tělo mělo čas a energii zpracovat uvolněné odpadní látky. V opačném případě při nesprávně provedené masáži by vám mohly naběhnout lymfatické uzliny i otéct obličej, což je velmi nepříjemné až bolestivé. Domácí lymfatickou masáž můžete provádět několikrát do týdne.

 

Domácí peeling nejen proti celulitidě

Receptů na domácí peeling, který můžete použít nejen na místa postižená celulitidou, ale na celé tělo i obličej, je mnoho. Jedním z těch nejjednodušších je kávové mléko. Stačí do trochy obyčejného tělového mléka přidat lžičku mleté kávy a tím důkladně promasírovat pokožku. Odstraní se tak odumřelé buňky a kůže se krásně prokrví.

 

Domácí kofeinový zábal

Kofein umí rozproudit krev a to nejen při vypití šálku kávy. Stejně dobrý bude i pro vaši pokožku. Jen je potřeba si nachystat několik věcí a pustit se do přípravy zábalu z kávy.

 

Ingredience:

  • 1 sáček želatiny

  • 4 lžičky mleté kávy

  • ½ lžičky mleté skořice

  • voda

  • potravinová fólie

Postup:

Nejdříve je potřeba uvařit si podle návodu na sáčku želatinu a nechat ji vychladnout. Poté v hrníčku zalijte kávu horkou vodou a přidejte skořici. Teplou kávu vmíchejte do želatiny, dokud se vše nespojí. Směs naneste na stehna a hýždě, případně jinam, je-li potřeba, a obalte tato místa potravinářskou fólií. Nestahujte ji příliš, jen tak, aby to drželo a bylo pohodlné. Lehněte si takto pod deku a vydržte alespoň čtvrt hodiny až dvacet minut. Poté můžete vše opláchnout. Proceduru byste měly pro dobrý výsledek opakovat dvakrát až třikrát týdně.

 

Image courtesy of Ambro / FreeDigitalPhotos.net

2014.06.20 | Martina Limbergová | přečteno: 30034x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Krása; postava; celulitida

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Objevte kouzlo dřevěných palet

Protože jsem kreativní osoba, zajímám se o všemožné originální nápady, jimiž bych mohla ozvláštnit své bydlení. V sou...
 
celý článek | Bc. Eliška Střelková | 2014.07.10 | přečteno: 30144x

Šperky Trash Made

Originální a kouzelné, právě takové jsou šperky vyrobené z vyřazených součástek elektrospotřebičů. Nezdá se vám to? T...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.01.07 | přečteno: 30098x

Připravte si výborné cappuccino jako pravý barista

Jemné espresso a nadýchaná mléčná pěna. Tak vypadá pravé italské cappuccino. Připravte si ho v pohodlí domova. Poradíme ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.02.23 | přečteno: 30213x

Sex na jednu noc? Ano, ale nezapomínejte na důležitá pravidla!

Být single má určité výhody, ale také nevýhody. Mezi ně patří i nedostatek sexu. Jistě, autoerotika je občas příjemná, a...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.08.18 | přečteno: 30202x
 

Portál pro ženy