newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

I ZRALÁ PLEŤ MŮŽE ZÁŘIT

 
I ZRALÁ PLEŤ MŮŽE ZÁŘIT

Máte pocit, že make-up svět a vše co se ho týká je směřováno spíše k mladším generacím, než jste vy sama? Že veškeré trendy, které přijdou, si na sobě sice umíte představit, ale pouze v případě, že je vám o něco méně? Čtyřicet, padesát, šedesát a klidně i více ale v SOLO Personal makeup school znamená příležitost vypadat stále skvěle! Vy už totiž víte, co vám nejlépe sluší a máte svoje zkušenosti. Pojďte se i přesto inspirovat tipy úžasné lektorky Simony Bártové.

 

Pleť se změnila

Samozřejmě, že na své pleti dnes již pozorujete drobnosti jako jsou vrásky a pigmentové skvrny, které tam v 90. letech určitě nebyly. To jsou ty hodiny na slunci, občasné cigaretky a víno s kamarádkami. Ovšem i strach o děti, když ležely v horečkách, a stres v práci – ale to je přece život. A tak je přirozené, že to, jak seděl make-up ve dvaceti, už dnes nesedí. Chce to více úsilí, aby vše vypadalo podle představ? Simona Bártová dobře ví, že aplikace make-upu dnes není tak snadná jako dříve, a proto přichází s následujícími radami.

Zdravá pleť je základ

„Ani ten nejlepší a nejlépe aplikovaný make-up na světě nebude vypadat dobře, pokud o svoji pleť nebudete pečovat“, vysvětluje Simona a dodává, že mnoho žen očekává, že make-up udělá veškerou práci za ně – ale jen nanést přípravek už dávno nestačí. Zdravá a pěstěná pokožka bude vždy tím nejlepším podkladem pro líčení. Proto pleť každý večer pečlivě očistěte, aplikujte sérum a noční krém – případně se poraďte s odborníky, co přesně vaše pleť potřebuje dodat, aby stále zářila. Na péči nezapomínejte ani ráno po probuzení, a pleť během dne chraňte přípravky s SPF. Důsledně také pečujte o oční okolí – dopřávejte si oční masky, které budou redukovat váčky a kruhy pod očima.

Nebojte se změny

„Mnohokrát jsem se setkala s tím, že se ženy líčily posledních dvacet let stejným způsobem“, říká Simona. Je to i váš případ? Pokud ano, nic se neděje. Vždy je tady příležitost a možnost líčení změnit. Položme si ruku na srdce dámy, všichni víme, že člověk nerad opouští své zvyky. Obzvláště když ví, že vždy perfektně fungovaly. Na druhou stranu, ani oblečení, které se nosilo dvacet let zpátky, se dnes nenosí. Staré make-up návyky proto dnes večer definitivně odličte. Vždyť ty nové mohou být ještě lepší, a mohou vám mnohem lépe lichotit! Pokud se na velké změny necítíte, začněte s drobnostmi. Namísto černých linek zkuste námořnicky modré a přidejte třeba tu tvářenku, kterou jste do teď nepoužívala. Dnešní doba velebí krásné obočí – co se zkusit zaměřit i na něj?

 

    Proměna paní Věry Kameníčkové, zdroj archiv Solomakeup.cz

Jiskra v oku - a nejen v oku

Nemějte starostí s tím, že jsou vaše oči unavené a obklopené jemnými linkami a vráskami. Raději je nechte zářit! Použijte matnou tužku na spodní víčko (podél linie spodních řas) a vydefinujte tvar očí. Opticky je tak zvětšíte. K tomu natočte kleštičkami řasy a dolaďte řasenkou. A poslední dekáda je rázem pryč, co myslíte? Zářit ale nemusí jen vaše oči – naneste tentokrát tvářenku na lícní kosti, ne na „jablíčka“. Dosáhnete tak krásného, přirozeného prozáření.

Nemaskujte, vyzdvihujte

„Mojí poslední radou je důležitost uvědomění, že není třeba za každou cenu nutné maskovat známky stárnutí. I zralá pleť může být nádherně nalíčená a krásná – i s přiznanými vráskami“, vysvětluje Simona, která vede v SOLO Personal makeup school kurz Zralá krása 40 +. Jaký tedy bude váš zítřejší make-up, milé dámy?

 

 

2020.12.09 | Lea Kubová | přečteno: 30063x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása make-up 40+ zralý věk

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěž o originální plakát k narození miminka

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům Lucii K., Zdeňce p. a Miroslavu C.! Ostatním děkujeme za účast a bu...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.01.19 | přečteno: 30224x

JAK SE ZBAVIT ZÁPACHU Z CIGARET

Nemusíte nutně patřit mezi kuřáky, a přesto můžete řešit následující problém: jak se co nejrychleji a nejsnadněji zbavit...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.10.31 | přečteno: 30173x

Podzim je tady: Naplánujte si omlazující zákroky

Během podzimu přicházejí stále chladnější rána, sluneční paprsky slábnou a právě proto je toto období vhodné k p...
 
celý článek | Admin | 2016.09.22 | přečteno: 30005x

5 tipů, jak vyčistit důležité vybavení domácnosti

V domácnosti je pořád co dělat, to dobře zná každá z nás. Každou chvíli je potřeba něco uklidit, přerovnat, um...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.06.15 | přečteno: 30097x
 

Portál pro ženy