reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Začíná i vám „běžecké“ jaro?

 
celý článek | Admin | přečteno: 29722x 2016.04.29

Boj s komáry nekončí. Pořiďte si ty nejúčinnější zbraně!

 
celý článek | Admin | přečteno: 29758x 2014.07.28

Oddělená dovolená?

 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 29764x 2015.09.09

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Luštěninová kuchařka a Nová biokuchařka jsou jí plné!

 
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Luštěninová kuchařka a Nová biokuchařka jsou jí plné!

Hledáte nějakou zajímavou kuchařku, ať už pro sebe, nebo jako dárek na Vánoce? Přinášíme dva tipy na knihy, které potěší spoustou výborných a zdravých receptů.

 

LUŠTĚNINOVÁ KUCHAŘKA se spoustou zeleniny

Petr Klíma

Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření?

Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat?

Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe?

Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny.

Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil – Luštěninová kuchařka je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem.

  • téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“
  • saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla
  • moderní, lahodné a výživné jídlo nejen pro vegany

O autorovi:

Petr Klíma je šéfkuchař dejvické restaurace Country Life a autor úspěšné knihy Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl a blogu www.greenwayfood.cz. Během četných zahraničních cest a pobytů si vytvořil svůj nezaměnitelný, osobitý kuchařský styl, který vychází z toho nejlepšího, co nabízí tradiční česká kuchyně, ale zároveň se inspiruje středomořskou a asijskou kuchyní.

 

Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Hanka při psaní Nové biokuchařky vycházela z toho, že informací o výživě je dnes příliš mnoho a navíc si často protiřečí. Proto pozvala do knihy 5 lékařek, které se zabývají celostní medicínou, spolupracovala s odborníky na nové vědecké výzkumy – v celé knize se tak prolíná pohled tradičních lékařských systémů, moderních vědeckých výzkumů i zjednodušený a pro běžný život praktický pohled zdravého selského rozumu.

Hanka do knihy vybrala i několik významných projektů, které podle Hanky mohou přinést důležité změny v ochraně přírody i zdraví. Můžete si tak přečíst poutavé rozhovory s osobnostmi, které stojí za projekty Komunitou podporované zemědělství, Bez obalu, Skutečně zdravá škola, Koalice proti palmovému oleji nebo Akademie léčivé výživy.  V knize najdete i rozhovory s některými významnými ekofarmáři či bio-výrobci a za jeden z nejdůležitějších rozhovorů považuje Hanka setkání s Radomilem Hradilem, se kterým si povídala o půdě. Vztah k půdě a její kvalita je totiž podle Hanky klíčové téma, pokud nám jde o výživné potraviny a stabilní ekosystém.

V knize najdete přes 80 skvělých receptů. Mnoho z nich je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé.

 

Celou knihu recenzovala Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci a výživu.

O autorce:

Hana Zemanová (*1975) vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Je autorkou nejprodávanějších knih o biopotravinách: Biokuchařky a BioAbecedáře. V září 2016 vyšla její třetí kniha, kompletně přepracovaná Biokuchařka, která se jmenuje Nová biokuchařka Hanky Zemanové.

 

 

Obě knihy vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz.

 

2019.12.10 | Martina Limbergová | přečteno: 29744x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: tipy kniha kuchařka zdravé recepty

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Gruzie 2012 - Rychle, než přijdou turisti

Podzimní listí, super výlet do hor jistí. A když k tomu přijde ještě nějaká ta pěkná akcička na letenky, chuť vyrazit...
 
celý článek | Jiří Hošek | 2013.05.31 | přečteno: 29752x

Tajemný a slastný dotek tantry

Prožít vzrušující zážitek, uvolnit se, poznat své tělo a nechat ho projevit pocity – o tom všem je tantrická ma...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.09.05 | přečteno: 29784x

4 jedinečné tipy, které v posteli prostě musíte vyzkoušet

Zdá se vám, že už touha po těch letech společného soužití trochu slábne? Na milování se netěšíte tolik jako dřív a stává...
 
celý článek | Lea Kubová | 2018.08.30 | přečteno: 29896x

Co je dobré vědět o moderní estetické chirurgii

Pokud patříte mezi ty, které současnou estetickou chirurgii využívají nebo se jí využít chystají, určitě vás budou zajím...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.10 | přečteno: 29745x
 

Portál pro ženy