newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Choďte spát odlíčená. Co se děje, když to neuděláte?

 
Choďte spát odlíčená. Co se děje, když to neuděláte?

Přes den nosíme make-up snad všechny. Většinou se po příchodu domů nebo před spaním také odlíčíme. Ale snadno se stane, že přijdete z nějakého večírku nebo usnete vyčerpáním u televize, a pak se jen překulíte do postele. Zkrátka make-up zůstane na vaší tváři přes noc. Neberte to na lehkou váhu, zaděláváte si tak na problém a začnete vypadat starší, než ve skutečnosti jste.

 

Podle dermatologů je očista obličeje stejně důležitá, jako je třeba čištění zubů. A překvapivým zjištěním je, že až třetina žen na tento rituál zapomíná! Nicméně, čistit pleť byste si měly i tehdy, pokud si třeba líčíte jen řasy, nebo se dokonce nelíčíte vůbec.

Co se děje v noci?

Obličej získá šedivou barvu

Pleť sama o sobě je živý organismus, který se neustále obnovuje. Proto je důležité ji pravidelně čistit a odstraňovat z jejího povrchu mrtvé kožní buňky. Pokud to neuděláte, vaše pleť postupně zhrubne a ztratí lesk i barvu. A to vám zaručeně opticky přidá léta navíc.

Póry se ucpou

Jestliže necháte pleť přes noc nevyčištěnou, je to stejné, jako kdybyste šla spát v botách a bundě, s batohem na zádech. Prostě si vůbec neodpočinete. Spousta make-upu, očních stínů a rtěnek obsahuje různé silikony a akryly, největší to ucpávače pórů.

A když je vynásobíte každodenními běžnými nečistotami, se kterými se vaše pleť setká (smog, prach, pot a odumřelé kožní buňky), je to vskutku vražedná kombinace. Kůže je zahlcena „odpadky“ a nemůže dýchat. Proto je ráno šedivá a bez lesku.

 

Pleť se vysuší

Každý den je pro pleť zatěžkávací zkouškou. Kromě již uvedených vlivů, které má smog, prach či pot, na pleť působí i umělá světla. Plus umělá barviva jako běžná součást líčidel. Ta mohou navíc způsobovat i různé alergické reakce, nemluvě o tom, co s pletí dělá nošení roušek a respirátorů.

Zkrátka i pleť si potřebuje přes noc odpočinout. Pokud se tak nestane, hrozí riziko vysušení, a tím i zvýšená tvorba vrásek.

Rty popraskají

Neodlíčená rtěnka je učiněné zlo. Určitě víte, že na rtech vydrží jen po určitou dobu a smývá se mluvením, pitím, jídlem či líbáním. Jestliže se vrátíte z večírku a jdete nalíčená spát, zaděláváte si na problém. Možná v současné době rtěnku nepoužíváte, protože vaše ústa nejsou tolik vidět, ale mnoho žen se krášlí i doma, takže dobrá rada je určitě na místě.

Rtěnka totiž absorbuje vlhkost z vašich rtů. Ráno se zaručeně probudíte s popraskanými a hrubými rty.

 

                                                               

Vlasy se zamastí

Ano, je to opravdu tak. Neodlíčený obličej má vliv i na vlasy. Make-up, který se z obličeje postupně uvolňuje, zanechává na ložním prádle své stopy. A když si představíte, že se v takovém prostředí povalujete celé hodiny, byl by zázrak, aby to neodnesly i vlasy. Nečistoty se na ně výborně a rychle nabalí a výsledkem je mastná hříva.

Hrozí oční alergie

O alergiích v souvislosti s make-upem už jsme se zmínili, ale nebezpečí pro oči je zásadní. Oční lékaři varují, protože drtivé množství řasenek obsahuje formaldehyd, těžké kovy a toxiny. Pokud tedy řasenku necháte na očích i přes noc, může se snadno stát, že se probudíte s bolavýma očima a nepříjemnou alergií. A když budete v tomto režimu pokračovat, koledujete si o zánět spojivek.

Pleť zkrátka potřebuje správnou péči, odpočinek a relax každý den. Dopřejte jí to a věřte, že váš obličej zůstane mladistvý, i pokud léta začnou přibývat.

 

 

2021.02.21 | Jana Brandtlová | přečteno: 30050x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: make-up líčení odličování pleť rty vlasy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Elegantní i hravé náušnice s krystaly rozzáří každý váš outfit

Náušnice jsou šperkem, který k ženám neodmyslitelně patří. Téměř každá žena jich má více a střídá je podle příležitosti....
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.08.10 | přečteno: 609x

Přínosy syrovátkového proteinu pro vaše cvičení

Pokud hledáte způsob, jak zvýšit svou svalovou hmotu a zvýšit hladinu energie, syrovátkový protein je vynikající volbou....
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.12.05 | přečteno: 30153x

Seriál o grilování: 5. díl – Jak grilovat zdravěji?

Odolat vůni a chuti grilovaných pochoutek je velmi těžké. A proč také, když je to taková dobrota, že? Jenže odpůrci g...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.05.12 | přečteno: 30079x

Říká se, že oko je oknem do duše. A tělo je zrcadlem duše

Někteří lidé zastávají názor, že tělo je ve skutečnosti pouhým oděvem naší duše. Funguje jako jakýsi skafandr, který duc...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.06.12 | přečteno: 30168x
 

Portál pro ženy