newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Brian Tracy: Letový plán

 
Brian Tracy: Letový plán

Měla jste nějaký sen, cíl, plán? Ať už se týkal pracovní kariéry nebo mezilidských vztahů? Či něčeho, co jste na sobě chtěli změnit, vyrvat s kořeny ošklivé dětství nebo pocit nemilovanosti? Tato kniha nabízí tvrdou práci. Tvrdou práci na sobě samých, která je podobna až workoholickému manažerovi, ale k úspěchu se nejen podle autora, ale i zcela LOGICKY, dobereme s větší pravděpodobností, než když budeme každý večer meditovat, správně si přát a… ve skutečnosti nehneme prstem.

 

 

Ano, Brian Tracy tyto metody nezavrhuje. Dokonce tu vizualizaci a emocionalizaci doporučuje jako součást všech svých kroků, ale je to pouze součást motivace. Udržení si bdělé pozornosti zaměřené na cíl. Zbytek toho všeho je opravdu oprášit kolena, vyhnout rukávy a jít něco udělat. Vzdělávat se, investovat do sebe čas, možná i peníze, prostě na sobě pracovat. Plánovat tak pečlivě, až se vám na prstech udělá od pera mozol. Jen proto, aby většina těch plánů padla, protože jak známo, letový plán se málokdy dodržuje.

Úspěšní umí řešit krize

To je totiž tajemství úspěchu. Umět řešit krizové situace, výkyvy od plánů. Přizpůsobovat se, hledat inovativně nová řešení a nebát se požádat o radu toho, kdo podobnou situací už prošel. Číst, dočítat, učit se a hledat ve zkušenostech jiných něco pro sebe.

Je to velmi dobrá motivační kniha, která neslibuje zázraky za modlitbu, ale posype vám klouzavou životní cestu pískem, abyste měli šanci neuklouznout a co nejlépe vykročit sami. A dá vám balíček znalostí, motivace a schopnosti překonávat zklamání – balíček úspěšných.

Protože chtě nechtě si na začátku této knihy musíme zodpovědět pár nepříjemných otázek na tělo.

„Velká většina z nás má místo cílů přání. Máme naděje, sny, fantazie. Jsou to také cíle, avšak stvořené jen z „cigaretového dýmu“. Rychle se rozptýlí a vyblednou do pouhých představ, protože postrádají ostrost a jasný směr.

Váš vysněný dům, vysněný podnik, vysněný vztah zůstane pořád jen pouhým snem, pokud mu nestvoříte „maso a kosti“. Teprve až budete mít pečlivě připravený plán, pokrývající každičký detail vaší cesty k cíli, můžete mít jistotu, že do místa určení dorazíte včas.“

„Jen si to představte – o čem všem byste dokázali snít, čím byste chtěli být nebo co byste chtěli dělat, kdybyste se ničeho na celém světě nebáli?!“

Přímočaré jsou otázky i pokyny autora. Žádná zbytečná omáčka, jeho slova, jeho věty by šlo do kamene tesat. Čest autorovi, čest překladateli i redaktorovi, protože na této knize nelze najít snad jediné hluché místo, na kterém byste se jen převalovali touhou už otočit stránku. Naopak, dychtíte neustále po další, protože, ač je to téma hodně ryjící do lidské pohodlnosti, je tak pravdivé, že chytne za srdce.

Je to vlastně návod na přežití v dnešní době. Návod na to, jak být tak trochu sobec….nebo nebýt? To už potom záleží na jemných niancích toho, jak knihu pojmeme.

Jinak to bude samozřejmě vypadat, když půjdeme za pracovní kariérou na úkor rodiny, jinak, když půjdeme za rodinnou kariérou na úkor práce. A jiné to bude, když naším cílem bude zahladit v sobě rány, jež zanechalo dětství nebo nevydařené minulé manželství. Všechno má ale stejnou cestu k cíli – dlážněnou neustálým vyrovnáváním se se zklamáním, radostí z úspěchu a následně zase čelení krizi. Ale štěstí přeje připraveným a strach se zmenšuje společně s tím, kolik toho o své budoucí situaci, byť jen teoreticky, víme.

O autorovi

Brian Tracy je světová špička v oblasti managementu, leadershipu, prodeje a koučinku. Je jednou z největších osobností v oblasti osobního a profesního rozvoje. Zabývá se tématy, jako je kreativita, prodej, dosahování cílů, vnitřní motivace, strategie, úspěch a mnoho dalších.

Zároveň je i předseda představenstva a generální ředitel společnosti Brian Tracy International, která se specializuje na vzdělávání a rozvoj jednotlivců i celých organizací. Jako konzultant Tracy pracoval pro světově známé firmy (např. IBM a MacDonnel Douglas) a koučoval mnoho významných manažerů. Postupy, které ve svých knihách nabízí, jsou prověřené, praktické a efektivní.

Brian Tracy je jedním z nejprodávanějších autorů, vydal více než 45 bestsellerů, které byly přeloženy do desítek jazyků. Kromě Letového plánu vydalo nakladatelství Synergie čtyři další Tracyho bestsellery: Cíle, 21 tajemství úspěchu, Kouzlo osobnosti jako mocná zbraň a Staňte se hvězdou mezi prodejci.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2015

 

Image courtesy of anankkml at FreeDigitalPhotos.net

2015.11.09 | Renata Petříčková | přečteno: 30148x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: sebeřízení úspěch seberozvoj kariéra mezilidské vztahy letový plán Brian Tracy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Někdo to rád syrové

Když je někdo špatný kuchař, je prostě lepší, když nevaří… což je v případě tepelných úprav lososa i můj ...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.03 | přečteno: 30115x

Odměňte svého pejska tím nejlepším pamlskem pro psy

Psi jsou nejoblíbenějšími domácími mazlíčky a není divu. Jsou to věrní společníci, kteří nás provází životem s t...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.03.23 | přečteno: 30048x

V čem zazáříte na karnevalovém večírku?

Podzim a zima se nenesou jen v duchu Vánoc, ale také různých večírků, oslav a maškarních karnevalů. Právě ty jsou čím...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.11.21 | přečteno: 30163x

Motivační horoskop může napovědět, jak co nejlépe dosáhnout cílů a snů

Bez správné motivace to leckdy v životě nejde. Prakticky nás žene kupředu za vytyčenými cíli a udržuje u činností, které...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.02.26 | přečteno: 30515x
 

Portál pro ženy