newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

10 ZPŮSOBŮ, JAK DODAT TĚLU RYCHLE ENERGII

 
10 ZPŮSOBŮ, JAK DODAT TĚLU RYCHLE ENERGII

Patříte mezi ty, kterým se setměním padají víčka a nemají do ničeho chuť? Zapomeňte na sladkosti či kávu. Ty vás sice nabijí velmi rychle, ale tato energie stejně tak rychle zase odejde a vy se budete cítit ještě vyčerpanější než předtím. To, co potřebujete, je trvalejší řešení s delším účinkem. Zde je deset zaručených bojovníků proti únavě, díky kterým se budete cítit svěží a odpočatí.

 

 

1. Nepodceňujte snídani

Pravidelná a pestrá snídaně vám zaručí, že budete méně unavení a odolnější vůči stresu, než když jídlo ráno vynecháte. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny, například ovesná kaše a müsli, vás zasytí na delší dobu než sladké pečivo nebo sušenky a dodají tělu potřebné živiny a energii.

 

2. Zacvičte si

Výborným pomocníkem proti únavě je jóga, jelikož různé pozice spojené s hlubokým dýcháním a meditací rozproudí krev v těle, prohřeje svaly a okysličí mozek. Energie stoupá celým tělem a propojuje všechny čakry.

 

3. Zpívejte si

Hudba a potažmo zpěv působí na vaše emoce, což vás aktivizuje a snižuje hladinu stresových hormonů v těle. Uvolněte se nějakou oblíbenou hudbou a hoďte za hlavu všechny starosti i pohoršené pohledy vašeho okolí!

 

4. Dopřejte si sklenici vody

Je dobře známo, že dehydratace způsobuje únavu a bolesti hlavy. Jakmile začnete pociťovat nedostatek energie, sáhněte po sklenici vody. Uvidíte, že vás to probudí a dodá potřebnou sílu.

 

5. Sáhněte po oříškách

Ořechy, především mandle nebo arašídy, obsahují vysoký obsah hořčíku a kyseliny listové, které jsou nezbytné pro tvorbu buněk a energie v těle. Nedostatek těchto minerálů může způsobit únavu a vyčerpání.

 

6. Poddejte se vůním

Někteří lidé tvrdí, že aroma skořice snižuje únavu a má povzbuzující účinky. Stejně prý působí i vůně máty peprné. Vyzkoušet to může pomocí vonných olejů a aromalampy.

 

7. Hýbejte se

Jakoukoliv pohybovou aktivitou přispějete přirozeně k posílení energie. Využijte každé příležitosti během dne, kdy můžete rozproudit krev v těle.

 

8. Jděte ven

Pohyb venku, čerstvý vzduch a sluneční paprsky působí na lidskou psychiku blahodárně, zlepšují náladu, paměť a schopnost absorbovat nové informace.

 

9. Žvýkejte

Podle některých studií má žvýkání pozitivní vliv na soustředění a pomáhá bojovat proti únavě. Při žvýkání se prý zvyšuje prodění krve do mozku až o 25 až 40 procent.

 

10. Stýkejte se s přáteli

Pozitivní energií se můžete „nakazit“ od lidí, kteří jsou neustále dobře naladěni a veselí. Setkání s takovými lidmi vám pomůže vlít novou krev do žil, odpočinout si a uvolnit se.

 

2019.11.28 | Tereza Nechvílová | přečteno: 30212x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: energie nálada pohyb zdraví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Podlaha do dětského pokoje vhodná pro alergika

Výběr podlahové krytiny do dětského pokoje není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Obzvláště pokud máte doma maléh...
 
celý článek | Admin | 2016.07.14 | přečteno: 30096x

Krabice vzpomínek

Jako malá jsem hodně času trávila u babičky a dědy. Bydleli ve starém domě, který obklopovala rozlehlá zahrada a neda...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.12.03 | přečteno: 30122x

Prodloužení vlasů aneb jak být krásnější

  Chcete mít dlouhé vlasy, ale ony né a né narůst? Pořiďtě si pravé lidské vlasy, bez dlouhého čekání a zbyt...
 
celý článek | Kateřina Locku | 2013.03.21 | přečteno: 30139x

Chia semínka nejen na snídani

  Už vás omrzely vaše klasické snídaně? Hledáte nové nápady a inspiraci? Něco co nemusíte vařit, snídaně je ...
 
celý článek | Alice Drápal Audyová | 2013.05.26 | přečteno: 30018x
 

Portál pro ženy