Nepřehlédněte
Jak si zařídit ideální koupelnu a nezapomenout ani na kvalitní textilie
Co je blockchain a v čem spočívá jeho výjimečnost? A mohl by skutečně od základu proměnit fungování naší současné společnosti?
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Zasoutěžte si o lahodné rakytníkové ceny s e-shopem zdravyrakytnik.cz
Grilovací sezóna se zdaleka neporoučí ani v srpnu a mnohdy nás může provázet ještě během zářijových dní. Surovinou, jíž si můžete kulinářské hody zpestřit, je rakytník. Jak ho používat, vám ukážeme v následujícím receptu. A na konci vám položíme soutěžní otázku. Tři výherci, kteří správně odpoví, se mohou těšit na nadílku rakytníkových produktů – pro zdraví i gurmánské zážitky.
Grilovaná krůtí prsa v rakytníkové marinádě s medem a chilli
Ingredience:
- 1 kg krůtích prsou naporcovaných na plátky o síle 1,5 cm
- 80 ml 100% rakytníkové šťávy
- 1 polévková lžíce medu
- 1/3 kávové lžičky chilli vloček
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 1/3 kávové lžičky mletého plodu koriandru
- 1/3 kávové lžičky mletého zázvoru
- 1/3 kávové lžičky citronové trávy (lze vynechat)
- koriandrové lístky na ozdobu
- 2-3 polévkové lžíce oleje
Postup:
Rozehřejeme si vodu ve velkém hrnci. Udržujeme hrnec na mírném plamenu. Do něj postavíme druhý menší tak, aby se horká voda nedotýkala dna. Lze ale také použít speciální nádobu do vodní lázně, například jako na čokoládu či omáčky. Do nádoby dáme med a rozehřejeme ho. Přimísíme 100% rakytníkovou šťávu. Necháme ingredience, aby se propojily. Přilijeme olej a okořeníme. Sůl ale přijde až nakonec! Sundáme směs z vodní lázně a necháme zchladit tak, aby dosáhla maximálně 40 °C. Poznáme to tak, že když si kápneme marinádu na ruku, bude nám připadat stejně teplá jako pokožka.
Maso na plátky vložíme do mísy a zalijeme marinádou a osolíme. Pořádně plátky marinádou obalíme. Necháme alespoň 2 hodiny odležet. Gril roztopíme na střední až vyšší výkon. Z obou stran maso rožníme asi 4-6 minut. Poté vyjmeme a můžeme servírovat se salátem, zeleninou, luštěninami i brambory.
Soutěžní otázka:
Ve spolupráci s rakytníkovým e-shopem zdravyrakytnik.cz jsme si pro vás nachystali tři balíčky s rakytníkovými dobrotami, které se v tuzemsku nejen vyrábí, ale také se pro ně rakytník pěstuje v České republice na Vysočině.
Kolik rakytníkových produktů najdete v sortimentu e-shopu zdravyrakytnik.cz?
- 3
- 4
- 5
Nápovědu naleznete na rakytníkovém e-shopu v tomto odkaze.
Své odpovědi zasílejte nejpozději do úterý 31. srpna na soutez@portalprozeny.cz. Do předmětu napište „rakytník“. Nezapomeňte připojit své kontaktní údaje včetně adresy, mailu a telefonního čísla, abychom vám výhru mohli co nejdříve odeslat. Přejeme vám hodně štěstí!
Poslat článek
Tisk
Štítky: soutěž, rakytník, zdraví, grilování