Nepřehlédněte
Podzimní trendy v šatníku? Nakupte je online
Omládnout bez jizev a bolesti? Ano, jde to.
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Třená buchta pro milovníky hanáckých koláčů
Chuť kynutých koláčů a vůni, která provází jejich pečení, asi nenahradí žádná třená buchta. A vlastně to není ani účel tohoto receptu. Vyzkoušet ho ale každopádně stojí za to. Těsto je lehké, příprava snadná a rychlá. Tvarohová náplň společně s povidly mu dodávají neodolatelnou příchuť a možná právě nedělní kávička s kouskem této pochoutky vás přenese zpět do dětství…
Jak na to a co vlastně budete potřebovat?
Množství surovin v receptu odpovídá pekáči menších rozměrů nebo formě s vyšším okrajem. Na klasický plech použijte dvojitou dávku, ale myslete přitom na to, že těsto snadno vyskočí.
TĚSTO
- 2 celá vejce
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka pokojové teploty
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
- 2 měkké tvarohy (pokud použijete vaničkové, uberte množství mléka asi na ¾ hrnku)
- ½ hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 2 celá vejce
- 1 hrnek mléka
POVIDLOVÁ NÁPLŇ
- asi ½ hrnku povidel
- několik lžic rumu na rozředění
PŘÍPRAVA
Těsto připravíme vyšleháním všech tekutých přísad a přisypáním mouky s práškem do pečiva. Opatrným vypracováním vznikne vláčné a lehoučké těsto, které snadno vylijeme do pečící formy. Tu můžeme vymazat tukem a vysypat moukou nebo vyložit pečícím papírem navhlčeným vodou.
Na první vrstvu syrového těsta pak nalijeme polotekutou tvarohovou náplň, kterou připravíme vymícháním všech uvedených surovin. Posledním stupněm, který přivede tuto sladkou záležitost k dokonalosti, je náplň z povidel a rumu, kterou můžeme na povrch buď pokládat lžičkou (stejným způsobem jako třešně na bublaninu) nebo pomocí cukrářského sáčku, který nám umožní rovnoměrně rozvrstvit náplň nebo například vytvořit vzor podobný hanáckému koláči. Pokud chceme, můžeme navrch nasypat drobenku. Buchtu pečeme pozvolna při 160 °C, než dostane zlatavou barvu.
Dobrou chuť!
Poslat článek
Tisk
Štítky: třená buchta s chutí hanáckých koláčů, recept na třenou buchtu s tvarohem a povidly