newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

 
 

Grilované kukuřičné klasy

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 klasy mladé kukuřice
  • 6 lžic olej
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
  • Špetku mletého černého pepře

Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné klasy opatrně oloupejte. Listí můžete buď nechat a svázat kouskem provázku, čímž vytvoříte držátko, nebo odstranit. V tom případě je dobré do kukuřice zapíchnout špejli, aby bylo při jídle za co ji chytit. Následně klasy potřete připraveným bylinkovým olejem a grilujte zhruba 15 minut na středním žáru, nezapomeňte je otáčet. Poté ihned podávejte.

Grilovaná krkovička naložená v pivu

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 plátky krkovice
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • 300 ml černého piva
  • 100 g másla
  • Svazek čerstvé majoránky (případně 1 lžíci sušené)
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru

Maso je nejlepší naložit den předem, aby se přes noc v lednici dobře naleželo. Nejdříve si připravte marinádu. Ve vyšší pánvi rozehřejte máslo, přilijte do něj pivo a po promíchání sejměte z plamene. Přimíchejte zázvor, majoránku a kmín. Plátky masa zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete rozmačkaným česnekem. Poté maso vložte do připravené marinády a uložte ho v lednici do druhého dne. Před grilováním vyndejte maso z lednice chvíli dopředu, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Grilujte z každé strany zhruba 6 minut. Jako přílohu můžete zvolit pečivo, grilované brambory, odlehčený bramborový salát nebo zeleninový salát podle chuti.

Grilované banány se zmrzlinou

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 banány
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • 1 dcl rumu
  • Hrst rozinek
  • Mletou skořici
  • Alobal

Banány oloupejte a podélně rozřízněte. Každou polovinu položte na čtverec z alobalu dost velký na to, aby šel banán dobře zabalit. Na banán položte asi lžíci másla, přisypte trochu rozinek, zakápněte lžící medu a posypte špetkou mleté skořice. Banány zabalte a položte na rozpálený gril. Po zhruba 5 minutách otočte a grilujte ještě z druhé strany. Grilované banány podávejte se zmrzlinou podle chuti, přidat můžete i šlehačku a posypat vše strouhanou čokoládou nebo zakápnout čokoládovým topingem.

 

| přečteno: 30515x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování, recepty, na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Těhotenské testy

Nejspíše se již většina z vás setkala s rádoby „pomocníkem“ – těhotenským testem, ať už o...
 
celý článek | Veronika Tvarůžková | 2016.04.12 | přečteno: 30447x

Už jste svého mazlíčka připravili na zimní sezónu?

Ať už je vaším mazlíkem kočka nebo pes, jedno mají společné: venku se jim líbí ve dne i v noci, v létě i v&...
 
celý článek | Admin | 2016.09.23 | přečteno: 30452x

Nový HIT jménem HARLEM SHAKE!

  Určitě jste o něm už slyšeli, a pokud ne, brzy o něm uslyšíte. Harlem Shake totiž hýbe internetem a nejen ...
 
celý článek | Romana Volgemutová | 2013.03.11 | přečteno: 30581x

Jak vybrat tu správnou hračku pro dítě?

Jak vybrat tu správnou hračku pro dítě? Tuto otázku si pokládá každý den na světe mnoho rodičů malých dětí. Hračky jsou ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.09.30 | přečteno: 30551x
 

Portál pro ženy