Nepřehlédněte
KYSELINA LISTOVÁ – DŮLEŽITÝ VITAMÍN NEJEN PRO TĚHOTNÉ
Hledáte nádherné místo na svatbu kousek od Prahy? Víme, na koho se obrátit!
Soutěž o Sililevo – nechejte vaše nehty zářit zdravím!
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Letní grilování: Menu z grilu 1.díl
Grilované kukuřičné klasy
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 klasy mladé kukuřice
- 6 lžic olej
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
- 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
- Špetku mletého černého pepře
Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné klasy opatrně oloupejte. Listí můžete buď nechat a svázat kouskem provázku, čímž vytvoříte držátko, nebo odstranit. V tom případě je dobré do kukuřice zapíchnout špejli, aby bylo při jídle za co ji chytit. Následně klasy potřete připraveným bylinkovým olejem a grilujte zhruba 15 minut na středním žáru, nezapomeňte je otáčet. Poté ihned podávejte.
Grilovaná krkovička naložená v pivu
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 plátky krkovice
- 4 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- 300 ml černého piva
- 100 g másla
- Svazek čerstvé majoránky (případně 1 lžíci sušené)
- 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
- 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
Maso je nejlepší naložit den předem, aby se přes noc v lednici dobře naleželo. Nejdříve si připravte marinádu. Ve vyšší pánvi rozehřejte máslo, přilijte do něj pivo a po promíchání sejměte z plamene. Přimíchejte zázvor, majoránku a kmín. Plátky masa zlehka naklepejte, osolte, opepřete a potřete rozmačkaným česnekem. Poté maso vložte do připravené marinády a uložte ho v lednici do druhého dne. Před grilováním vyndejte maso z lednice chvíli dopředu, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Grilujte z každé strany zhruba 6 minut. Jako přílohu můžete zvolit pečivo, grilované brambory, odlehčený bramborový salát nebo zeleninový salát podle chuti.
Grilované banány se zmrzlinou
Na 4 porce budete potřebovat:
- 2 banány
- 4 lžíce másla
- 4 lžíce medu
- 1 dcl rumu
- Hrst rozinek
- Mletou skořici
- Alobal
Banány oloupejte a podélně rozřízněte. Každou polovinu položte na čtverec z alobalu dost velký na to, aby šel banán dobře zabalit. Na banán položte asi lžíci másla, přisypte trochu rozinek, zakápněte lžící medu a posypte špetkou mleté skořice. Banány zabalte a položte na rozpálený gril. Po zhruba 5 minutách otočte a grilujte ještě z druhé strany. Grilované banány podávejte se zmrzlinou podle chuti, přidat můžete i šlehačku a posypat vše strouhanou čokoládou nebo zakápnout čokoládovým topingem.
Poslat článek
Tisk
Štítky: grilování, recepty, na gril