Nepřehlédněte
Jak začít sportovat a přitom se nezničit VII – tempo běhu (2. část)
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Jednoduchý recept na lahodné risotto se sektem Rotkäppchen
Italské risotto je plnohodnotný hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru.
Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.
K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.
Ingredience:
300 g rýže Arborio
500 ml domácího zeleninového vývaru
3 cm másla
250 g strouhaného parmezánu
1 menší cibule
1 lahev Rotkäppchen Demi Sec
pár lístků bazalky
Postup:
1) Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.
2) Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5 dc. Nechte ho vypařit.
3) Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže, a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.
4) Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.
5) Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.
Více informací na www.rotkaeppchen.cz.
Poslat článek
Tisk
Štítky: recept, risotto, Rotkäppchen Demi Sec, Itálie, italské risotto, gastronomie