reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

I kulička může sportovat

 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | přečteno: 30845x 2014.01.29

Vyhrajte selfie tyč nubia

 
celý článek | Admin | přečteno: 30590x 2016.07.08

Jak oživit vaše hnědé vlasy?

 
celý článek | Admin | přečteno: 30520x 2015.02.01

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak mlsají Španělé

 
 

V oblíbenosti národních kuchyní u Čechů obvykle vítězí Italové, Francouzi, tradiční asijská jídla nebo prostě to domácí – české. V záplavě receptů často opomíjíme i jiné, velice zajímavé a lahodné kuchyně, jako například španělskou. A Španělsko, to není jen paella, ale také úžasně dokonalý desert Leche frita.

Je to docela vtipné, že název se vyslovuje „leče“, což dost patrně evokuje přičítat k názvu zeleninový pokrm, který se často servíruje v českých domácnostech v období letních dnů, kdy zahrádky oplývají plody, jako jsou rajčata, papriky a další. S tímto jídlem však nemá španělský dezertík nic společného. V překladu jde o „smažené mléko“, což není zrovna lákavé, ale skutečný výsledek vám jistě zamotá hlavu.

Leche frita chutná jako hustý vanilkový puding obalený v tenkém těstíčku, osmažený, ale ne mastný a obalený v silné vrstvě skořicového cukru. Výtečné je k tomuto desertu podávat mandlovou zmrzlinu.

Jak připravíme smažené mléko?

Budeme potřebovat jeden litr mléka, 300 g cukru, 25 g másla, 125 g kukuřičné mouky, 2 žloutky, citrónová kůra, celá skořice a vanilkový lusk.

Nejprve povaříme větší část mléka s celou skořicí a citrónovou kůrou. Po chvilce přidáme polovinu cukru a vnitřek vanilkového lusku. Jakmile se mléko vaří, rozšleháme žloutky s kukuřičnou moukou a zbytkem cukru i mléka. Tuto hmotu našleháme a ihned, jak začne mléko vařit, tak ji přimícháváme a šleháme, dokud není hmota tuhá. Na předem máslem vymazaný plech hmotu rozetřeme a v chladu necháme zhoustnout. Vychladlé těsto krájíme na kousky (čtverečky nebo trojúhelníčky), obalujeme v rozšlehaném vajíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Poté hned obalujeme ve skořicovém cukru, necháme vychladnout a podáváme.

 

| přečteno: 30463x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Španělé Španělsko desert Leche frita vanilka smažení cukr skořice

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč je dobré býti ženou

         Kolikrát jsem si říkala, že bych raději byla mužem. Mají to v životě...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.07.14 | přečteno: 30465x

Jak zajistit dětem dostatečný přísun vitamínů a minerálů?

Vitamíny a minerály jsou látky naprosto nezbytné pro správné fungování našeho těla. Chybí-li organizmu jakýkoliv potřebn...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.29 | přečteno: 30553x

Nic není nemožné

Jsou lidé, kteří udělají cokoliv pro splnění svých snů. A pak jsou lidé, kteří se takovým odvážlivcům smějí, ale přit...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.21 | přečteno: 30528x

Tajemství jedné knihovny

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Eva Štíbrová | 2017.06.13 | přečteno: 30615x
 

Portál pro ženy