newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Výlety na Jižní Moravě

 
Výlety na Jižní Moravě

Jižní Morava je proslulá svým slunečným počasím, táhlými vinicemi a dech beroucí přírodou. Udělejte si pěkný víkend s rodinou výletem na jižní Moravu a objevte její krásy. Na své si přijdou milovníci historických památek a také krásné přírody.

 

Památky

V Jihomoravském kraji na vás čekají dvě krásné památky, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Jedna z nich je vyhlášená Villa Tugenhat nacházející se v Brně. Zaujme vás svým originálním vzhledem a funkcionalistickou architekturou. Díky vysoké návštěvnosti probíhají prohlídky pravidelně přes celý rok. Druhou z nich je Lednicko-Valtický areál. Zámky v Lednici a Valticích patří k nejkrásnějším zámkům v České republice. Oba zámky jsou obklopeny rozhlehlými zahradami plnými květin a romantických jezírek. Mimo tyto architektonické skvosty je v blízkosti Apollonův chrám, zámeček Belveder nebo Kolonáda na Rajstně. Ubytování Lednicko-Valtický areál nabízí rozličné, od hotelů a penzionů až po stylové vinné sklípky.

Pokud se přesuneme více na jih do Znojma, těšit se můžete na nádherný kostel sv. Mikuláše, ze kterého je pěkný výhled na řeku Dyji a jihomoravské vinice. Mezi další památky ve Znojmě patří například rotunda sv. Kateřiny nebo Loucký klášter. Historické Znojmo a jeho atmosféru si také můžete vychutnat se sklenkou vína ve vinném sklípku, které se nachází téměř na každém rohu.

Příroda

Milovníci přírody mají možnost navštívit Národní park Podyjí. Na výběr je mnoho tras, které se dají zdolat pěšky, ale i na kole. Park má zhruba 76 kilometrů vyznačených turistických tras a nabízí desítky vyhlídek, z toho některé jsou již na hranicích s Rakouskem. Další místo, které stojí za navštívení, je Moravský Kras. Tato chráněná krajinná oblast je proslulá svými jeskyněmi. Nejznámější z nich jsou Punkevní jeskyně, kde je součástí prohlídky i plavba ve člunech po podzemní řece Punkvě. Můžete si užívat zajímavou plavbu, a přitom se kochat visícími krápníky. Ke komplexu Punkevních jeskyní patří i propast Macocha, jejíž suchá část je téměř 140 metrů hluboká.

Pro turisty všech kategorií nabízí Jižní Morava ubytování, kde budete spokojeni, i zajímavé gastronomické zážitky. Na výběr je z pestré škály aktivit pro děti i dospělé. Stačí si vybrat podle chuti. Je to kraj, který si zamilujete díky krásné přírodě, vinicím a přátelské atmosféře. Pokud máte čas a chuť objevovat české kraje, Jihomoravský kraj je určitě dobrou volbou.

 

 

2018.06.19 | Petra Zápotočná | přečteno: 30066x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: výlety znojmo brno Morava jižní Morava Moravský kras

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Maminko, opravdu nosí dárky Ježíšek?

…je jedna z otázek, kterých se jako rodiče možná trošku obáváme. A přitom vlastně není proč. Rada psycholo...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.10 | přečteno: 30135x

Originální zvířecí trička přinesou radost a dobrou náladu

Milujete kočky nebo psy? Cítíte se dnes ráno jako šelma nebo byste nejraději prospali celý den jako netopýr? Ukažte t...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.08.29 | přečteno: 30104x

Zařiďte svému miminku báječnou postýlku. Na co dát pozor?

Základní výbava pro miminko do postýlky by měla být především pohodlná, bezpečná a zdravotně nezávadná. Zjistěte, jak by...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.07.29 | přečteno: 841x

Zrádná pšenice

Slyšeli jste někdy pojem pšeničný obličej nebo pšeničné břicho? V prvním případě se jedná o oteklý obličej, v druhém ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.02.24 | přečteno: 30280x
 

Portál pro ženy