newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Saténové noční košilky: trocha luxusu do ložnice

 
Saténové noční košilky: trocha luxusu do ložnice

Saténové noční košilky jsou oblíbenou součástí šatníku mladých dívek i zralých dam. V kombinaci s jinými kusy prádla přináší do ložnice eleganci a vzrušení a správný model pak nenechá jediného muže klidným. Ženy satén milují a není to náhoda. Satén má mnoho dobrých vlastností a je synonymem jemnosti a komfortu.

 

Satén je hvězda mezi tkaninami

Satén je velmi smyslným materiálem; je hladký, lesklý a velmi příjemný na dotek. V zimě se velmi rychle zahřívá tělesným teplem, v létě naopak chladí.

  • Bavlněná varianta poskytuje mnoho výhod podobně jako bavlna sama: je savá, prodyšná a dá se označit za opravdu luxusní materiál.

  • V kombinaci s krajkou tvoří výjimečně smyslnou kombinaci a budete se na lůžku cítit jako královna. Váš partner tuto kombinaci také jistě ocení.

Kvalita košilek se různí podle materiálu

V zásadě se jedná o tkaninu z nekonečných vláken v atlasové vazbě. Na lícní straně převažují osnovní nitě, které dodávají povrchu lesk. Jako základní surovina se používá hlavně hedvábí, viskóza nebo elastická vlákna, jako jsou polyester a polyamid. Luxusnější varianty jsou z bavlny. Ta je oblíbeným přírodním materiálem již po tisíciletí. Satén vyrobený z bavlny nebývá příliš elastický a je náročnější na údržbu.

Jak o prádlo pečovat?

Záleží na kvalitě a zpracování materiálu. Satén se snadno se odře nebo zadrhne.U hedvábné a bavlněné varianty to platí dvojnásob a je proto je třeba tomu přizpůsobit péči. Košilky ze saténu je nejlepší prát jemně v ruce, popřípadě v pračce maximálně na 40 stupňů. Při praní v pračce se také dá použít ochranný pytel, který chrání před oděrky. Prádlo sušte bez ždímání. Při znečištění dražších kusů je ideální využít služby profesionální prádelny.

Který typ košilky bude ten správný?

Na trhu je mnoho individuálních modelů, lišících se střihem, délkou, stylem a účelem. Pojďme je rozdělit do několika základních kategorií:

  1. Košilky se dají v prvé řadě rozlišovat podle délky. Ke koupi jsou střihy sahající až po kotníky a zakrývající celou plochu ženského těla.

  2. Samozřejmě se nabízí i středně dlouhé modely sahající po kolena, nebo velmi smyslné a vyzývavé typy, které sahají sotva po začátek stehen. Kombinují se různé prvky jako rozparky, krajky. Některé košilky poskytují oporu pomocí kostic, jiné jsou volnější.

  3. Dalším kritériem může být řešení ramínek. Modely s úzkými ramínky jsou vhodnější pro letní sezónu, odhalují větší část těla, zejména ramen a dekoltu. Mohou velmi dobře sloužit jako erotizující doplněk.

  4. V nabídce jsou i košilky, které připomínají klasickou košili. Zakrývají ramena a mohou mít i delší rukávy nebo měkký límec.

Tradiční střihy mají svou alternativu

Jsou to tzv. komplety. Kombinují horní část košilek, zejména těch kratších, které připomínají pánskou košili a spodní část, kterou tvoří kalhotky či “spodky”. Jsou atraktivní volbou pro mnoho moderních žen, poskytují pohodí, komfort a přesto působí velmi přitažlivě a podtrhují správné linie.

Další oblíbenou variantou jsou saténové župany. Mohou být v prodeji zvlášť, nebo jako součást kompletu sladěného s košilkou. Působí luxusním dojmem a skvěle doplní noční garderobu. Můžete v nich doma pohodlně strávit třeba celý víkend a cítit se jako v bavlnce. Celý dojem můžete završit saténovým ložním prádlem.

Co rozhoduje o ceně

Cena jednotlivých výrobků a značek se může velmi lišit. V první řadě rozhodují kvalita a cena suroviny použité při výrobě. Výše popsané možnosti přitom bývají různě kombinovány. Na ceně se v neposlední řadě spolupodílí i značka. Obvykle se ceny pohybují v řádu stovek až tisíců korun.

Jaké noční košilky preferujete? Napište nám komentář!

 

2020.12.10 | Nina Albertová | přečteno: 30274x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda spaní noční košilka satén luxusní košilky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

V ZIMĚ SE BEZ SVETRU NEOBEJDETE. KTERÝ JE KRÁLEM LETOŠNÍ SEZÓNY A PROČ SI HO POŘÍDIT?

Je hřejivý, měkoučký, příjemný a tvoří součást zimního šatníku. Do jakého kousku se zachumlat a být zároveň in? Sezóna s...
 
celý článek | Kateřina Lulková | 2019.01.20 | přečteno: 30146x

Opalování bez sluníčka je trendy

Opálení, ke kterému nepotřebujete sluníčko, je velkým trendem. Nejenže nemusíte hodiny polehávat pod žhavými paprsky, al...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.07.22 | přečteno: 557x

Potřebujete nabrat energii? Vyrazte na zimní pobyt v lázních

Konečně je za námi všechen ten vánoční shon, nekonečné chystání oslav a rodinných setkání. Také máte pocit, že byste teď...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2024.01.12 | přečteno: 345x

Gabriela (48): Mladší šéf mi dělá neslušné návrhy

Je to ode mne asi naivní, vím, že určitě máte mnoho dotazů lidí, kteří se na vás obrátili přede mnou, ale potřebovala by...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.11.25 | přečteno: 527x
 

Portál pro ženy