newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pes je skvělý parťák pro děti i dospělé. Jaké psí plemeno se hodí do vaší rodiny?

 
Pes je skvělý parťák pro děti i dospělé. Jaké psí plemeno se hodí do vaší rodiny?

Pes je úžasný společník a věrný kamarád, který dokáže rozveselit a projasnit každý den. Chcete si takového čtyřnohého přítele také pořídit, ale nejste si jistí, které psí plemeno se do vaší rodiny nejvíce hodí? Přečtěte si rady, podle čeho vybírat toho pravého psa pro vás.

 

Vybírejte podle vlastností psích plemen

Určitě má každý z členů rodiny svého oblíbeného pejska, který by se mu nejvíce líbil. Vybírat psa je však potřeba nejen podle vzhledu, ale také povahových rysů, které mají jednotlivá plemena psů dána. Samozřejmě vždy velmi záleží na výchově a výcviku, ale vrozené vlastnosti úplně ovlivnit nejde. Někteří psi jsou velmi temperamentní a potřebují pevnou ruku, jiní nemají rádi velkou společnost, další mohou být zase příliš bojácní. Máte doma děti, obzvláště ty malé? Pak byste měli vybírat pejska, který je veselý, hravý, společenský a přátelský. Důležitá je také jeho trpělivost, protože s dětmi to někdy nebude mít lehké.

Skvělými plemeny pro rodinu jsou například oblíbení labradoři nebo retrívři. Z malých pejsků patří mezi nejvyhledávanější mazlíčky yorkšírský teriér nebo čivava. Máte-li ale dostatek prostoru, nemusíte se obávat ani velkých plemen jako je bullmastif, krásný mohutný pes, který bude skvělým parťákem celé rodině.

Dobře promyslete, kolik máte místa a času

Kromě povahy psa je zcela zásadním kritériem výběru velikost prostoru, který bude váš pes obývat. Pochopitelně máte jiné možnosti, když bydlíte v domě se zahradou, a jiné v malém panelákovém bytě. Jestliže nemáte dostatek času na opravdu dlouhé a časté venčení, raději do bytu volte některé z menších plemen. Vaše časové možnosti si také dobře promyslete dopředu, některým psům nevadí trávit dny v poklidu, když jsou jejich páníčci zaneprázdněni prací a školou, jiní to ale nesou velmi těžce.

Na příchod pejska se důkladně vybavte

Už se rodinná rada dohodla, který pejsek bude váš nový vysněný kamarád? Pak je načase se po nějakém poohlédnout. Doporučujeme vzít si jej už od štěňátka a věnovat náležitou péči jeho výchově a výcviku. Budete tak mít jistotu, že jej nesužují traumatické zážitky z mládí a má správné vychování. To je obzvlášť důležité, když bude trávit čas s malými dětmi, můžete tak předejít nepříjemnostem. Nezapomeňte se také před příchodem nového člena rodiny náležitě vybavit, pořídit mu musíte pelíšek, obojek s vodítkem a hlavně kvalitní granule, které přesně pokryjí nároky na jeho výživu. A teď už nezbývá, než přivítat nového parťáka a užívat si s ním skvělé chvíle plné radosti.

 

2016.10.06 | Martina Limbergová | přečteno: 30163x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pes psí plemena rodina psí granule

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tipy pro bleskové uvolnění a harmonizaci těla i mysli

Spokojenému životnímu stylu v rovnováze a štěstí se věnuje mnoho knížek, webových stránek či seminářů a workshopů. Je to...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.11.15 | přečteno: 30232x

5 signálů, že vás EX chce zpět

Myslíte si, že vás váš ex chce zpět? Jak mu znovu věřit? Buďte k sobě upřímní! Zde najdete signály, které ukazují, že vá...
 
celý článek | Markéta Bartošíková | 2015.10.15 | přečteno: 30308x

Dvojitá soutěž o gurmánské kuchařky

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.05.28 | přečteno: 30354x

Dětské video chůvičky pro klid na duši

Pro někoho je to nepostradatelný pomocník v péči o miminka. Dětská chůvička umožňuje hlídat vašeho potomka, zatímco v ku...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.25 | přečteno: 30057x
 

Portál pro ženy