newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

OLEJE NA VLASY

 
OLEJE NA VLASY

Každá žena touží po lesklých a hebkých vlasech, kterými okouzlí své okolí. Mezi oblíbené prostředky nejen v kadeřnictvích patří v dnešní době oleje a díky široké nabídce si můžete vybrat ten nejvhodnější přesně podle vašich potřeb. Tyto přírodní produkty jsou známé svými blahodárnými účinky na lidský organismus a můžete jimi posílit nejen vlasy, ale i pokožku hlavy.

 

V kosmetice se využívají oleje potravinové a éterické. Ty se získávají se z rostlin nejčastěji lisováním různých jejich částí. Jsou velmi koncentrované a jejich výroba je mnohdy náročná - na výrobu jedné lahvičky musí být spotřebováno až několik desítek kilogramů rostliny.

Jak je používat?

Do navlhčených vlasů jemně vmasírujte malé množství oleje nebo můžete nanést větší množství po celé délce vlasů, zabalit je do ručníku a nechat působit alespoň hodinu. Pak vymyjte důkladně šamponem.

Který si vybrat?

1. Arganový olej – označovaný jako tekuté zlato je vhodný na suché a poškozené vlasy. Pochází z Maroka a navrací vlasům jejich hebkost a lesk, protože obsahuje vitamín E, B5 a nenasycené mastné kyseliny, karoteny a fytosteroly. Vyživuje konečky a obnovuje celou strukturu vlasů až ke kořínkům.

 

2. Kokosový olej – je univerzální a lze jej použít na všechny typy vlasů. Udržuje pokožku hlavy zdravou, čemuž napomáhá kyselina laurová a kaprínová. Ty chrání vlasové proteiny, které zvyšují pevnost a lesk vlasů.

 

3. Makadamiový olej – získává se ze stromu makadámie trojlisté, která roste v deštných pralesích v Austrálii, střední Americe nebo jižní Africe. Tento bohatý výživový elixír vlasy hydratuje a chrání je před vlivem chemických látek z vnějšího prostředí.

 

4. Melounový olej – vyrobený lisováním semínek melounu vodního je vhodný pro lidi s citlivou pokožkou. Urychluje růst vlasů a používá se tak proti plešatosti. Vysoký obsah omega-6 mastných kyselin, vitamíny C a B2 vlasy napravují. Doporučuje se lidem trpícím alergií, dermatitidou, psoriázou a svěděním pokožky.

 

5. Mandlový olej – hlavním bonusem tohoto oleje je vysoký obsah hořčíku, který posiluje vaše vlasy a snižuje jejich vypadávání. Doporučuje se pro odstranění lupů.

 

6. Baobabový olej – patří v kosmetice spíše mezi novinky. Získává se ze semen afrického stromu baobabu a díky kyselině palmitové a linolové má hydratační a regenerační účinek na pokožku hlavy. Vlasy uhlazuje a ochraňuje před teplem při různých stylingových úpravách.

 

7. Marulový olej – si přibalte na dovolenou k moři, pochází z jadérek plodů marulovníku namibijského. Je bohatý na polynenasycené mastné kyseliny, které posilují membrány buněk a pomáhají jim udržovat zásoby vody, dále na vitamín C a antioxidanty, jež chrání vlasy před sluncem. Tento olej hydratuje a používá se proti krepatění a třepení.

 

8. Habešský olej – nejlepší pro jemné a mastné vlasy, pochází ze Středozemí, ze semen katránu etiopského, a stává se čím dál oblíbenějším díky unikátnímu molekulárnímu složení. Snadno se vstřebává a nezanechává lepkavý či mastný pocit. Dodává vlasům lesk a používá se také proti zacuchávání.

 

2018.12.01 | Tereza Nechvílová | přečteno: 30271x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: olej kosmetika vlasy lesk zdraví

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nový HIT jménem HARLEM SHAKE!

  Určitě jste o něm už slyšeli, a pokud ne, brzy o něm uslyšíte. Harlem Shake totiž hýbe internetem a nejen ...
 
celý článek | Romana Volgemutová | 2013.03.11 | přečteno: 30135x

Kamarád taky rád

…kamarádku na lehátku/kamarádka mu má dát?! Jste nezadaná, o vztah nestojíte, ale sex vám prostě chybí. Co tak...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2013.02.18 | přečteno: 30231x

Nahota na prodej

Nedávno se mi dostala do ruky publikace, kde byly otištěny erotické fotografie z počátku minulého století. Fotografov...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.08.26 | přečteno: 30203x

Zimní radovánky a svátky jara v Alpách

Mnohé rodiny jarní prázdniny teprve čekají a někteří dospělí možná ještě přemýšlejí, kde je strávit, aby si to děti c...
 
celý článek | Admin | 2015.02.21 | přečteno: 30065x
 

Portál pro ženy