newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Ochranu svého domova máte pevně v rukou. Pojistěte si domácnost dříve, než bude pozdě

 
Ochranu svého domova máte pevně v rukou. Pojistěte si domácnost dříve, než bude pozdě

Pokud se právě nacházíte mimo domov, jen těžko můžete stoprocentně vědět, zda je všechno v pořádku. Nechceme malovat čerta na zeď, ale pojišťovny každoročně zaznamenají bezmála dvě stě tisíc pojistných událostí. K nehodám a haváriím všeho druhu dochází každý den – na vině bývají členové domácnosti i okolní vlivy.

 

Do domu se může vloupat zloděj, stejně jako ho mohou zachvátit plameny. Před finančními škodami vás naštěstí může ochránit vhodně zvolené pojištění majetku. Ještě ho nemáte, nebo si jen nejste jistá, zda využíváte správný produkt? Nechte si od nás poradit.

 

Česká republika se jeví jako velmi bezpečná země a skvělé místo pro život. Aby ne, vždyť se pravidelně umísťuje na předních příčkách v celosvětových žebříčcích. Nehrozí zde devastující zemětřesení ani hurikány, krvavé nepokoje či jiné nepříjemné události jako v mnoha jiných koutech planety. Proto většina obyvatel podléhá falešnému pocitu bezpečí. Statistiky přitom hovoří jasně: každý den hasičské sbory vyráží k sedmi požárům a instalatéři denně řeší desetkrát více havárií způsobených vodovodním řádem. A jestlipak víte, že každých 25 minut navštíví jednu z českých domácností zloděj?

 

 

Tyto a mnohé další důvody by vás měly přimět k tomu, abyste si sjednala majetkové pojištění s odpovídajícím krytím. Třeba vás motivují průměrné výše škod: škoda způsobená vytopením se pohybuje kolem 50 tisíc korun a oheň v domácnostech způsobuje škody ve výši 150 tisíc korun.

Pojištění majetku nezabrání pohromě, ale minimalizuje finanční riziko

Můžete namítnout, že vás před zlodějem ochrání bezpečnostní dveře a na kouř vás upozorní moderní čidlo. Všechna potenciální rizika přesto zcela eliminovat nedokážete. Co však ve vaší moci je, je možnost zabránit finančním škodám. Jen si předem ujasněte, jaký je rozdíl mezi pojištěním domácnost a nemovitosti.

 

Zatímco pojištění domácnosti chrání veškeré vnitřní vybavení (tzn. nábytek, elektrické spotřebiče, věci pro osobní potřebu, cennosti apod.), pojištění nemovitosti kryje škody, ke kterým dojde na samotném objektu a jeho pevných součástech.

 

Pokud vám stále není jasný rozdíl, představte si, jak své bydlení obracíte vzhůru nohama. Všechny věci, které vypadnou, zahrnuje pojištění domácnosti. V praxi samozřejmě rozhodují podmínky konkrétní smlouvy. Než ji podepíšete, důkladně se s nimi seznamte a dostatek času věnujte především sekci výluk.

 

Pozor na zrádné podpojištění

Podpojištění je jev, ke kterému dochází, když je majetek pojištěn na menší částku, než jaká je jeho hodnota. V takovém případě pojišťovna vyplácí jen poměrnou část plnění. Proto je nezbytné smlouvu aktualizovat vždy, když se hodnota majetku zvýší – anebo si sjednat pojištění stanovené paušálně na základě obytné plochy. Najdete ho v nabídce ERGO pojišťovny a dostanete k němu zdarma pojištění odpovědnosti.

 

 

2019.09.28 | Admin | přečteno: 30214x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení majetek pojištění ochrana

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Sebepoznání

Sebepoznání Určitě při mnoha životních situacích sedáváte s hlavou v dlaních a ptáte se, kdo vlastně js...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2013.12.18 | přečteno: 30126x

První den v práci jako personalista

Na internetu se to jen hemží radami, jak uspět při pracovním pohovoru. Ale kde jsou informace, jak uspět při pohovoru...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.15 | přečteno: 30101x

Luxusní doplňky, které mají styl

Každá žena si potrpí na něco jiného – ať už to jsou boty, kabelky, peněženky nebo šperky. A stejně tak si každá žena pře...
 
celý článek | Admin | 2019.04.12 | přečteno: 30023x

Fenomén raw stravy

Dnes jsou fastfoody téměř na každém rohu a mnoho lidí má již dost rychlého stravování. Místo smažených a mastných jídel ...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.06.16 | přečteno: 30097x
 

Portál pro ženy