newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jaké hračky pro děti jsou nejvhodnější?

 
Jaké hračky pro děti jsou nejvhodnější?

Dětský svět je neodmyslitelně spjatý s hraním. Děti si rády hrají už od nejútlejšího věku, mění se jen hračky, které je zrovna nejvíce zajímají. Není to ale jen o zábavě, pomocí hry se děti učí poznávat svět kolem nich a rozvíjí všechny potřebné dovednosti. Jaké hračky pro malé děti jsou nejlepší?

 

Dbejte na kvalitu a zdravotní nezávadnost

Nabídka hraček na dnešním trhu je ohromná. Regály obchodů i stránky e-shopů přetékají zbožím pro děti a ze záplavy všemožných tvarů a barev až přechází zrak. Jenže vzhled není to jediné, co by mělo při výběru hrát roli. Nejdůležitější je především kvalita a zdravotní nezávadnost. Hledejte proto certifikace, které zaručují použití nezávadných materiálů a barev.

Správně vybraná hračka podnítí rozvoj dítěte

Důležité je samozřejmě také to, zda je hračka vybírána přiměřeně věku a dovednostem dítěte. Špatně zvolená hračka totiž dítě v lepším případě vůbec nezaujme, v tom horším jej bude frustrovat, když ji nebude umět uchopit a ovládat. Správně vybraná hračka naopak dítě zaujme, zabaví ho a hravým způsobem podpoří rozvoj jeho psychomotorických schopností. Pomocí vhodných hraček se dá podnítit správný pohybový, smyslový a citový vývoj, rozšiřuje se fantazie a tvořivost, hračky také učí pochopit mnohé souvislosti a pracovat s nimi. Vybírat hračky pro malé děti, které ještě nedokáží vyjádřit svůj názor, se může zdát složité. Ale nebojte, není to tak. Stačí jen dát na zdravý rozum a vybírat pečlivě.

Dřevěné hračky se vrací na výsluní

Po velkém boomu nekonečných možností plastů se do módy právem vracejí opomíjené dřevěné hračky. Dřevo je krásný materiál, navíc velmi odolný a trvanlivý. Není proto divu, že mnoho maminek při výběru sáhne po eduaktivní dřevěné hračce. K dostání jsou všemožné figurky, hry i sportovní potřeby ze dřeva. Pro ty nejmenší můžete vybrat třeba krásný dřevěný závěs do kočárku, pro větší dřevěné pexeso nebo dřevěné puzzle Krtek a mašinka.

Hrdinové z dětských filmů

Děti milují pohádkové hrdiny a touží je mít i doma. Hračky z filmů jsou populární napříč dětským věkem, mění se jen postavičky, které zrovna frčí. U nejmenších dětí bývá častým oblíbencem Krteček a další večerníčkové postavičky, u těch větších pak různí hrdinové z animovaných filmů. Není proto nic snazšího, než jim udělat radost hračkou s jejich oblíbenou postavičkou. Pro kluky třeba míč Cars, pro holky omalovánku Frozen, pro menší děti opět oblíbeného Krtečka. Jen je potřeba zase dát přednost kvalitním hračkám, které udělají radost a neuškodí.

Jaké hračky pro kluky a co pro holky?

Ač se trendy i v tomto odvětví mění, obliba určitých hraček mezi dětmi podle jejich pohlaví zůstává stejná. Mezi nejoblíbenější hračky pro kluky patří samozřejmě autíčka, obzvlášť pak různí hasiči a záchranáři. Také dětské nářadí a další chlapské věci by klukům neměly chybět, aby mohly napodobovat tatínky a učit se od nich. Mezi oblíbené hračky pro holky patří tradičně panenky, kočárky, kuchyňky, navlékací korálky a další holčičí záležitosti.

 

Hračky do dětského světa patří, o tom není pochyb. Je ale na nás rodičích, abychom vybrali ty nejlepší.

 

2017.11.12 | Martina Limbergová | přečteno: 30073x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: děti hry hračky hraní rozvoj

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pokud trpíte depresí, pozor na jídlo

Pokud máte depresi, možná vás překvapí, že vám může pomoci změna jídelníčku. Na depresi určitě využijte všech dostupných...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.08.12 | přečteno: 548x

Emancipace,naprosto skvělá věc.

Tak nevím dámy kdy nám ta emancipace přerostla přes hlavu,ale stalo se. Muži již dávno nejsou muži s velkým M,nenápad...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2013.03.16 | přečteno: 30080x

Bambusová prostěradla zajistí klidný spánek nejen alergikům

Pro klidný spánek je důležitá nejen pohodlná postel, ale také kvalitní lůžkoviny, které nám poskytnou dostatečný komf...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.10.16 | přečteno: 30087x

Krása splétání uzlů opět ožívá

Ruční technika splétání provázků za pomoci uzlů byla v minulosti spíše praktickou záležitostí. V poslední době se dostáv...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.02.09 | přečteno: 30360x
 

Portál pro ženy