newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak vybrat barvu na vlasy

 
Jak vybrat barvu na vlasy

Kosmetický průmysl v současné době spolu s miniinvazivními zákroky plastické chirurgie a estetické dermatologie dokáže hotové zázraky. Pleť padesátnice vyhladí tak, že na ní není jediná vráska. Jedno ale páni vědci ještě nedokázali. Zastavit šedivění vlasů.

 

Šedivění vlasů je proces způsobený ztrátou melaninu z vlasové kůry. Způsobují ho pigmentové buňky zvané melanocyty, které produkují barvící pigment. Lesk šedivých vlasů pak vyvolávají bublinky vzduchu, které vnikají mezi buňky vlasu. Vlasy začínají šedivět zhruba mezi třicátým a čtyřicátým rokem života. Genetické faktory ale mohou stát za šedivěním i u dvacátníků.

Lze šedivění vlasů zastavit?

Spoustu žen samozřejmě zajímá, jestli je možné šedivění vlasů zastavit, nebo ho omezit podobně jako to dělají kvalitní antiagingové přípravky na vrásky. Na internetu samozřejmě existují různé kúry, séra a tablety slibující menší či větší zázraky. Některé fungují na bázi speciálních enzymů, jiné chrání vlasové folikuly před oxidací. Jedno však je jisté. Přípravek, který stoprocentně šedivění vlasů zastaví, neexistuje.

Barvit, nebo nebarvit?

Co tedy s tím? Existují v podstatě dvě možnosti. Buď stárnutí dáte volný průběh a šedinám se nebudete bránit, nebo si vlasy budete barvit. Z první možnosti se v současné doby dokonce stává trend. Některým ženám šediny vyloženě sluší, obzvláště v kombinaci s vybranými střihy. A pokud do bíla ještě jít nechcete a ještě nějakou dobu zamýšlíte si lasy barvit, tak se alespoň zaměřte na kvalitní barvy. Jaké to jsou?

Ne barvám ze supermarketu!

V první řadě bychom vás chtěli odradit od domácího barvení levnými barvami ze supermarketu a spíše se nechat barvit profesionály v kadeřnictví. A pokud vás limitují finance, tak se zaměřte alespoň na kvalitní profesionální barvy.

Odstín a složení

Barva na vlasy se vybírá na základě dvou parametrů. Na základě jejich odstínu a složení. To by k vlasům mělo být pokud možno co nejšetrnější. Nejlepší v tomto ohledu samozřejmě jsou barvy přírodní. Jejich problémem ale je, že se poměrně rychle smývají. Pokud jde o barvu na chemické bázi, zvolte spíše tu bez amoniaku a tenzidů (SLES – Sodium Laureth Sulfate) a SLS (Sodium Lyuryl Sulfate) způsobující podráždění očí, nepříznivě ovlivňujících dýchací ústrojí a podle některých zjištění i plodnost.

 

2023.08.30 | Nina Albertová | přečteno: 700x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: barvy na vlasy krása vlasy šedivění barvení doma

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dejte si originální novoroční předsevzetí - naučte se tancovat!

Chtěla byste v novém roce vyzkoušet něco nového, jiného, něco, co jste ještě nikdy nedělala? Tak začněte tancovat! Je...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.29 | přečteno: 30084x

Den otců aneb táto, mám tě rád

Den dětí slavíme 1. června, Den matek připadá na druhou květnovou neděli… Nezapomnělo se ale na někoho? Aby bylo spraved...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.06.20 | přečteno: 30078x

Svá rozhodnutí nemusíte podrobně vysvětlovat

Zejména o ženách se říká, že jsou velmi nerozhodné. Není to vůbec snadné, ale pokud máte s rozhodováním problém, je potř...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.12.30 | přečteno: 30161x

(Ne)známá a zajímavá fakta o Halloweenu

Jelikož letos si děti o Halloweenu nevyrazí po okolí ve strašidelných maskách a hrůzu nahánět mohou maximálně tak svými ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.26 | přečteno: 30290x
 

Portál pro ženy