newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Au-pair, slečna na hlídání

 
Au-pair, slečna na hlídání

Práce slečny na hlídání není jen o tom zapnout dětem televizi, ale je to také pěkná zkouška nervů.

 

Není již žádným překvapení, co Au-pair znamená. Mladé dívky, ještě studující na střední škole, či vysokoškolačky se vydávají do ciziny, aby se nejen naučily cizí jazyk, ale také načerpaly zkušenosti a vydělaly i nějaký ten peníz.

Ač pozice hlídání dětí spolu se zajištěným ubytováním a stravou vypadá velice jednoduše, rozhodně není pro každou slečnu. Mít pevné nervy je důležitý a nezbytný základ.

Většinou to vypadá slibně – protože žijete s rodinou, o jejíž dítka se staráte, máte zajištěné nejen ubytování, ale i stravu. Rodina by vás měla brát jako součást rodiny (bohužel ne vždy tomu tak je) a tudíž máte zázemí, odkud poznáváte nový kraj, nové lidi i prostředí. Když přijíždíte do vámi vybrané země, nemusíte se strachovat, pokud ještě konverzaci v cizím jazyce plynně nezvládáte, že se nedoptáte na cestu – rodina si vás vyzvedne a odveze do svého domova.

Nejlepší je jet přes agenturu, která vám vše zprostředkuje, a v případě nepřízně se na ni obracíte. Na vlastní pěst, jak se říká, vycestujte jen v případě, že vám rodinu domluví opravdu dobrý známý.  

Tak, vše tedy zajištěno, přežila jste cestu a rodinka vypadá slibně. Navíc v podmínkách agentury obvykle bývá, že vám musí dát vlastní pokoj, domluvit školu, kde můžete jazyk studovat a získat mezinárodní certifikát a také musíte mít pravidelná volna a volné dny.

Když jste na místě, často zjistíte, že pokoj máte, ale společně s dětmi, škola zajištěná ještě není a volna jsou individuální, protože rodiče různě pracují a potřebují, abyste více pracovala s nabídkou více peněz. Což je solidní gesto – přece jen budete doma a staráte se o děti, což máte sama ráda a jste na ně zvyklá.

Jenže jiný kraj – jiný mrav. Lidé, a obzvlášť jiné rasy, vyznání apod. mají odlišný způsob života, který vám nemusí vyhovovat. A obzvlášť to nechápou děti. Jen si to zkuste představit – jste zcela v neznámém a cizím prostředí. Lidé na vás mluví řečí, kterou pořádně neznáte (pokud jsou to cizinci, tak často i mezi sebou mluví úplně cizím jazykem), musíte si zvykat na styl života, kterému nerozumíte a máte pocit, že vám nikdo nerozumí. Zdá se to jako nic, ale skutečně práce Au-pair není pro slabé povahy. Dívka musí být vnitřně stabilní a odhodlaná. Nesmí ji první neúspěch položit a i když budou děti dělat naschvály, budete mít mnohem více práce bez slíbené vyšší odměny a volného času, budou s vámi zacházet jako se služkou, budete po nějaké době na tuto zkušenost ráda vzpomínat. Zkušenost s prací au-pair je obrovské plus a to vám nikdo nikdy nevezme.

Doporučuji všem mladým slečnám.

Zdroje: http://erasmus-spain.net/finding-a-student-job-in-spain/

2013.07.09 | Darina Adámková | přečteno: 30018x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: au-pair pobyt zahraničí jazyk brigáda škola léto děti hlídání rodina zvyk tradice rituály víra vyznání kultura

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zasoutěžte si o poutavé knihy spisovatelky Danky Šárkové

Soutěž již byla ukončena, děkujeme za účast. Kniha Horal(ka) putuje k Janě Z. a Ditě K., kniha Světlo a tma k Lucce P. a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.11.18 | přečteno: 30144x

Pojištění domácnosti pro spokojenější život! Zařiďte si ho!

Pojištění domácnosti funguje jako jistota, že dostanete odpovídající finanční kompenzaci v případě, že dojde k&n...
 
celý článek | Admin | 2016.12.21 | přečteno: 30075x

Měsíc poté aneb jak jste na tom vy a vaše předsevzetí

Patříte mezi ty, kteří si každý rok dávají alespoň jedno novoroční předsevzetí? Už zase hubnete, přestáváte kouřit ne...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.01.28 | přečteno: 30093x

Čtenářský deník, díl. 9

Prázdniny před námi a já tu mám tip na dobrého společníka ke sklence vína na terase nebo drinku s paraplíčkem na pláž...
 
celý článek | Meridene | 2016.06.05 | přečteno: 30091x
 

Portál pro ženy