Nepřehlédněte
Jak být krásná díky správné péči o pleť?
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Cheesecake dvou barev
Nepečený čokoládový cheesecake
Potřebujeme:
- 1 balení sušenek BeBe (případně máslové nebo jiné sušenky)
- 100 g másla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 1 smetana ke šlehání
- 300 g čokolády na vaření
- 1 - 2 vanilkové cukry
Na polevu:
-
140 ml smetany ke šlehání
-
100 g čokolády na vaření
Postup:
Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Směs umačkáme do dortové formy vystlané alobalem. V páře pomalu rozpustíme čokoládu na vaření. Zatím si v misce rozmícháme tvaroh, smetanu ke šlehání a vanilkový cukr. Když je čokoláda rozpuštěná, necháme ji chvíli vychladit a poté přidáme k tvarohové směsi. Vymíchanou hmotu vylijeme na připravený korpus a uhladíme. Polevu připravíme tak, že ve smetaně ke šlehání nad párou rozpustíme čokoládu, necháme chvíli vychladnout a nalijeme na náplň. Dobře vychladíme. Krájíme nahřátým nožem.
Citrónový cheesecake
Potřebujeme:
- 2 balení BeBe sušenek (světlé nebo kakaové)
- 150 - 200 g rozpuštěného másla
- 2 nízkotučné tvarohy (ve vaničce)
- 2 smetany ke šlehání
- 1 bílá čokoláda
- citrónová kůra
Postup:
Sušenky rozmačkáme a přidáme k nim rozpuštěné máslo tak, aby vznikla vlhčí směs. Tu umačkáme do dortové formy a vložíme asi na 10 minut do vyhřáté trouby. Zatím si ušleháme smetany a v páře rozpustíme čokoládu. Tvarohy, šlehačku a zchladlou čokoládu smícháme, přidáme strouhanou kůru z jednoho většího citrónu a vzniklou směs nalijeme na korpus ze sušenek. Necháme vychladit. Zdobíme podle fantazie - čerstvým ovocem, hoblinkami čokolády apod.
Tak která varianta bude ta vaše? Přejeme vám dobrou chuť!
Poděkování patří mamince mého muže a také Aničce Pavlíkové, díky nimž se ke mně tyto úžasné recepty dostaly.
Image courtesy of Sira Anamwong, Serge Bertasius Photography and punsayaporn at FreeDigitalPhotos.Net
Poslat článek
Tisk
Štítky: cheesecake, recept na cheesecake, čokoládový cheesecake, citrónový cheesecake