Nepřehlédněte
Jak si vybrat kvalitní stylovou kabelku?
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Úplně české americké lívance
A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.
Co budete potřebovat??
- 6 lžic oleje
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- Špetka soli
- 300g hladké mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
- tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
- a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)
Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).
Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.
Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!
Poslat článek
Tisk
Štítky: lívance, americké lívance, recept na lívance