Nepřehlédněte
Jaký materiál se používá pro výrobu luxusních hodinek?
Ustelte si v pohodlné a designově vyladěné čalouněné posteli
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Recept na ovesné sušenky - zdravé mlsání i svačinu
Pak určitě zkuste tyto ovesné sušenky. Základ obsahuje jen dvě základní ingredience, které pravděpodobně máte doma, a pak můžete přidat to, co máte rádi nejvíce. Sušenky jsou tedy naprosto variabilní, nepotřebujete váhu, vše stačí přidávat "od oka", a tak si je opravdu můžete upéct takřka kdekoliv.
Základ na 1 dávku sušenek:
- 2 zralé banány
- Hrnek ovesných vloček (použila jsem jemné)
Ano, to je vše na základ těchto sušenek. Banány rozmačkejte vidličkou a přimíchejte k nim ovesné vločky.
A teď nastává ta zábavná část!
Fantazii se meze nekladou, ale raději to nepřekombinujte.
Výborná je kombinace s oříšky a nasekanou čokoládou, s tím chybu neuděláte nikdy.
Já tentokrát zvolila plátky mandlí (cca 60g), nastrouhala jsem jedno menší jablko, přidala několik lžiček arašídového másla a vše dochutila skořicí.
Těsto jsem nabírala lžící a na plechu vystlaném pečícím papírem tvarovala sušenky. Velikost přizpůsobte sobě, snažte se ale, aby byly všechny kousky podobně velké.
Pekla jsem v troubě na 170° přibližně 20-25 minut. I po vytažení z trouby zůstanou vevnitř vláčné a na povrchu lehce křupavé. Pokud je chcete upéct pro malé děti, můžete je klidně vytáhnout z trouby o pár minut dříve a budou celé krásné měkké a šťavnaté.
Po mírném vychladnutí podávejte samotné či s bílým jogurtem, čerstvým ovocem a javorovým či jiným sirupem.
Dobrou chuť!
Poslat článek
Tisk
Štítky: Ovesné sušenky, pečení, zdravé pečení, recept