newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Někdo to rád syrové

 
 

A rozhodla jsem se s vámi podělit o dva recepty, podle kterých si tu neskutečnou lahůdku nejraději připravuju já.

Základem obou receptů je samozřejmě losos, syrový. Někdo lososa utře špičkou nože, já mám raději krájení na drobounké kostičky, krom toho, že to mnohem lépe vypadá, je ta chuť ryby mnohem výraznější.

A teď k jednotlivým receptům, první by měl být francouzský. Netuším, zda jde skutečně o původ receptu, nebo je to pouze použitím dijonské hořčice.

Potřebujeme:

  •          200g lososa

  •          jarní cibulku (bílou i zelenou část) nadrobno nakrájenou

  •          kávová lžička plnotučné hořčice

  •          kávová lžička dijonské hořčice (doporučuji zarovnané, abyste nepřerazili chuť lososa)

  •          sůl

  •          čerstvě mletý pepř

  •          a šťáva z limety nebo citronu

Všechno společně smícháme, s klidným srdcem přichutíme, pokud se nám nebude něco zdát, a necháme chvilku uležet…


 

Já se musím přiznat, že mnohem raději se uchyluju jen k čisté chuti ryby bez hořčice. A jen pro sebe dělám raději:

  •          200g lososa

  •          cibulku (klidně opět jarní, tentokrát jen bílou část) nadrobno krájenou

  •          sůl

  •          čerstvě mletý pepř

  •          olivový olej (někomu příjde zbytečné už tak tučného lososa zalévat olejem, ale já tu vůni i chuť prostě miluju)

  •          nadrobno nasekaný čerstvý kopr

  •          a šťáva z limety nebo citronu

Opět vše smícháme a necháme odpočinout.

Je jen na vás, zda raději do lednice, nebo při pokojové teplotě, já raději tatarák vychlazený, musím se přiznat, že z dvou set gramů je to hromádka, o kterou se s těžkým srdcem rozdělím třeba s mužem, většinou bez problémů spořádám sama. Ale jako předkrm, nebo na ochutnání stačí i pro 4 lidi.

Servírovat doporučuju třeba s topinkami z dobrého toustového chleba… Já osobně jím tatarák s čerstvou francouzskou bagetou jen tak lžičkou ;)

Nebojte se toho a ochutnejte, je to něco úžasného, hlavně pro milovníky ryb ;)


 

Foto: http://www.freedigitalphotos.net/

 

| přečteno: 30156x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: losostatarák z lososa

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Škola vás ani vaše děti nenaučí, jakým způsobem je možné vydělávat

Studujete? Studují vaše děti? Uvažujete o podnikání? Položte si otázku (nebo ji položte svým potomkům), jaká je pro vás ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.10 | přečteno: 30229x

PROČ SE O VÁNOCÍCH LÍBÁME POD JMELÍM?

Začátkem prosince si lidé každoročně zdobí své domovy nejrůznějšími vánočními dekoracemi, mezi které patří i jmelí. Tato...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.12.10 | přečteno: 30117x

Průvodce sklenicemi na víno – vychutnejte si všechny vůně a chutě lahodného moku

Víno je nápojem, který zpříjemní romantické chvíle, pomůže uvolnit tělo i mysl, dokreslí lahodný pokrm a vůbec dodá a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.21 | přečteno: 30148x

Kdo to ťuknul? Jak postupovat v případě nehody na parkovišti.

Stává se to běžně: majitel auta zaparkovaného těsně vedle vás neopatrně otevře dveře nebo nešikovně vymanévruje při odje...
 
celý článek | Lea Kubová | 2022.09.26 | přečteno: 30892x
 

Portál pro ženy