reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Vyhrajte selfie tyč nubia

 
celý článek | Admin | přečteno: 30204x 2016.07.08

Je čas na karnevalové kostýmy – oblečte se originálně celá rodina

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30282x 2020.02.03

Tatarský biftek

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30311x 2014.01.17

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jednoduchá čokoládová pěna

 
 

Čokoládovou pěnu jsem ochutnala poprvé v Paříži. Z nabídky tamního fastfoodu na mě koukal kelímek plný čokoládové dobroty z bílé, mléčné i hořké čokolády, vzorně pruhovaný. Trvalo ale ještě několik let, než jsem se odhodlala, že dezert ze smetany, čokolády a především ze syrového vejce vyzkouším sama. A výsledek stál za to.

Zkuste si jednoduchou variantu čokoládové pěny také – její příprava není ani z poloviny tak náročná, jak lahodný je výsledek.

 

 

Co budete potřebovat?

- 300ml smetany ke šlehání

- 200g čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa

- 3 vejce

- 30g třtinového cukru

 

 

 

Co s tím vším?

V první řadě si připravíme potřebné suroviny – 300ml smetany ke šlehání, 200g čokolády (já použila jednu mléčnou a jednu hořkou, a to s co nejvyšším obsahem kakaa), 3 vejce a 30g třtinového cukru.

Čokoládu si nalámeme na čtverečky a v kovové misce dáme rozpustit nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Rozklepneme vejce, bílky a žloutky do sklenice zvlášť. Bílky nalijeme do vysoké šlehací mísy a šleháme. Po chvíli do bílků zašleháme cukr, až vznikne tuhý sníh.

K mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě přidáme asi 60 ml smetany a žloutky. Promícháme a postupně, asi ve třech fázích vmícháme sladký sníh. V další šlehací míse do tuha vyšleháme zbytek smetany, který následně také vmícháme do čokoládové směsi.

Čokoládovou pěnu rozdělíme do menších misek a dáme důkladně vychladit.

Servírujeme buďto přímo v miskách, nebo kávovou lžičkou vykrájíme na talíř nočky. Zasypeme holandským kakaem a ozdobíme mátou nebo kouskem ovoce.

 

 

 

| přečteno: 30203x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Luštěninová kuchařka a Nová biokuchařka jsou jí plné!

Hledáte nějakou zajímavou kuchařku, ať už pro sebe, nebo jako dárek na Vánoce? Přinášíme dva tipy na knihy, které potěší...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.12.10 | přečteno: 30131x

Po stopách stoleté dámy aneb Naše země 1918 – 2018

Soutěž byla ukončena, děkujeme všem za účast. Výhercům Anetě M., Jaromírovi K. a Petrovi Ž. gratulujeme a přejeme příjem...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.04.03 | přečteno: 30177x

Jedeme si pro štěně

Češi jsou národem pejskařů, to je známá věc. Většina lidí pejska někdy měla, a nebo stále má a neumí si bez něj předs...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2016.02.23 | přečteno: 30252x

Kličkujeme aneb co nás v práci nemine

Nová práce se zdá vždy jako splněný sen. Člověk chodí hrdě po chodbách svého nového pracoviště, vše se mu zdá skvělé ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.05.14 | přečteno: 30090x
 

Portál pro ženy