Jaké bude Vaše novoroční předsevzetí?

 
Jaké bude Vaše novoroční předsevzetí?

Rok 2017 se pomalu chýlí ke konci a my začínáme přemýšlet nad tím, co se nám podařilo, na co jsme pyšní a co jsme naopak mohli udělat lépe. Mezi každoroční tradice patří i volba předsevzetí do Nového roku. Jaké bude to vaše?

 

 

Zdravé stravování

Vánoce patří k nejoblíbenějším svátkům v roce a zároveň bývají obdobím, kdy nabereme nějaká ta kila navíc. Kolem nás je tolik voňavého cukroví, kdo by odolal? Není divu, že náš vlastní požadavek jíst zdravěji v příštím roce je na seznamu předsevzetí poměrně častý. Strava se podílí na 2/3 naší váhy. Pokud se stravujeme zdravě, projeví se to nejen na naší postavě, ale i fyzické kondici. Přestože sladká a smažená jídla obvykle lahodí našemu jazýčku, nadbytečná konzumace neprospívá našemu tělu. Nejenom, že se po těchto jídlech příbírá, ale také se po nich necítíme moc dobře. Po takových jídlech se cítíme unavení a bez energie. Nejde pouze o to, co jíme, ale také jak často. Správně zvolená strava a dávkování je tedy klíčové. Jíst bychom měli pravidelně, po menších dávkách a raději častěji. Hladovění rozhodně neprospívá, naopak zhoršuje  fyzický i psychický stav. 

Více pohybu

V práci a ve škole sedíme více, než bychom si sami přáli, a proto nám může scházet nějaká fyzická aktivita. Po práci na další pohyb už obvykle nemusí být nálada ani energie. V dnešní době se proto může zdát těžké zvládat ještě nějaký sport navíc. Přesto je to přesně to, co by našemu tělu velmi prospělo. Pokud nejste sportovními fanoušky, a přesto byste chtěli něco pro sebe udělat, stačí něco tak obyčejného, jako je chůze. Pokud je to možné, choďte pěšky namísto jízdy autem. Svižná chůze na delší vzdálenost je velmi vhodná pro spalování tuků a také zvyšování fyzické kondice. 

Omezení alkoholu a kouření

Alkohol a kouření jsou častými démony, se kterými se potýká mnoho lidí. Abstinence vyžaduje skutečnou odvahu, motivaci a trpělivost. Mimo to, že nadměrná konzumace dříve či později ovlivní naše zdraví, může nám nabourat vztahy s ostatními a také se výrazně projeví ve finančních výdajích. Proto je dobré najít, co spouští naši chuť na alkohol či kouření. Pokud budeme znát příčinu, máme základ. Je mnoho způsobů, jak se tyto problémy dají řešit. Člověk se může rozhodnout pro pomoc od profesionálů a chodit do léčeben, nebo zkusit si s tím poradit sám či s podporou rodiny. Přestat s nadměrnou konzumací se proto může stát jednou z nejtěžších výzev, ale zároveň dobrým  předsevzetím. 

Zdravý životní styl nás udržuje v dobré psychické i fyzické kondici, proto nějaký z těchto bodů se může stát i Vaším předsevzetím. Právě novoroční předsevzetí nám pomáhají nastavovat si cíle, kterých chceme dosáhnout a motivují nás k tomu, abychom na sobě začali pracovat. Nezáleží na tom, v jaké oblasti si svoji výzvu vybereme, záležet bude jen na našem odhodlání a vytrvalosti. 

 

2017.12.28 | Petra Zápotočná | přečteno: 30291x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Nový rok předsevzetí motivace

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Umíte žít okamžikem?

Musím se přiznat, že mi to občas tak úplně nejde a opravdu se za to na sebe zlobím. Možná životní zkušenosti (dá-li s...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.08.11 | přečteno: 30179x

Jak hubnout bez hladovění a chemických přípravků?

  Možná se vám to nezdá, ale opravdu lze hubnout bez zbytečného hladovění a bez nepřírodních preparátů, kter...
 
celý článek | Admin | 2014.07.11 | přečteno: 30154x

Girls watch porn!

  Tohle téma je stále aktuální. Kolik z vás se dívá na porno? ...A kolik z vás to přizná? Na dotaz zda s...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.07 | přečteno: 30212x

Krav Maga - buďte silné a krásné zároveň

Krav maga je účinným způsobem sebeobrany, ale také velmi dobrým způsobem, jak se dostat do kondice a zhubnout přebyte...
 
celý článek | Admin | 2015.03.09 | přečteno: 30123x
 

Portál pro ženy