newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak žít naplněný život? Inspirujte se!

 
Jak žít naplněný život? Inspirujte se!

Zasekli jste se v životě na mrtvém bodě, nic se nedaří dle plánů a tak střídavě propadáte beznaději? Zkuste se místo splínu zaměřit na zdánlivé maličkosti. Nic nestojí, přesto mohou pomoci. K životní změně, pocitu štěstí, zkrátka vám.

 

Myšlenky jako klíč

To, o čem přemýšlíte, vypovídá o vás samotných. Pesimisté vidí svět v černých barvách, optimisté na něj nahlíží s pestrobarevnou škálou. Pokud se vám aktuálně nedaří, neznamená to, že tomu tak bude napořád. Po každé bouřce zase vysvitne slunce. Chmurné myšlenky nerozvíjejte, místo toho vizualizujte představy a vaše sny s konkrétními pocity. Dovolte se zasnít, těšit se, toužit, být.

Neutíkejte před sebou

Místo toho, abyste si užili večer sami pro sebe, máte v plánu vyrazit za zábavou, ať už bude jakákoliv? Dejte sbohem společnosti a dovolte si prožít večer o samotě. Najděte odpovědi na ožehavé otázky, vybavte si dávno minulé události, mapujte aktuální životní situaci. Veďte obohacující monolog a vykročte směrem k poznání.

Cestujte

Ať už se vydáte do dalekých krajin, nebo po krásách Česka, vrátíte s porcí zážitků, ale především v mnohém jiní. Pocítíte vděčnost, objevíte osobní limity, vyvětráte zažitý stereotyp a dost možná někde na půli cesty natrefíte na spásné řešení. Na cestách se musíte spolehnout jen sami na sebe, občas je nutné vykročit z komfortní zóny a čelit vzniklým událostem. Nově získané zkušenosti formují osobnost, posilují sebedůvěru stejně jako mají pozitivní vliv na sebevědomí.

Žít maličkostmi a přítomností

Známé moudro praví, že lidé čekají celý týden na pátek, celý rok na léto a celý život na štěstí. Zatímco vyhlížíme jedno, ochuzujeme se o druhé. Žít pro současný okamžik dává skutečně smysl, protože ten další přijít nemusí. Radujte se ze společné snídaně s partnerem, nasávejte vůní čerstvě umleté kávy nebo si zatančete v dešti. Umění požitkářství ovládají jižanské národy. Když spěchat, tak pomalu a když žít, tak jednoznačně na maximum.

Co dál pomáhá?

Rozvíjejte koníčky, zajímejte se o nové poznatky, zkoušejte dosud nepoznané věci.

Žijte život podle vlastních představ, jedině tak se potkáte se štěstím.

Zastavte se, dýchejte a opájejte se kouzlem okamžiku.

Naučte se vypnout a odpočívat.

Zamilujte se, dejte zelenou pocitům a emocím. Láska nám dává křídla.

 

 

Foto: Pixabay.com

2020.07.16 | Lenka Zelnitiusová | přečteno: 30090x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: spokojenost život radost

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vezmi si pastelky a maluj

Je to jedna z nějčastějších vět, které malé děti slýchají. Proč? Protože je tím dospělí zabaví, když potřebují, aby d...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.08.12 | přečteno: 30069x

Kuchyně v sezóně, aneb cuketa kam se podíváš

  Sezóna je v plném proudu a po všech grilováních zbývají stále kila a kila cuket všech tvarů a velikos...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.07.22 | přečteno: 30051x

Zimní radovánky a svátky jara v Alpách

Mnohé rodiny jarní prázdniny teprve čekají a někteří dospělí možná ještě přemýšlejí, kde je strávit, aby si to děti c...
 
celý článek | Admin | 2015.02.21 | přečteno: 30075x

Celebrity a móda – jaké značky nosí a kde je můžete zakoupit?

Mnoho z nás se inspiruje slavnými osobnostmi, především pak co se týče módy. Celebrity jsou známé tím, že se rády chlubí...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.08.31 | přečteno: 30844x
 

Portál pro ženy