newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jahodový interiér rozhodně nezatracujte

 
Jahodový interiér rozhodně nezatracujte

Jahody jsou sladké, šťavnaté a voňavé… A dokonce nemusí zdobit jen váš talíř. Pojďte se s námi podívat, jak sluší interiérovým doplňkům.

 

 

Jahody si asi každý z nás spojuje se začátkem léta, ale pravděpodobně by vás nenapadlo spojení jahod s minimalismem, resp. jakýmkoli jiným důsledně vymezeným interiérovým stylem, a to ani v žádném z ročních období. A přesto… Inspirujte se jahodami při výběru stylových dekorací interiéru.

Co jste o jahodách možná nevěděli

Jahody byly ve středověku symbolem lásky, v křesťanství zase symbolizovaly plody ducha, pokoru a skromnost. Bez poháru jahod se šlehačkou je nemyslitelný nejslavnější tenisový turnaj Wimbledon, během něhož se dokonce každou sezónu zkonzumuje přes 20 tisíc kilo těchto plodů a několik tisíc litrů smetany.

Letní proměna

Léto přímo vybízí k proměně interiéru. Přibývají vám v letních měsících v kuchyni dekorace s motivem ovoce? Je to jeden z nejpřirozenějších, nejhezčích a nejrozšířenějších stylů výzdoby, který je prostě „letní“, nadčasový a hodí se všude.

                                                                                                           

Oživí interiér

Jahodové dekorace jsou asi nejproslulejší, ale můžete, samozřejmě, použít i jiné ovoce. Jahody jsou nejvhodnější pro svou výraznou barvu a kombinaci kontrastních barev – červené a zelené. Tím se skvěle hodí do tmavších prostor, které i v létě působí ponuře a neútulně. Jahůdky do nich vnesou jiskru, barvu a život.

Barevnosti se v tomto případě rozhodně bát nemusíte, čím víc na sebe doplňky upoutají pozornost, tím více bude místnost působit zabydleněji a svěžeji.

                                                                

Dobrou inspirací mohou být například interiéry restaurací nebo interiéry ve stylu jižních států, které hýří barvami a mají působivou letní atmosféru. A nemluvíme pouze o zobrazení jahod jako takových, svůj úkol splní i barvy připomínající jahody či jahody se smetanou.

V každém bytovém designu

Možná si myslíte, že jahody se hodí pouze do bytů mladších generací, do dětských pokojů či na chaty a chalupy. Vůbec ne! Překvapivě jahodové motivy skvěle zapadnou do interiérů v popartovém, ale i minimalistickém či dokonce industriálním stylu. Vše záleží pouze na výběru konkrétního doplňku, abyste dosáhli nejen sladění s ostatním zařízením interiéru, ale též velmi zajímavého a provokujícího kontrastu.

                                                                

Chcete-li výsledek podtrhnout a završit, autentičnost dekorací doplňte mísou opravdových čerstvých jahod!

 

2023.06.24 | Jana Brandtlová | přečteno: 30242x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: jahody interiér design motiv jahod designové interiérové styly bydlení trendy v bydlení současné styly bydlení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zlatá šéfová

Před několika lety jsem měnila zaměstnání. Vrhla jsem se do oboru, který mi byl naprosto cizí. Přesto jsem se na novo...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2014.12.08 | přečteno: 30077x

JAK VŮNĚ ŘÍDÍ NAŠE CHOVÁNÍ

Přestože lidský čich není tak dobře vyvinutý jako například u jiných živočichů, hraje v našem životě důležitou roli. Je ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2020.02.09 | přečteno: 30100x

Co se v mládí nenaučíš, ve stáří si tě najde

Máte pocit, že neumíte hospodařit s penězi? Potřebovali byste poradit se spořením, smlouvami či pojištěním? Nebo byst...
 
celý článek | Admin | 2013.10.15 | přečteno: 30130x

Jak dlouho se hojí kůže po laserové epilaci? 

Nebaví vás neustálé holení? Laserová epilace nabízí efektivní a trvalý způsob odstranění nežádoucích chloupků na různých...
 
celý článek | Nina Albertová | 2024.03.14 | přečteno: 232x
 

Portál pro ženy