newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Buďte štíhlejší a zdravější díky zelené kávě

 
Buďte štíhlejší a zdravější díky zelené kávě

Klasickou kávu zná jistě každý a ví, co si pod ní představit. Víte ale, co je zelená káva a proč se o ní v poslední době tolik mluví? Jestliže ne, je čas seznámit se s tímto novým hitem. Obzvlášť pokud se snažíte zhubnout, měli byste rozhodně číst dále.

 

 

V čem je zelená káva jiná?

Rozdíl mezi zelenou kávou a tou klasickou, bez které si spousta z nás nedovede představit jediné ráno, je ve způsobu zpracování. Plody kávovníku se sbírají a nechávají se i několik týdnů sušit, až jejich slupka praskne a vyloupnou se zrna. Ty se pak v případě klasické kávy fermentují a praží. Tento postup stojí za výraznou příjemnou vůní a chutí kávy, jak ji známe. U její zelené varianty se však se zrny po vyloupnutí již nic nedělá.

 

Proč je zelená káva takovým hitem?

Na to je jednoduchá odpověď: protože je velmi zdravá. Vědci už mnohokrát potvrdili, že i pití klasické kávy v rozumném množství našemu tělu může v mnoha ohledech prospět. Ovšem zpracováním se spousta prospěšných látek v kávě zničí. Oproti tomu zelená káva si v sobě tyto látky uchová. Mezi její nejvýznamnější pomocníky našemu organizmu patří antioxidanty. Káva obsahuje fenoly a kyselinu kávovou, které mají pozitivní vliv na srdce, cévy, krevní oběh a trávení. Zelená káva je ale také dobrým podpůrným prostředkem při hubnutí, obsah kyseliny chlorogenové společně s kofeinem pomáhá snížit vstřebávání cukrů ze stravy a tím zamezit jejich ukládání v podobě tukových zásob. Umí i hladinu cukru v těle stabilizovat, čímž předchází chuti na sladké. Významný je také obsah hořčíku a draslíku v zelené kávě, tyto látky jsou pro tělo nezbytné a často jich je v běžné stravě nedostatek.

 

Šálek kávy nebo tableta?

Zelená káva se dá konzumovat stejně jako její známější pražená varianta, tedy přelitím horkou vodou v šálku a vypitím. Ovšem ne každý na to má žaludek, protože chuť je opravdu jiná, spíše kyselejší, a milovníkům klasické kávy ne moc příjemná. Na trhu je ale zelená káva k dostání i v podobě tablet nebo jiných doplňků stravy, což je pro mnohé přijatelnější způsob konzumace.

 

Zelená káva je další ze způsobů, jak tělu dodat prospěšné látky a tím zvýšit svou vitalitu. Díky tomuto hitu poslední doby můžete být zase o něco štíhlejší a zdravější.

 

Image courtesy of foto76 / FreeDigitalPhotos.net

2014.07.21 | Martina Limbergová | přečteno: 30124x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Zdraví; zelená káva; doplňky stravy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

ÚZKOST – STRACH, KTERÝ PARALYZUJE

Obavy, strach, úzkost jsou časté reakce u většiny lidí, kteří stojí před nějakým obtížným úkolem, například před zkouško...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.08.20 | přečteno: 30210x

Nový projekt splní sny o dokonalém bydlení

Bydlet je možné mnoha způsoby. Nejlepší je, když můžete bydlet na nádherném místě a současně v moderně řešeném a...
 
celý článek | Admin | 2014.11.29 | přečteno: 30034x

Vyhrajte vonné svíčky Honesty a zpříjemněte si chvíle pohody

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výherkyni Monice P.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.05.27 | přečteno: 30530x

Vztah bez závazků? V dnešní době to není tabu ani pro ženy

Rozpadl se vám dlouholetý vztah a potřebujete přijít na jiné myšlenky? Je docela možné, že se vám právě nechce rozvíjet ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.06.29 | přečteno: 30137x
 

Portál pro ženy