newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Adriana (35): Manžel je mi asi nevěrný

 
Adriana (35): Manžel je mi asi nevěrný

Po deseti letech manželství si manžel asi našel nějakou bokovku. Alespoň si to jinak nedokážu vysvětlit, protože začal dbát o to, co si obléká, nakoupil si několik drahých módních kousků, domů přichází mnohem později než dřív, a také občas zajde do posilovny nebo běhá po okolí. Navíc se mnou odmítá mít sex. Co mám dělat? Mám se ho přímo zeptat, jestli je mi nevěrný?

 

Milá Adriano,

V první řadě je potřeba říct, že změny v chování Vašeho manžela nemusí souviset s nevěrou. Muži to mají stejně jako my, ženy. Prostě občas přijde období, kdy začneme mít pocit, že bychom se sebou „měly něco dělat“, a začneme chodit na pilates, necháme si udělat gelové nehty či vyhladit vrásky, a to vše čistě proto, abychom se samy dobře cítily, ne proto, že s někým chodíme nebo chceme chodit.

To samozřejmě může být případ i Vašeho manžela. Podobně se dá vysvětlit i nové oblečení. Stačí, aby začal chodit někam se skupinou jiných mužů a nechce mezi nimi vypadat ošuntěle.

Bohužel v součtu všeho, co píšete, nebezpečí, že jde o nevěru (nebo že se muž snaží někoho „sbalit“), je tady vysoké.

Co se týče toho, zda se zeptat na nevěru rovnou  - nevím, jestli už jste zkoušela zeptat se například kde byl, když přijde domů pozdě. Z jeho reakce se dá určitě mnohé vyčíst. Buď Vás odbyde, že Vám do toho nic není nebo začne mlžit a vymlouvat se. V prvním případě bych se asi ptala dál, protože bydlíte ve společné domácnosti, a tak je pro Vás důležité vědět, kdy přijde nebo nepřijde, abyste se podle toho mohla zařídit.

A pro začátek bych zůstala u takovýchto rýpnutí a otázek na tělo. Když nedostanete uspokojivé odpovědi, ze kterých byste získala pocit, že o nevěru nejde, zeptejte se. Je to tvrdá zkouška a možná to bude velmi bolestivé, ale je potřeba postavit sebe i jeho před hotovou věc, před pravdu. A před volbu.

V případě, že má bokovku, ale chce zůstat s Vámi, zapracujte na tom, aby vztah ukončil. Druhá možnost je, že se odstěhuje. Ano, bydlení máte možná finančně společné, ale to jsou věci, které se řeší až u rozvodu. Takže bych ho na Vašem místě poslala za jeho „vyvolenou“, třeba velmi brzy zjistí, že to zdaleka není podle jeho představ. Být milenka a být partnerka jsou různé role a dost se od sebe liší.

Neumím předpovědět, jak by se situace vyvíjela, toto jsou pouze myšlenky a zkušenosti, které mě k tomu napadají. Rozhodně mluvit o věcech otevřeně, a to i o takto citlivém tématu, patří k vyzrálému vztahu dvou dospělých lidí.

Mně nezbývá než držet Vám palce, ať se vše vyjasní a vyřeší.

JB

 

Máte nějaký dotaz nebo problém, se kterým si nevíte rady? Napište na e-mailovou adresu jana.b@portalprozeny.cz naší psycholožce Janě Brandtlové.

 

2021.12.23 | Jana Brandtlová | přečteno: 30158x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nevěra partner vztahy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

5 důvodů, proč si dávat pozor na cukr

Není nic sladšího než si po náročném dni hodit nohy na stůl a dát si něco sladkého. Všechny samozřejmě dobře víme, pr...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.07.31 | přečteno: 30125x

Méně kil a více energie zásluhou červeného čaje

Touha po štíhlé postavě se stala jakýmsi fenoménem lidstva a povězme si na rovinu, že příchod letní sezóny je pro nás...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.07.15 | přečteno: 30156x

Jakými radami se řídit?

Žijeme v době přemíry informací, které nás často zahlcují a matou. Zkuste si do do vyhledávače na internetu zadat lib...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.11.23 | přečteno: 30084x

Vasektomie - antikoncepce bez hormonů

Antikoncepční pilulka udělala sice ve 20. století díru do světa, ale vzhledem k negativním výsledkům nejrůznějších vě...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.04.15 | přečteno: 30132x
 

Portál pro ženy